Επίκουρος Καθηγητής Χειρουργικής Παίδων Α.Π.Θ.

Βαλιούλης Ιωάννης

Εγνατία 117, Θεσσαλονίκη
ivalis@otenet.gr
www.ivalioulis.gr
Βιογραφικο
Υπηρεσιες
Σεμιναρια

Ο Χειρουργός Παίδων ΒΑΛΙΟΥΛΗΣ Ιωάννης γεννήθηκε στις Σέρρες.

Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και έλαβε το πτυχίο του με το βαθμό 8 «λίαν καλώς».
Αφού εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και την υπηρεσία υπαίθρου ειδικεύθηκε στην Χειρουργική Παίδων και το 1993, μετά από εξετάσεις, έλαβε τον τίτλο του Χειρουργού Παίδων. Η εκπαίδευσή του ωςχειρουργού παίδων κρίθηκε ικανοποιητική από το European Board of Pediatric Surgery.

Ακολούθως, επί ένα χρόνο μετεκπαιδεύτηκε στην Κλινική Χειρουργικής Παίδων του Νοσοκομείου Νecker - Enfants Malades του Παρισιού.
Μετά την επιστροφή του από το Παρίσι και επί διετία, διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης της Κλινικής Χειρουργικής Παίδων του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.
Τον Μάρτιο του 1995 αναγορεύθηκε διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.
Εν συνεχεία, συμμετέχοντας σε ανοικτή πανευρωπαϊκή προκήρυξη, κατέλαβε μια θέση λέκτορα ( Chef de Clinique des Universités ) και εργάσθηκε αρχικά επί δύο χρόνια στην Κλινική Χειρουργικής Παίδων του Πανεπιστημίου της Besançon ( 1996-1998 ), η οποία είναι ένα από τα σημαντικότερα Παιδοουρολογικά κέντρα της Γαλλίας και στη συνέχεια επί ένα έτος στην Κλινική Χειρουργικής Παίδων του Πανεπιστημίου του Poitiers ( 1998-1999 ) στη Γαλλία. Κατά το διάστημα αυτό, ασχολήθηκε ιδιαιτέρως και με την εκπαίδευση τόσο των φοιτητών, όσο και των ειδικευομένων ιατρών.
To 1997 παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα λαπαροσκοπικής χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου στη Γαλλία και αφού έδωσε εξετάσεις, έλαβε Δίπλωμα Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής.
Ο γιατρός επινόησε μία πρωτότυπη τεχνική λαπαροσκοπικής σκωληκοειδεκτομής σε παιδιά Η τεχνική αυτή προτάθηκε ως βάση ενός διεθνούς πρωτοκόλλου για την θεραπεία της σκωληκοειδίτιδας στα παιδιά. H χρήση της μεθόδου αυτής επεκτάθηκε και στους ενήλικες. Επίσης, η πρώτη λαπαροσκοπική επέμβαση σε νεογνό ηλικίας μόλις τριών ημερών, που έπασχε από διπλασιασμό εντέρου και η πρώτη περίπτωση λαπαροσκοπικής θεραπείας εγκολεασμού στην Ελλάδα, έγιναν από τον ίδιο.

Είναι μέλος σημαντικών διεθνών επιστημονικών εταιρειών. Πλην της Societé Française de Chirurgie Pédiatrique είναι μέλος της European Society for Paediatric Urology, της European Association for Endoscopic Surgery, της Society for Pediatric Urology και της European Association for Transluminal Surgery.

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Παίδων τα έτη 2000-2002.

Είναι μέλος του Council of Healthcare Advisors του ερευνητικού οίκου Gehrson Lehrman Group της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ .

Γνωρίζει την αγγλική, γαλλική και γερμανική γλώσσα.

Μετά την επιστροφή του από τη Γαλλία, εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στη Θεσσαλονίκη.

Είναι Επίκουρος Καθηγητής της Χειρουργικής Παίδων στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

- Νεογνική Χειρουργική
- Παιδοουρολογία
- Παιδοτραυματολογία
- Εγκαύματα
- Τραύματα κοιλίας
- Είσφρυση ξένων σωμάτων
- Κύστη θυρεογλωσσικού πόρου
- Βραγχιακές κύστεις
- Δερμοειδείς κύστεις
- Ραιβόκρανο
- Αποστήματα
- Βουβωνοκήλη, ομφαλοκήλη, επιγαστρική κήλη
- Υδροκήλη
- Κιρσοκήλη
- Κρυψορχία
- Εγκολεασμός
- Κύστεις επιπλόου και μεσεντερίου
- Σκωληκοειδίτιδα
- Απόφυση Meckel
- Υποσπαδίας
- Κύστεις ωοθηκών
- Αιμαγγειώματα
- Καθετηριασμός ουροδόχου κύστης
- Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση / Παραπεμπτικά
- Πιστοποιητικά Υγείας για σχολική χρήση και αθλητικές δραστηριότητες

Διεύθυνση:
Εγνατία 117, Θεσσαλονίκη