ΑρχικήΑθήναΓενικός ΧειρουργόςΤσεχπενάκης Αναστάσιος
Γενικός Χειρουργός

Τσεχπενάκης Αναστάσιος

Πλ. Βασιλέως Γεωργίου 24
ttsechpenakis@yahoo.gr
laparosurgery.gr
Βιογραφικο
Υπηρεσιες
Σεμιναρια

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1973 και κάποια στιγμή μεταξύ Δημοτικού και Γυμνασίου αποφάσισα ότι θα γίνω Χειρουργός (όχι απλά γιατρός), χωρίς να μπορώ να προσδιορίσω το λόγο για αυτή μου την απόφαση, καθώς δεν προέρχομαι από οικογένεια ιατρική. Κατά τα σχολικά μου χρόνια απέκτησα τα ανώτερα πτυχία γλωσσομάθειας της Αγγλικής και Γερμανικής. Αποφοίτησα από το 1ο Λύκειο Χαλκίδας και κατόπιν Πανελλαδικών εξετάσεων «πέρασα» στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών στην οποία και ολοκλήρωσα τις σπουδές μου με υποτροφία το 1999.

Την Υπηρεσία Υπαίθρου, δηλαδή το «αγροτικό», στα Κύθηρα και ύστερα την τοποθέτησή μου από τον στρατό στο αγροτικό ιατρείο των Λειψών θα τα θυμάμαι πάντα (όπως όλοι μου οι συνάδελφοι) καθώς ήταν η πρώτη φορά που ο ασθενής έγινε «ασθενής μου» και η περίσσεια αυτοπεποίθησης του πτυχιούχου Ιατρικής συγκρούστηκε με την αίσθηση της ιατρικής ευθύνης.

Την ειδικότητά μου στην Γενική Χειρουργική την ξεκίνησα στην Κλινική Μεταμοσχεύσεων και Χειρουργικής Νεφροπαθών στο «Λαϊκό» Νοσοκομείο και την τελείωσα στο ίδιο Νοσοκομείο στην Α’ Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά την διάρκεια της ειδικότητας παρακολούθησα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών «Ελάχιστα επεμβατική Χειρουργική, Ρομποτική Χειρουργική και Τηλεχειρουργική» και έλαβα το αντίστοιχο τίτλο (master). Ταυτόχρονα ολοκλήρωσα στο Εργαστήριο Πειραματικής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών το πειραματικό πρωτόκολλο της διδακτορικής μου διατριβής. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξα στις λαπαροσκοπικές τεχνικές και γενικότερα στην εφαρμογή των σύγχρονων τεχνολογιών στη χειρουργική πράξη και για το λόγο αυτό συμμετείχα σε προγράμματα μετεκπαίδευσης στην προχωρημένη λαπαροσκοπική Χειρουργική και λαπαροσκοπική Χειρουργική της παχυσαρκίας σε δύο νοσοκομειακά κέντρα στις ΗΠΑ (University of Miami, University of Connecticut) και έχω την τιμή να είμαι μέλος (Fellow) του Αμερικανικού Κολεγίου Χειρουργών (American College of Surgeons). Επιπλέον έλαβα μέρος στο πρόγραμμα «Fellowship on Minimal Access Surgery of the WALS – World Association of Laparoscopic Surgeons» στο Νέο Δελχί της Ινδίας, στο πρόγραμμα εκπαίδευσης και πιστοποίησης χρήσης του ρομποτικού χειρουργικού συστήματος DaVinci στο κέντρο IRCAD του πανεπιστημίου του Στρασβούργου και στο πρόγραμμα εκπαίδευσης στην προχωρημένη λαπαροσκοπική χειρουργική του πεπτικού συστήματος στο ίδιο κέντρο. Ταυτόχρονα συμμετέχω στην συγγραφή εργασιών σε επιστημονικά περιοδικά και ανακοινώσεων σε επιστημονικά συνέδρια, ελληνικά και διεθνή και είμαι μέλος ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιριών.

