Ειδικότητα

Παιδοχειρουργός

Διεύθυνση

Πλατεία Ιπποδρομίου 17, Θεσ/νίκη

Τηλέφωνο

2310.286.293

Κινητό

6944.50.51.99

Ιστοσελίδα

www.koutsonikolas.gr

Email

dkoutson@auth.gr


Κινητό

6944.50.51.99

Ιστοσελίδα

www.koutsonikolas.gr

Email

dkoutson@auth.gr


Γεννήθηκε το 1955 στον Κονισκό Τρικάλων.

Το 1973 εισήχθη κατόπιν εισαγωγικών εξετάσεων στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από όπου και απεφοίτησε το 1979.
Υπηρέτησε ως οπλίτης ιατρός από τον Οκτώβριο του 1979 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1981 κάνοντας ταυτόχρονα έναρξη της ειδικότητας Γενικής Χειρουργικής στο 424 Γ. Σ. Ν Ε .

Τον Οκτώβριο του 1981 διορίστηκε ως Αγροτικός Ιατρός στην Κλεισούρα της Καστοριάς μέχρι τον Νοέμβριο του 1982.

Από τον Νοέμβριο του 1982 διορίστηκε στο Κεντρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (νυν Γενικό Νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς) μέχρι τον Μάρτιο του 1990 και έλαβε τον τίτλο του Χειρουργού Παίδων κατόπιν εξετάσεων (31/5/1990) παράλληλα αυτό το χρονικό διάστημα εκπόνησε την διδακτορική του διατριβή με τίτλο: «Συμβολή στη μελέτη της συντηρητικής και χειρουργικής θεραπείας του εγκολεασμού του εντέρου στα παιδιά» και αναγορεύτηκε διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. στις 27/6/1988.

Τον Ιανουάριο του 1990 εκλέχθηκε Λέκτορας Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. το 1995 εξελέγη στη βαθμίδα του Επίκουρου καθηγητή Φυσιολογίας και το 1997 εκρίθη ως μόνιμος Επίκουρος καθηγητής Φυσιολογίας ενώ τον Μάρτιο του 2005 εξελέγη στη θέση του Αναπληρωτή καθηγητή φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Έχει συγγράψει ένα βιβλίο με τίτλο η Φυσιολογία της βάδισης και συμμετείχε στην έκδοση σημειώσεων Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας για τους φοιτητές της Ιατρικής σχολής του Α.Π.Θ., συμμετείχε στην έκδοση πολυμεσικού (multimedia) οδηγού για ποντοπόρα πλοία στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος (mermaid) έχει συμμετάσχει με περισσότερες από 65 (εξήντα πέντε) ανακοινώσεις σε Ιατρικά συνέδρια Ελληνικά και Διεθνή και έχει δημοσιεύσει 8 (οκτώ) εργασίες σε Ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά ).

Συμμετείχε στα μετεκπαιδευτικά μαθήματα ΠΡΟΜΕΣΙ και ΠΡΟΜΕΣΙΠ από το 1995 μέχρι το 2005 διδάσκοντας το μάθημα «ρομποτική-ανάλυση της βάδισης» και από το 2004 στα μετεκπαιδευτικά μαθήματα της Χειρουργικής διδάσκοντας το μάθημα «ενεργειακή ισορροπία του ανθρώπινου οργανισμού και της διδασκαλίας των ειδικευομένων Παιδιάτρων των Πανεπιστημιακών Κλινικών του ΑΧΕΠΑ με θέμα «Οι χειρουργικές επεμβάσεις στα παιδιά και ο κατάλληλος χρόνος επέμβασης».

Συμμετείχε στη συμβουλευτική τριμελή επιτροπή εκπόνησης 12 (δώδεκα) διδακτορικών διατριβών και σε μία ως επιστημονικά υπεύθυνος.

Είναι νυμφευμένος με την Μαίρη Κουτσονικόλα και έχει μία κόρη την Παναγιώτα τεταρτοετή Φοιτήτρια της Οδοντιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ.

ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

- Τραύματα (συρραφή με γενική ή τοπική αναισθησία)
- Εγκαύματα
- Διάνοιξη αποστήματος,
- Οξεία κοιλία (Οξεία σκωληκοειδίτις, ειλεός, συστροφή σπλάγχνων, εγκολεασμός εντέρου)
- Συστροφή όρχεος ή κύστεως Morgani
- Περιεσφιγμένη βουβωνοκήλη
- Υπερτροφική πυλωρική στένωση

ΧΡΟΝΙΕΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

- Φίμωση - βραχύς χαλινός πέους- βαλανοποσθικές συμφύσεις
- Βουβωνοκήλη
- Υδροκήλη
- Κύστη σπερματικού τόνου- κύστη Morgani
- Κιρσοκήλη
- Κύστη κόκκυγος
- Αφαίρεση σπίλων – αιμαγγειωμάτων δέρματος
- Είσφρηση όνυχος
- Υποσπαδίας
- Βραχύς χαλινός γλώσσας
- Σύμφυση μικρών χειλέων του αιδοίου

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΕΛΜΑΤΟΓΡΑΦΗΜΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ ΤΗΣ ΒΑΔΙΣΗΣ

Δεν έχουν καταχωρηθεί σεμινάρια.
Δεν έχουν καταχωρηθεί άρθρα.