ΑρχικήΘεσσαλονίκηΜαστολόγοςΖαραμπούκας Κωνσταντίνος
Χειρουργός - Μαστολόγος

Ζαραμπούκας Κωνσταντίνος

Αδριανουπόλεως 6, Καλαμαριά
info@breastclinic.com.gr
breastclinic.com.gr
Βιογραφικο
Υπηρεσιες
Σεμιναρια

Ο Κωνσταντίνος Θ. Ζαραμπούκας M.D. είναι Μαστολόγος - Χειρουργός Μαστού και Γενικός Χειρουργός, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έλαβε τον τίτλο Ειδικότητας της Γενικής Χειρουργικής στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Α.Π.Θ. στο Γ.Ν.Θ. «Γ. Γεννηματάς». Ως Ειδικός Χειρουργός, μετεκπαιδεύτηκε στη Χειρουργική Ογκολογία του Μαστού στη Μονάδα Χειρουργικής, Ογκοπλαστικής και Αποκατάστασης του Μαστού, στο Νοσοκομείο του Ιδρύματος “Salvatore Maugeri” στην Παβία της Ιταλίας, η οποία είναι πιστοποιημένη  από την “European Society of Breast Cancer Specialists” (EUSOMA). Επίσκεψη κατόπιν ραντεβού, το οποίο κλείνεται τηλεφωνικά όλη την εβδομάδα. Γυναίκες με διαγνωσμένο καρκίνο ή με νέα ύποπτα ευρήματα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα, το συντομότερο δυνατό. 

Στο ιατρείο πραγματοποιείται προληπτικός έλεγχος μαστού με κλινική εξέταση και υπερηχογράφημα, λήψη οικογενειακού και ατομικού ιστορικού, αξιολόγηση των απεικονιστικών εξετάσεων (Μαστογραφία, Υπερηχογράφημα Μαστού, Μαγνητική Μαστογραφία) και, ανάλογα με τα ευρήματα, συστήνεται η κατάλληλη καθοδήγηση. Επίσης, εάν εντοπιστεί μία ύποπτη βλάβη στο μαστό, διενεργείται Διαδερμική Bιοψία Μαστού διά Τέμνουσας Βελόνης με υπερηχογραφική καθοδήγηση (Core Needle Biopsy/CNB) και διαδερμική λήψη κυτταρολογικού υλικού του μαστού με Λεπτή Βελόνη (Fine Needle Aspiration/FNA).

Σε περιπτώσεις που χρειάζεται χειρουργική αντιμετώπιση μιας πάθησης, ο μαστολόγος Κωνσταντίνος Ζαραμπούκας χειρουργεί σύμφωνα με τις σύγχρονες διεθνείς ογκολογικές οδηγίες, στις καλύτερες ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης. Εφαρμόζει τεχνικές Ογκοπλαστικής, ραδιοκαθοδηγούμενη εντόπιση και βιοψία λεμφαδένα φρουρού (Sentinel Node Biopsy/Τc-99m), εντόπιση μη ψηλαφητής βλάβης με Ηοοk Wire, ραδιοκαθοδηγούμενη εντόπιση μη ψηλαφητής βλάβης (Radiοguided Occult Lesion Localization/ROLL), διεγχειρητική ακτινοθεραπεία (ΙntraOperative RadioTherapy /IORT).

Επίσης, συνεργάζεται με διακεκριμένους Ακτινολόγους Μαστού, Παθολογοανατόμους, Παθολόγους Ογκολόγους, Ακτινοθεραπευτές και Πλαστικούς Χειρουργούς, με τους οποίους πραγματοποιείται ογκολογικό συμβούλιο και λαμβάνεται η σωστότερη απόφαση, για να αντιμετωπιστούν οι ασθενείς με Kαρκίνο του Mαστού.

Διεύθυνση:
Αδριανουπόλεως 6, Καλαμαριά