Οι χειρουργικές παθήσεις και οι ενδείξεις για χειρουργική θεραπεία ελάχιστα έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Η χειρουργική θεραπεία καθεαυτή, όμως, και οι χειρουργικές τεχνικές κάνουν θεαματικά άλματα και πρέπει ο σύγχρονος Χειρουργός να είναι συνεχώς ενημερωμένος για ότι νεότερο υπάρχει και αφορά την Τέχνη του, να το κρίνει και να το συγκρίνει με ότι ήδη διαθέτει και να αποφασίσει αν θα το εφαρμόσει ή όχι. Με αυτή τη φιλοσοφία συμμετέχω κάθε χρόνο σε διεθνή χειρουργικά συνέδρια, σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα, προσπαθώντας να είμαι συνεχώς «μέσα στα πράγματα».

Η Ιατρική δεν είναι θετική επιστήμη όπως τα μαθηματικά, όπου πάντα ένα συν ένα ισούται με δύο. Η ίδια ακριβώς πάθηση εκδηλώνεται σχεδόν πάντα με διαφορετικό τρόπο και βαρύτητα σε δύο διαφορετικούς ασθενείς. Ο γιατρός που τα ήξερε όλα και τα έκανε όλα τα χρόνια που η πρόσβαση στην πληροφορία αλλά και στα τεχνικά μέσα ήταν περιορισμένη, δεν υπάρχει πια. Ο Ιατρός πρέπει να έχει την Γνώση και την Κρίση για να διαχειριστεί ορθολογικά την αβεβαιότητα της συμπεριφοράς μιας νόσου. Πρέπει να μπορεί να αναγνωρίσει αν η συγκεκριμένη νόσος στον συγκεκριμένο ασθενή απαιτεί και την συνδρομή Ιατρών άλλης εξειδίκευσης. Ο σκοπός πρέπει πάντα να είναι η ίαση με τον πιο επιστημονικά σωστό και ταυτόχρονα όσο το δυνατόν πιο ανώδυνο για τον ασθενή τρόπο. Με την πεποίθηση αυτή, το πρώτο πράγμα που λέω στους ασθενείς μου, όποια και αν είναι η πάθησή τους, όποια και αν είναι βαρύτητά της, μαζί θα δώσουμε, εύκολα ή δύσκολα, το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σύμφωνα με τους κανόνες της σύγχρονης Ιατρικής επιστήμης και Χειρουργικής τέχνης.

Κλινική εξέταση στο Ιατρείο

Παθήσεις κοιλιακών τοιχωμάτων
- Βουβωνοκήλες
- Ομφαλοκήλες
- Μετεγχειρητικές κήλες
- Κήλες λευκής γραμμής (επιγαστρικές κήλες)
- Μηροκήλες

Χειρουργική Παχέος Εντέρου – Οισοφάγου
- Νεοπλάσματα - Όγκοι
- Εκκολπώματα - Εκκολπωματίτιδα
- Ελκώδης Κολίτιδα
- Νόσος Crohn
- Θολοπτύχωση Nissen
- Μυοτομία Heller για αχαλασία οισοφάγου

Χειρουργική Παχυσαρκίας
- Γαστρικός δακτύλιος
- Κάθετη διαμερισματοποίηση
- Γαστρικό by-pass
- Χολοπαγκρεατική παράκαμψη
- Sleeve Γαστρεκτομή

Παθήσεις Ορθού - Πρωκτού
- Αιμορροΐδες
- Ραγάδα δακτυλίου
- Πρόπτωση ορθού
- Παραεδρικό απόστημα και συρίγγιο

Παθήσεις χοληφόρων
- Χολολιθίαση
- Λαπαροσκοπική Χολοκυστεκτομή
- Χοληδοχολιθίαση

Λαπαροσκοπική Χειρουργική

Αντιμετώπιση κατακλίσεων με χρήση ειδικών επιθεμάτων

Αντιμετώπιση Επειγόντων Περιστατικών - Τραύμα

Διεύθυνση:
Πλ. Βασιλέως Γεωργίου 24