Νανοβελονισμός, κωδικός Η.Κ.

Ο νανοβελονισμός είναι ένα είδος ανώδυνου μικροβελονισμού και είναι εντελώς ακίνδυνος. Στόχος είναι η επίλυση επώδυνων καταστάσεων στις αρθρώσεις, στους μύες, στις ψύξεις, αλλά και στο αδυνάτισμα και στο τοπικό αδυνάτισμα.

Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενημέρωσης και συγκατάθεσης του εγκεφάλου για τα περαιτέρω. Με λίγα λόγια λειτουργεί η συνεργασία μεταξύ περιφερειακής προβληματικής περιοχής και κεντρικού νευρικού συστήματος.

Ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται τα σημεία επικόλλησης των νανοβελονών, μήκους 1-2 χιλιοστών με επακόλουθη καταγραφή στα φλοιώδη κέντρα του. Αυτή η καταγραφή ονομάζεται στη νευροφυσιολογία αίσθηση υπεροχής. Παράλληλα αυξάνονται οι νευροορμόνες ευτυχίας (εγκεφαλίνες, ενδορφίνες και ουσίες σωματικής και ψυχικής εξισορρόπησης). Δηλαδή ο βιολογικός επεξεργαστής ασχολείται κατά προτεραιότητα με το πρόβλημα και με την επίλυσή του.

Έτσι λοιπόν από την εξωτερική επιφάνεια του δέρματος, από την επιδερμίδα, όπου επικάθονται οι νανοβελόνες, μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα στους υποκείμενους ιστούς, όπως είναι το δέρμα, το υποδόριο λίπος, οι μύες, οι χόνδροι, τα οστά, οι ορογόνοι χιτώνες,τα αγγεία, τα νεύρα, κτλ.

Επομένως δεν καταπολεμούμε μόνο πόνους που προέρχονται από τις αρθρώσεις και τους μύες, αλλά και με κατάλληλη τοποθέτηση νανοβελονών έχουμε ελαστικοποίηση του δέρματος και μείωση του υποδόριου λίπους με τη συνδρομή του λεμφικού συστήματος.

Οι ίδιες μικροσκοπικές νανοβελόνες χρησιμοποιούνται και στα μικροσυστήματα, δηλαδή σε αντανακλαστικές μικροθέσεις που υπάρχουν στην επιφάνεια του σώματος και κάθε σημείο πάνω σ’ αυτές εκπροσωπεί ένα όργανο η ένα ιστό ή μία λειτουργία του σώματος. Άρα από αυτό το μικροσύστημα μπορούμε να θεραπεύσουμε μία διαταραχή κάπου μακριά στο σώμα ή να βελτιώσουμε κάποια λειτουργία. Τέτοιο μικροσύστημα είναι π.χ. το πτερύγιο του ωτός, όπου εντοπίζονται οι εκπροσωπήσεις σε ελάχιστο χώρο όλων των οργάνων και όλων των λειτουργιών του σώματος. Αυτό είναι ένα είδος Back up του σώματος! Επομένως βλέπουμε πως ο οργανισμός έχει «ενσύρματο και ασύρματο πληροφορικό σύστημα» και πάνω σ’ αυτό βασίζεται η επιστήμη της βιοκυβερνητικής και κατά συνέπεια ο ιατρικός βελονισμός.

