ΑρχικήΑθήναΑιματολόγοςΗλιάκης Θεόδωρος
Αιματολόγος

Ηλιάκης Θεόδωρος

Ναυσικάς 61, Παλαιό Φάληρο
info@aimatologos-iliakis.gr
aimatologos-iliakis.gr
Βιογραφικο
Υπηρεσιες
Σεμιναρια

Ο αιματολόγος Ηλιάκης Θεόδωρος διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, που θέτουν σε προτεραιότητα τις ανάγκες κάθε ασθενή ξεχωριστά. Παράλληλα, ο ιατρός εργάζεται, από το 2011, ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Αιματολογικό Τμήμα αρχικά της
Α’ Παθολογικής Κλινικής και, εν συνεχεία, της Α΄ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Νοσοκομείο ΛΑΪΚΟ, με πλήρη συμμετοχή στο κλινικό, ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο των κλινικών.
Από το 2013, συνεργάζεται επίσης με το Ιατρικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου.

Ο κ. Ηλιάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 και ολοκλήρωσε την υποχρεωτική εκπαίδευση στο 5ο Λύκειο Νέας Σμύρνης.
Εισήχθη το 1995 στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε με βαθμό λίαν καλώς το 2001.
Το χρονικό διάστημα 2002-2003 πραγματοποίησε την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου, ενώ το χρονικό διάστημα 2003-2005 εργάστηκε ως ιατρός σε ιδιωτικές κλινικές και σε οίκο ευγηρίας .
Από το 2005 ως το 2011 πραγματοποίησε την ειδίκευση του στην ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑ στα νοσοκομεία ΓΝ Πατησίων, ΓΝΠ Τζάνειο, ΓΝΑ Λαϊκό, ΓΝΑ Σισμανόγλειο και έλαβε τον τίτλο ειδικότητας της Αιματολογίας τον 10ο/2011.
Πέρασε επιτυχώς τις εξετάσεις πιστοποίησης της Ευρωπαϊκής Αιματολογικής Εταιρίας (ΕΗΑ) το 2019 συμμετέχοντας στο πανευρωπαϊκό Εuropean Hematology Exam

Ο αιματολόγος κ. Ηλιάκης είναι μέλος του τμήματος μελέτης οξείας λευχαιμίας και μυελοϋπερπλαστικών συνδρόμων της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας και συμμετέχει στη διεξαγωγή διεθνών και ελληνικών θεραπευτικών πρωτοκόλλων στα πλαίσια κλινικών μελετών.
Έχει δημοσιεύσει 2 άρθρα σε διεθνή περιοδικά ως 1ος συγγραφέας, ενώ έχει συμμετοχή σε άρθρα σε διεθνή περιοδικά και σε αναρτημένες ανακοινώσεις στα συνέδρια της Αμερικανικής και Ευρωπαϊκής Αιματολογικής Εταιρίας. Έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις σε επιστημονικές ημερίδες, που αφορούν στην Αιματολογία. Τα ιδιαίτερα επιστημονικά του ενδιαφέροντα αφορούν στα μυελοϋπερπλαστικά νεοπλάσματα, τη συστηματική μαστοκυττάρωση, τα δερματικά λεμφώματα και την ιστιοκυττάρωση Langerhans.
Είναι μέλος της Επιστημονικής Ομάδας Εργασίας Αιματολογίας του Υπουργείου Υγείας για την δημιουργία Διαγνωστικών / Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων και Μητρώων Ασθενών. Σε συνεργασία με άλλα ελληνικά κέντρα συμμετέχει στη μελέτη και καταγραφή δεδομένων ασθενών με χρόνια μυελογενή λευχαιμία, χρόνια λεμφοκυταρρική λευχαιμία και μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα.
Ομιλεί άριστα την αγγλική γλώσσα και πολύ καλά την γαλλική.

- Αναιμία, λευκοπενία, θρομβοπενία
- Υψηλές τιμές αιματοκρίτη, λευκών αιμοσφαιρίων, αιμοπεταλίων
- Αναστροφή τύπου λευκών αιμοσφαιρίων
- Λεμφαδενοπάθεια
- Ηπατομεγαλία - σπληνομεγαλία
- Λοιπά καλοήθη νοσήματα ερυθρών και λευκών αιμοσφαιρίων και αιμοπεταλίων
- Διαταραχές αιμόστασης και πηκτικού μηχανισμού (θρομβώσεις, αυτόματες εκχυμώσεις, αιμορραγικές εκδηλώσεις)
- Παρατεινόμενο εμπύρετο αγνώστου αιτιολογίας
- Διαταραχές γ-σφαιρινών (παθολογική ηλεκτροφόρηση λευκωμάτων)
- Οξεία λευχαιμία
- Χρόνια μυελοϋπερπλαστικά νοσήματα
- Μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα
- Λέμφωμα Hodgkin
- Μη Hodgkin λεμφώματα
- Πολλαπλούν μυέλωμα
- Άλλα χρόνια λεμφοϋπερπλαστικά νοσήματα

Διεύθυνση:
Ναυσικάς 61, Παλαιό Φάληρο