Καρδιοχειρουργός - Θωρακοχειρουργός

Κούκης Ιωάννης

Θεμ. Σοφούλη 19Β, Νέο Ψυχικό
koukisioannis@gmail.com
fb.com/cardiothoraxsurgeon
Βιογραφικο
Υπηρεσιες
Σεμιναρια

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971 και μεγάλωσε στη Χαλκίδα. Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Χαλκίδας με «Άριστα» και στη συνέχεια, το 1989 εισήχθη στη Στρατιωτική Ιατρική Σχολή (ΣΣΑΣ). Σπούδασε την Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε το 1995 με βαθμό «Λίαν Καλώς» οπότε και ονομάστηκε Ανθυπίατρος του Ελληνικού Στρατού. Ειδικεύτηκε στη Χειρουργική Θώρακος – Καρδιάς και Μεγάλων Αγγείων στο ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός» από το 1998 έως το 2006.
Για δύο χρόνια εργάστηκε ως επιμελητής στη Θωρακοχειρουργική κλινική του 417 ΝΙΜΤΣ και του 401 ΓΣΝΑ εκτελώντας μεγάλο αριθμό επεμβάσεων με έμφαση στη Χειρουργική του Καρκίνου του Πνεύμονα, στη Βιντεοσκοπική Θωρακοχειρουργική (VATS) και στη Χειρουργική του Θωρακικού τοιχώματος.
Από το 2008 έως το 2010 εξειδικεύτηκε στην Καρδιοχειρουργική στο Ηνωμένο Βασίλειο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Manchester (Manchester Heart Center – Manchester Royal Infirmary). Εκεί εκτέλεσε αυτοτελώς ως Χειρουργός μεγάλο αριθμό καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων όπως επεμβάσεις αορτοστεφανιαίας παράκαμψης (by-pass), επεμβάσεις επιδιόρθωσης Μιτροειδούς και αντικατάστασης καρδιακών βαλβίδων και επεμβάσεις επί των ανευρυσμάτων της Θωρακικής Αορτής. Παράλληλα συνέβαλλε ενεργά στη διοργάνωση και λειτουργία του πρώτου κέντρου τοποθέτησης διαδερμικών καρδιακών βαρβίδων (TAVI) στο Manchester. Για την προσφορά του στην Καρδιοχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Manchester τιμήθηκε με την ονομασία του ως μέλος του Βασιλικού κολλεγίου την Χειρουργών της Αγγλίας (Fellow of the Royal College of Surgeons of England – FRCS).
Έχει συγγράψει πλήθος Ιατρικών μελετών σε έγκριτα διεθνή Ιατρικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει ενεργά ως ομιλητής σε μεγάλο αριθμό Ελληνικών και διεθνών Ιατρικών συνεδρίων. Έχει τιμηθεί με το πρώτο βραβείο στο 16ο Παγκόσμιο Καρδιοχειρουργικό συνέδριο (Ottawa 2006), το πρώτο βραβείο στο 15ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό συνέδριο (Ηράκλειο 2007) και το 1ο βραβείο στο 8ο Πανελλήνιο Καρδιοχειρουργικό συνέδριο (Αθήνα 2010).
Από το 2010, οπότε και επέστρεψε στην Ελλάδα, εργάζεται ως επιμελητής στην κλινική Χειρουργικής Θώρακος του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου της Αθήνας. Παράλληλα εκτελεί Καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις στο Νοσοκομείο ΙΑΣΩ General.
Σημαντικό στοιχείο της πρακτικής του αποτελεί η προσεκτική προεγχειρητική προετοιμασία του Καρδιοχειρουργικού ασθενούς καθώς και η επιμελής και αδιάλειπτη μετεγχειρητική παρακολούθηση. Σαν στόχο έχει την καλύτερη δυνατή αποκατάσταση της υγείας των ασθενών. Κατά τη διάρκεια των επεμβάσεων εφαρμόζει όλα τα νέα δεδομένα και τεχνικές της Καρδιοχειρουργικής με έμφαση στην ταχύτητα και τη μεθοδικότητα.
Αντιμετωπίζει όλους τους ασθενείς με αίσθημα ευθύνης, πραγματικό ενδιαφέρον και ανθρωπιά.

ΒΡΑΒΕΙΑ:

Πρώτο βραβείο στο 16ο Παγκόσμιο Καρδιοχειρουργικό συνέδριο (Ottawa 2006) Πρώτο βραβείο στο 15ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό συνέδριο (Ηράκλειο 2007) Πρώτο βραβείο στο 8ο Πανελλήνιο Καρδιοχειρουργικό συνέδριο (Αθήνα 2010).
Μέλος του Βασιλικού κολλεγίου την Χειρουργών της Αγγλίας (Fellow of the Royal College of Surgeons of England – FRCS).

Καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις:

- Αορτοσυεφανιαία παράκαμψη (by-pass)

- Αντικατάσταση Αορτικής βαλβίδας

- Αντικατάσταση / επιδιόρθωση Μιτροριδούς βαλβίδας

- Διόρθωση Ανευρυσμάτων Θωρακικής Αορτής


Θωρακοχειρουργικές επεμβάσεις:

- Αντιμετώπιση καρκίνου Πνεύμονα

Διεύθυνση:
Θεμ. Σοφούλη 19Β, Νέο Ψυχικό