Κέντρο Λογοθεραπείας & Ειδικών Θεραπειών

Μάθησης Δρόμοι

Φυλής 8Α, Ασπρόπυργος
mathisisdromoi@yahoo.gr
mathisisdromoi.gr
Βιογραφικο
Υπηρεσιες
Σεμιναρια

Ποιοι είμαστε
Το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών και Δημιουργικής Απασχόλησης «Μάθησης Δρόμοι», είναι ένας χώρος που φτιάχτηκε το 2008 με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής του Ασπροπύργου στον τομέα των θεραπειών , που ως τότε είχε ελλείψεις.

Στον χώρο μας συνεργάζονται ειδικότητες που έχουν ως αντικείμενο τη διάγνωση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση δυσκολιών ή διαταραχών του παιδιού , του εφήβου και του ενήλικα.

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ:

Η λογοθεραπεία αφορά άτομα κάθε ηλικίας που παρουσιάζουν εκ γενετής ή επίκτητες δυσκολίες στην ομιλία, τον λόγο και γενικότερα την επικοινωνία τους, στη μάσηση- κατάποση και στη φωνή. Μέσω των τεχνικών της λογοθεραπείας, βελτιώνονται τομείς όπως η άρθρωση και η φωνολογία, το λεξιλόγιο, η πραγματολογία και η σύνταξη του λόγου, η ροή της ομιλίας καθώς και πολλοί άλλοι. Επίσης, αντιμετωπίζονται οι διαταραχές στη φωνή, στη σίτιση και υποστηρίζεται με εναλλακτικούς τρόπους η επικοινωνία ων ατόμων που δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μέσω της ομιλίας.

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ:

Η ψυχοθεραπεία αποτελεί ένα είδος θεραπευτικής διαδικασίας που αποσκοπεί στο να βοηθήσει άτομα με δυσκολίες στη συμπεριφορά, στην αντίληψη και την έκφραση συναισθημάτων, έτσι ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, ερχόμενοι παράλληλα πιο κοντά στον ίδιο τους τον εαυτό.
Αφορά κάθε άτομο που μπορεί να αντιμετωπίζει δυσκολίες στην καθημερινότητά του, στο οικογενειακό ή εργασιακό περιβάλλον του, στις διαπροσωπικές του σχέσεις και στα αδιέξοδα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπο.

ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ:

Η εργοθεραπεία βοηθάει τα άτομα κάθε ηλικίας να αποκτήσουν ή να ανακτήσουν δεξιότητες που χρειάζονται στην καθημερινή ζωή, ώστε να είναι λειτουργικά.
Η μνήμη, ο προσανατολισμός στον χώρο και στον χρόνο, η γραφή, η βάδιση κι η ισορροπία, οι δραστηριότητες της καθημερινής ζωής όπως η ένδυση και η σίτιση, καθώς και σχεδόν καθετί που μπορεί να σκεφτεί κάποιος για την καθημερινότητά του, εντάσσονται στον τομέα της εργοθεραπείας.

ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ:

Η Ειδική Αγωγή είναι η υποστήριξη που παρέχεται στα παιδιά που την χρειάζονται και αφορά ένα μεγάλο σύνολο της καθημερινότητας τους, με έμφαση στις σχολικές απαιτήσεις και τις κοινωνικές δεξιότητες. Αφορά στην υποστήριξη των μαθησιακών δυσκολιών, στη διδασκαλία βασικών μαθημάτων με εναλλακτικούς τρόπους και επιστημονικές τεχνικές, καθώς και στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη τους.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ:

Η συμβουλευτική γονέων είναι η θεραπεία που συνιστάται στους γονείς προκειμένου να διδαχθούν τις κατάλληλες τεχνικές ώστε να διαχειρίζονται τα προβλήματα που προκύπτουν από τις συμπεριφορές των παιδιών τους και να μην καταφεύγουν σε αδιέξοδες και αναποτελεσματικές λύσεις.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ:

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα που χρειάζονται υποστήριξη για κατακτήσουν κάποιες δεξιότητες είτε φοιτούν σε Ειδικό σχολείο, είτε έχουν αποφοιτήσει και χρειάζονται να απασχοληθούν με δημιουργικό τρόπο, μέσω εκμάθησης κατασκευών, χειροτεχνίας και εξωτερικών προγραμμάτων κοινωνικοποίησης.

Διεύθυνση:
Φυλής 8Α, Ασπρόπυργος