Αυτή είναι μία εξέλιξη του κινεζικού βελονισμού,που πέρασε τα τελευταία πενήντα χρόνια στις νέες μεθόδους βελονισμού, όπως π.χ. του ωτοβελονισμού, της μεθόδου Yamamoto και των Trigger Points. Από την άλλη πλευρά ο νανοβελονισμός πέρασε από την τοποθέτηση μικροσκοπικών βελονών στο πτερύγιο του ωτός, πλέον και στο δέρμα σε διάφορα σημεία του σώματος (κωδ.Η.Κ.). Η ηλεκτρική εναλλαγή στο σημείο μικροβελονισμού δεν είναι ασήμαντη, γιατί ο εγκέφαλος ως «ραντάρ» έχει την ικανότητα να ενισχύει τα σήματα. Επιπλέον ο χρήστης έχει τη δυνατότητα, εάν θέλει, να μαγνητίζει τις μικροσκοπικές βελόνες με ένα απειροελάχιστο μαγνήτη που λαμβάνει επίσης από εμάς. Εμείς χρησιμοποιούμε τη μέθοδο των νανοβελονών από την εποχή εφαρμογής της μεθόδου σε αθλητές, του υψηλού επιπέδου του Νικ Γκάλη στον ΑΡΗ ή και σε ολυμπιονίκες της ίδιας εποχής.

Οι νανοβελόνες είναι τόσο μικρές που δεν φαίνονται. Τις σκεπάζουμε με μικροσκοπικό λευκοπλάστ και απαγορεύεται να κολλήσετε πάνω στο πιστοποιημένο μικροσκοπικό επικάλυμα και άλλο λευκοπλάστ για λόγους αερισμού. Οι νανοβελόνες παραμένουν στις θέσεις τους για 4-5 εβδομάδες. Προσοχή να μην τις ξύσετε, γιατί θα ξεκολλήσουν! Επίσης μην τις τρίψετε με σκληρό σφουγγάρι κατά την ώρα που κάνετε μπάνιο. Το αφρόλουτρο δεν ξεκολλάει τα λευκοπλαστάκια, αρκεί να ακουμπάτε απαλά με το σφουγγάρι το δέρμα σας.

Πλεονεκτήματα νανοβελονισμού
– Αραιές και λίγες προσελεύσεις.
– Δυνατότητα συνδυασμού με φαρμακευτική αγωγή.
– Μικρή συνολική δαπάνη.
– Δυνατότητα εφαρμογής και σε ανθρώπους που φοβούνται τις βελόνες.
– Αίσθηση επικόλλησης μόνο του μικροσκοπικού λευκοπλάστ και όχι του μικροβελονισμού.
– Καμία αίσθηση επεμβατικής ιατρικής.
– Μέγιστη αποτελεσματικότητα με ελάχιστη παρέμβαση.
– Καμία παρενέργεια.

Δημοφιλείς Γιατροί

Δήμητρα Πράπα

ΕΥΝΑΡΔΟΥ 8
Γενικός Γιατρός

Μεχρνταντιάν Μέχρνταντ (Μιθριδάτης)

Βασιλική Ταβάκη 36, Θέρμη, 57001

Παπαδημητρίου Στέργιος

Μεγάλου Αλεξάνδρου 23,Βέροια

Σχετικά Άρθρα

Τι είναι ο Αυτισμός;

O όρος Αυτισμός προέρχεται από τη λέξη “εαυτός” και υποδηλώνει την εσωστρέφεια και την απομόνωση ενός ατόμου στον εαυτό του. Έχουν πραγματοποιηθεί διάφορες έρευνες οι οποίες έχουν βοηθήσει στην διαμόρφωση των διαγνωστικών κριτηρίων για...

Ανάπτυξη λόγου

Πως μπορώ ως γονέας να διευκολύνω το παιδί μου στην ανάπτυξη του λόγου; ✔   Να ενθαρρύνετε έως τον πρώτο χρόνο κάθε μορφή επικοινωνιακής αλληλεπίδρασης με το παιδί, π.χ. εκφράσεις προσώπου, χαμόγελα, γέλια, νεύματα, κοιτάγματα. ✔   Να...

Η αυτοπεποίθηση

Σηκώστε το χέρι σας αν έχετε πει ποτέ τη φράση… ‘Μακάρι να είχα περισσότερη αυτοπεποίθηση’ ή ‘Αν είχα περισσότερη αυτοπεποίθηση , θα μπορούσα να…’ Σας ακούγεται γνώριμο; Η αυτοπεποίθηση είναι το κλειδί για να αποκτήσουμε όλα όσα χρειαζόμαστε και...