Γενικός Ιατρός

Παπαζήσης Ηλίας

Καρνεάδου 3, Κολωνάκι
homed.medical@gmail.com
doctorpapazisis.com
Βιογραφικο
Υπηρεσιες
Σεμιναρια

Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

Έλαβε ΠΤΥΧΙΟ ΥΓΙΕΙΝΟΛΟΓΟΥ και ειδικότητα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ.

Εργάσθηκε στα νοσοκομεία ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ και Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, όπου έλαβε την ειδικότητα της ΓΕΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ.

Το 1990 εφήρμοσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το διεθνώς πρωτοποριακό σύστημα της δευτεροβάθμιας (νοσοκομειακής) περίθαλψης κατ’ οίκον (Hospital at Home), ιδρύοντας την εταιρεία “ΤΗΛΕΪΑΤΡΙΚΗ”, για το οποίο έχει λάβει διεθνείς διακρίσεις με κορυφαία την απονομή βραβείου e-Europe Awards από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το 2004 διοργάνωσε το Διεθνές Ιατρικό Συνέδριο “Bringing Modern Medicine Into Homes” στο Dubai των Η.Α.Ε.

Εργάσθηκε ως συνεργάτης ιατρός στα νοσοκομεία ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ και ΥΓΕΙΑ.

Το 2000 οργάνωσε και ανέπτυξε το τμήμα Κατ’ Οίκον Νοσηλείας του Νοσοκομείου Υγεία, το οποίο διηύθυνε μέχρι το έτος 2007.

Το 2007 ίδρυσε την εταιρεία hoMed, της οποίας διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος μέχρι το 2010.

Συνεργάσθηκε με την εταιρεία ATKOSoft από το 1997 μέχρι το 2007, αναπτύσσοντας και εξελίσσοντας το προηγμένο πληροφοριακό σύστημα “Frontis” για ιατρική παρακολούθηση ασθενούς σε δευτεροβάθμιο επίπεδο. Το σύστημα αυτό έλαβε διάκριση ως ένα από τα καλύτερα πληροφοριακά συστήματα στην Ευρώπη. Το σύστημα αγοράσθηκε από το Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ το 2006.

Έχει αναπτύξει το διεθνώς πρωτοποριακό σύστημα κωδικοποίησης του ιατρικού ιστορικού και των ευρημάτων της κλινικής εξέτασης IMPACT © (Intelligent Medical Patient Record and Coding Tool).

Έχει αναπτύξει το διεθνώς πρωτοποριακό λογισμικό CONTROL TOWER © για ταυτόχρονη γρήγορη εποπτική παρακολούθηση της κλινικής πορείας μεγάλου αριθμού ασθενών.

Έχει λάβει διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας για ιατρικές συσκευές και όργανα που έχει επινοήσει και κατασκευάσει:

1. Μηχάνημα ζύγισης κατάκοιτου ασθενούς επάνω στο κρεβάτι.
2. Στατώ ορών μιας χρήσεως.
3. Μηχάνημα ψύξης ιστών με εσωτερική κυκλοφορία παγωμένου νερού σε αποστειρωμένο ακροδέκτη.
4. Αυτόματο μηχάνημα πολλαπλών διαδοχικών υποδορίων ενέσεων για θεραπεία κυτταρίτιδας.
5. Σύστημα για ασφαλή ταυτόχρονη διενέργεια γαστροστομίας και διέλευσης καθετήρα σίτισης στη νήστιδα (διαδερμική ενδοσκοπική γαστρονηστιδοστομία).


Το 2003 ίδρυσε το μη κερδοσκοπικό οργανισμό IRITEL (International Research Institute for Telemedicine), του οποίου διατελεί Πρόεδρος μέχρι σήμερα. Έχει διοργανώσει ιατρικές αποστολές σε μικρά νησιά του Αιγαίου, όπου οι υπηρεσίες υγείας είναι υποτυπώδεις, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες.

Έχει διοργανώσει 3 Πανελλήνια Συνέδρια Γενικης Οικογενειακης Ιατρικης και Επείγουσας Εξωνοσοκομειακής Ιατρικης στην Αθήνα με πρακτική εκπαίδευση σε επεμβατικές τεχνικές.

Έχει διοργανώσει εκπαιδευτικές ημερίδες με θέμα: “ΦΛΕΒΟΚΕΝΤΗΣΗ: ΜΥΣΤΙΚΑ – ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ – ΤΕΧΝΙΚΕΣ” στην Αθήνα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Το 2013 προσκλήθηκε στο Kuwait για να οργανώσει εκεί σε εθνικό επίπεδο το σύστημα της Κατ’ Οικον Νοσοκομειακής Περίθαλψης.

Συνεργάζεται με τα νοσοκομεία ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ, METROPOLITAN GENERAL και DOCTORS’ HOSPITAL.

Ασχολείται εξειδικευμένα με τις επεμβατικές τεχνικές:

1. Διαδερμικη Ενδοσκοπικη Γαστροστομια (PEG) και εισαγωγή σωλήνα σίτισης διά μέσου του PEG στο λεπτό έντερο.
2. Τοποθέτηση Port-a-Cath για μακροχρόνια χορήγηση υγρών και φαρμάκων.


Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αισθητικης Ιατρικης και Αναίμακτης Χειρουργικής και ασχολείται με τεχνικές εμφύτευσης νημάτων PDO και άλλων μεθόδων ενίσχυσης των στηρικτικών στοιχείων του δέρματος.

Έχει ειδικευθεί στον Παραδοσιακό Κινέζικο Βελονισμό και είναι πιστοποιημένος στην εφαρμογή του πρωτοκόλλου NADA (National Accupuncture Detoxification Association).

Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Ένωσης Γενικων Οικογενειακων Ιατρων Ελλάδος.

- Βελονισμός

- Γαστροστομία

- Παρακέντηση κοιλίας

- Παρακέντηση θώρακος

- Αντιγήρανση

- Εκπαίδευση

- Επισκέψεις κατ’ οίκον

Διεύθυνση:
Καρνεάδου 3, Κολωνάκι