Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος

Μακέδος Αναστάσιος

Πατρ. Ιωακείμ 3, Θεσσαλονίκη
anmakedos@yahoo.gr
www.egymosyni.gr
Βιογραφικο
Υπηρεσιες
Σεμιναρια

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. το 2001, ολοκλήρωσε στη συνέχεια το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. (MSc). Εκπόνησε διδακτορική διατριβή (PhD) σχετικά με το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών (PCOS) στη Β΄Μαιευτική-Γυναικολογική κλινική του Α.Π.Θ. (2003-2006).

Έλαβε τον τίτλο ειδικότητας Μαιευτικής-Γυναικολογίας το 2009 στη Θεσσαλονίκη έπειτα από εκπαίδευση ως ειδικευόμενος Γενικής Χειρουργικής στο Γ.Ν.Θ. «Άγιος Δημήτριος» (2003-2004), ειδικευόμενος Μαιευτικής-Γυναικολογίας στο Γ.Ν. Βόλου «Αχιλλοπούλειο» (2004-2006), στο Scarborough General Hospital της Αγγλίας (2006-2007), στο Burnley General Hospital της Αγγλίας (2007) και στο «Ιπποκράτειο» Γ.Ν.Θεσσαλονίκης (2008-2009).

Αμέσως μετά επέστρεψε στη Αγγλία σε έμμισθη θέση στην Πανεπιστημιακή Μαιευτική Γυναικολογική του University College of London (UCL) του Royal Free Hospital του Λονδίνου ως ειδικός Μαιευτήρας-Γυναικολόγος (Senior Clinical Fellow-post CCT), όπου συμμετείχε πλήρως στο κλινικό πρόγραμμα της κλινικής και στο πρόγραμμα των εφημεριών (2009-2010). Εκεί μετεκπαιδεύτηκε στη Μητρική ιατρική (Maternal Medicine), στην Ενδοσκοπική Χειρουργική, στην Κολποσκόπηση βάσει του προγράμματος της BSCCP. Επίσης ολοκλήρωσε την εκπαίδευση του στον Οικογενειακό Προγραμματισμό βάσει του προγράμματος και έλαβε μετά από εξετάσεις το Diploma of Sexual and Reproductive Health (DFSRH).

Τον Οκτώβριο του 2010 ξεκίνησε στην Α΄Μαιευτικής-Γυναικολογικής του Α.Π.Θ. στο τμήμα Ανθρώπινης Αναπαραγωγής, ως Εξειδικευόμενος στην υποειδικότητα της Ανθρώπινη Αναπαραγωγή βάσει του προγράμματος εκπαίδευσης της ESHRE-EBCOG, μέχρι τον Οκτώβριο του 2013. Συνέχισε μέχρι τον Νοέμβριο του 2015 στο ίδιο τμήμα ως Επιστημονικός Συνεργάτης του Α.Π.Θ., ενώ από τον Νοέμβριο του 2015 έως σήμερα είναι Ακαδημαϊκός Υπότροφος στη Μονάδα Ανθρώπινης Αναπαραγωγής, συμμετέχοντας στο κλινικό, διδακτικό και ερευνητικό έργο και στο πρόγραμμα εφημεριών.

Συμμετείχε στη δημοσίευση 17 πλήρων εργασιών και 21 περιλήψεων σε διεθνή ιατρικά περιοδικά, στη συγγραφή 2 κεφαλαίων σε Ελληνικά και 2 κεφαλαίων σε Αγγλικά ιατρικά βιβλία. Έχει συμμετέχει σε 39 διεθνή courses-workshop, 11 διεθνή και 45 ελληνικά συνέδρια και σεμινάρια. Έχει συμμετοχή ως διοργανωτής-εκπαιδευτής-προσκεκλημένος ομιλητής σε 8 διεθνή σεμινάρια-workshops και έχει ανακοινώσει 52 εργασίες σε ελληνικά και 27 εργασίες σε διεθνή συνέδρια.

- Πλήρες γυναικολογικό check up (επίσκεψη)
- Διακολπικός υπέρηχος μήτρας ωοθηκών
- Έλεγχος υπογονιμότητος, Ηλεκτρονική συνταγογράφηση,
- Κολποσκόπηση, Υστεροσκόπηση, Παρακολούθηση κύησης,
- Αυχενική διαφάνεια, Τεστ ΠΑΠ - Τεστ HPV,
- Έγχρωμο 3D/4D υπερηχογράφημα κύησης,
- Loop τραχήλου μήτρας με τοπική αναισθησία,
- Λαπαροσκόπηση, Βιοψία Ενδομητρίου
- Εξωσωματική γονιμοποίηση, Προγεννητικός έλεγχος
- Κονδυλώματα, Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών (PCOS)
- Παρακολούθηση κυήσεων υψηλού κινδύνου & με ενδοκρινικές διαταραχές

Διεύθυνση:
Πατρ. Ιωακείμ 3, Θεσσαλονίκη