ΑρχικήΑθήναΝευροχειρουργόςΚουρτόπουλος Χαράλαμπος
Νευροχειρουργός

Κουρτόπουλος Χαράλαμπος

Λεωφ. Ποσειδώνος 4, Άλιμος
hkourtopoulos@yahoo.com
hkourtopoulos.gr
Βιογραφικο
Υπηρεσιες
Σεμιναρια

Χάρης Κουρτόπουλος, M.D., PhD, Καθηγητής Νευροχειρουργικής

Εκπαίδευση & Ακαδημαϊκοί Τίτλοι:

Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Ουψάλα, στη Σουηδία (1966-1972). Έκανε ειδικότητα νευροχειρουργικής (1974-1979) και εκπόνηση διδακτορικής Διατριβής (1983), στο Πανεπιστήμιο του Ουμέα και διδακτορικό για υφηγεσία (1987) στο Λινκόπινγκ, Σουηδία.

Κλινικό & Ερευνητικό Ενδιαφέρον:

Ασχολείται με όλο το φάσμα της νευροχειρουργικής και ιδιαίτερα τα εγκεφαλικά ανευρύσματα, τους όγκους εγκεφάλου, βάσης κρανίου (υπόφυση, απόκλιμα, οπίσθιο βόθρο) και νωτιαίου μυελού, την ενδοσκοπική νευροχειρουργική, την χειρουργική του πόνου και επιληψίας και την Παιδονευροχειρουργική.

Συγγραφικό έργο - Συνέδρια:

Στο συγγραφικό του έργο υπάρχουν περισσότερες από 100 ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις και 4 μονογραφίες (βιβλία στο αντικείμενο της μικροχειρουργικής και νευροχειρουργικής).

Μέλος εταιρειών & Συντακτικής Επιτροπής Περιοδικών:

Είναι μέλος Ελληνικών, Σκανδιναβικών και άλλων Ευρωπαϊκών Εταιριών. Από το φθινόπωρο του 2009 είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Επαγγελματική Προϋπηρεσία:

Διετέλεσε Διευθυντής και Αν. Καθηγητής στην Πανεπιστημιακή Νευροχειρουργική κλινική του Λινκόπινγκ (1987-1990), Πανεπιστημίου Ηρακλείου Κρήτης (1992-1996), Ουμέα (1997-2006) και από το 2006 είναι Καθηγητής Νευροχειρουργικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Λάρισα.
Εργάστηκε σαν Διευθυντής Νευροχειρουργός στην Σαουδική Αραβία κατά την διάρκεια του πολέμου στον Περσικό (1991-1992) και σαν Διευθυντής, για ένα εξάμηνο, στην Πανεπιστημιακή Νευροχειρουργική κλινική του Μπέργκεν, Νορβηγία.

Ανευρύσματα Εγκεφάλου, Αρτηριοφλεβώδεις δυσπλασίες

Όγκοι Εγκεφάλου

Όγκοι Νωτιαίου Μυελού

Υδροκέφαλος, Τρίτη Κοιλιοστομία

Απόστημα εγκεφάλου

Επιληψία, Χειρουργική Επιληψίας, VNS

Κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου

Χειρουργική Πόνου, DCS

Νευραλγίες

Παιδονευροχειρουργική

Παιδιατρικό Τραύμα

Νευροπλοήγηση

Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Διεύθυνση:
Λεωφ. Ποσειδώνος 4, Άλιμος