Ειδικότητα

Βιοπαθολόγος Μικροβιολόγος

Διεύθυνση

Καραϊσκάκη 141, Πάτρα

Τηλέφωνο

2610.225.271

Κινητό

6944.36.28.43

Ιστοσελίδα

mikrobiologiko-patra.gr

Email

ermiak@hotmail.com


Κινητό

6944.36.28.43

Ιστοσελίδα

mikrobiologiko-patra.gr

Email

ermiak@hotmail.com


Γεννήθηκα στην Αθήνα στις 22 Φεβρουαρίου του 1962. Ολοκλήρωσα τη στοιχειώδη και Μέση εκπαίδευση στην Αθήνα, όπου και αποφοίτησα από το Λύκειο του Αρσάκειου Ψυχικού το 1979.
Σπούδασα Ιατρική στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, απ’ όπου και αποφοίτησα το 1986 με «Λίαν Καλώς». Εκπλήρωσα την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου ως αγροτικός ιατρός στο Αγροτικό Ιατρείο Παναριτίου Κορινθίας από 6-2-1987 έως 6-2-1988.

Στη συνέχεια, υπηρέτησα στο ΙΚΑ Αιγίου ως ιατρός χωρίς ειδικότητα από τις 7-3-1988 έως 2-9-1989, καθώς επίσης εργάστηκα στο Ίδρυμα Χρονίων Παθήσεων Αιγίου για το χρονικό διάστημα 1-8-1988 έως 15-1-1990. Ξεκίνησα και ολοκλήρωσα την εκπαίδευσή μου στην ειδικότητα της Μικροβιολογίας στο Περιφερειακό Νοσοκομείο Πατρών στις 2-5-1994. Από το 1994 ασκώ το ελεύθερο επάγγελμα.

Σο διάστημα 1994-1998 εργάστηκα ως επιστημονική υπεύθυνη του Μικροβιολογικού της Β’ Διάγνωσης Πατρών. Από το 1998 έως σήμερα διατηρώ το ιδιωτικό μου Μικροβιολογικό Εργαστήριο. Παράλληλα, τα έτη 2011-2013 συνεργάστηκα με την ιδιωτική κλινική «Ολύμπιο Θεραπευτήριο» στο Μικροβιολογικό Τμήμα.

Είμαι παντρεμένη με τον ιατρό πνευμονολόγο Δημήτρη Ζαρίφη.

Ομιλώ την αγγλική, τη γαλλική και την ιταλική γλώσσα.

Στα Μικροβιολογικά Εργαστήρια της Ερμιόνης Ιακωβίδου - Ζαρίφη στην Πάτρα και τις Καμάρες διενεργείται όλο το εύρος των απαραίτητων μικροβιολογικών εξετάσεων. Και τα δύο εργαστήρια είναι εξοπλισμένα με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και στελεχωμένα με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, διασφαλίζοντας την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, διενεργούνται οι παρακάτω εξετάσεις:

Αιματολογικές
Βιοχημικές
Ανοσολογικές
Ορμονολογικές
Νεοπλασματικοί δείκτες
Προγεννητικός έλεγχος
Εξετάσεις για πιστοποιητικά υγείας (καλλιέργειες και παρασιτικά κοπράνων)


Η μικροβιολόγος Ιακωβίδου - Ζαρίφη Ερμιόνη κάνει αιμοληψίες κατ΄ οίκον. Το ραντεβού κλείνεται από την προηγούμενη ημέρα, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.

Έγκαιρη διάγνωση - Σωστή καθοδήγηση
Ο προληπτικός έλεγχος προσδιορίζει τη γενική κατάσταση της υγείας και την έγκαιρη διάγνωση οποιουδήποτε νοσήματος. Με τον προληπτικό έλεγχο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε ασθένεια, όπως καρδιοπάθειες, κακοήθειες, κ.τ.λ.
Τα μικροβιολογικά μας εργαστήρια στην Πάτρα και στις Καμάρες Αιγίου είναι πλήρως εξοπλισμένα με μηχανήματα και αναλυτές τελευταίας τεχνολογίας. Η πολυετής εμπειρία μας και η άριστη επαγγελματική μας κατάρτιση, σας εγγυώνται τη σωστή διάγνωση και καθοδήγηση, με άμεσα και αξιόπιστα αποτελέσματα.

Προγράμματα Ελέγχου

Λιπιδαιμικός Έλεγχος
Διερεύνηση αρτηριακής πίεσης
Έλεγχος θυρεοειδούς
Έλεγχος αναιμίας
Διαταραχές εμμήνου ρύσεως
Προγεννητικός έλεγχος
Έλεγχος οστεοπόρωσης
Πλήρες κολπικό - Μεταδιδόμενα νοσήματα
Ανοσολογικός έλεγχος

Δεν έχουν καταχωρηθεί σεμινάρια.
Δεν έχουν καταχωρηθεί άρθρα.
Δεν έχουν καταχωρηθεί συνεντεύξεις.
Δεν έχουν καταχωρηθεί συνεργασίες.