Αν/τής Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.

Ταντανάσης Θεοχάρης

Στρ. Καλλάρη 7, Καλαμαριά
tantanasis@med.auth.gr
Βιογραφικο
Υπηρεσιες
Σεμιναρια

Ο κ. Θεοχάρης Ταντανάσης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23 Δεκεμβρίου του 1950. Το 1969 εισήλθε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου GRAZ Αυστρίας όπου αποπεράτωσε τον κύκλο των προκλινικών μαθημάτων το 1974. Μετεγγράφηκε στη συνέχεια στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Βιέννης Αυστρίας όπου ολοκλήρωσε το 2ο και 3ο κύκλο κλινικών μαθημάτων ως το 1976. Τον Ιανουάριο του 1977 του απενεμήθει κατόπιν ορκωμοσίας το πτυχίο της Ιατρικής στη Βιέννη. Άσκησε τη στρατιωτική του θητεία ως οπλίτης – ιατρός από το 1977 έως το 1979 σε μονάδες πεζικού. Το 1980 άρχισε την ειδικότητα της Μαιευτικής – Γυναικολογίας στη Γερμανία στη Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του Δημοτικού Νοσοκομείου Bietigheim – Bissingen (στο κρατίδιο Βάδης – Βυρτεμβέργης), το οποίο είναι αναγνωρισμένο ως Ακαδημαϊκό Εκπαιδευτικό Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου Heidelberg. Τελείωσε την ειδικότητα το 1985.
Μετεκπαιδεύτηκε στη Γυναικολογική Ουρολογία στη Γυναικολογική Κλινική του Ακαδημαϊκού Νοσοκομείου Bietigheim υπό την επίβλεψη του καθηγητή κ. Η. Heyes. Έγινε διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής της ULM Γερμανίας το 1990 με βαθμό «Λίαν Καλώς». Ο τίτλος της διατριβής του ήταν: «Subvesical descensus area-a new parameter in evaluating pelvic floor insufficiency in women by means of perineal sonography».

Υπηρετεί συνεχώς από το 1990 μέχρι σήμερα στην Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διαδοχικά με τις εξής ιδιότητες: Επιστημονικά Συνεργαζόμενος ως το 2000, ως Λέκτορας από το 2001 έως το 2005 και από το 2005 μέχρι σήμερα ως Επίκουρος Καθηγητής και από το 2009 ως Αναπληρωτής Καθηγητής.

- Πλήρες γυναικολογικό check up (επίσκεψη)
- Διακολπικός υπέρηχος μήτρας ωοθηκών
- Έλεγχος υπογονιμότητος
- Ηλεκτρονική συνταγογράφηση
- Κολποσκόπηση
- Υστεροσκόπηση
- Παρακολούθηση κύησης - Αυχενική διαφάνεια
- Φυσιολογικός τοκετός - Καρδιοτοκογράφημα
- Τεστ ΠΑΠ
- Τεστ HPV
- Έγχρωμο 3D/4D υπερηχογράφημα κύησης
- Loop τραχήλου μήτρας με τοπική αναισθησία
- Λαπαροσκόπηση
- Ογκολογική Γυναικολογία
- Προγεννητικός έλεγχος
- Βιοψία Ενδομητρίου
- Κονδυλώματα
- Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών (PCOS)
- Παρακολούθηση κυήσεων υψηλού κινδύνου & με ενδοκρινικές διαταραχές, Στειρότητα, Ψυχοσωματικη - Σεξολογία.

Διεύθυνση:
Στρ. Καλλάρη 7, Καλαμαριά