Πνευμονολόγος – Φυματιολόγος

Παππά Χριστίνα

Θηβών 137, Περιστέρι
pappachristina75@yahoo.gr
Βιογραφικο
Υπηρεσιες
Σεμιναρια

Πνευμονολόγος, Επιμελήτρια Γ’ Ογκολογικής Κλινικής, Νοσοκομείο Metropolitan Email: pappachristina75@yahoo.gr Τηλ: 210 480 9000

Από τον Σεπτέμβριο του 2013 έως και σήμερα Επιμελήτρια στη Γ’ Ογκολογική Κλινική του Νοσοκομείου “ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ”, Δ/ντης Δρ. Β. Μπαρμπούνης.

Η Δρ. Χριστίνα Παππά σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών (1995-2001), οπότε και έλαβε το πτυχίο Ιατρικής με βαθμό “λίαν καλώς”. Για τις επιδόσεις της κατά τη διάρκεια των σπουδών της έλαβε στο 4ο έτος υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Μετά την ολοκλήρωση της υπηρεσίας υπαίθρου στο ΚΥ Ηγουμενίτσας Θεσπρωτίας (2002-2003) εργάσθηκε ως Επιστημονικός συνεργάτης της Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου “Ερρίκος Ντυνάν” (2003-2005).

Εκπαιδεύτηκε στην Πνευμονολογία στην 3η Πνευμονολογική Κλινική του ΓΝΝΘΑ “Σωτηρία” (2005-2010). Στα πλαίσια της ειδικότητας ασκήθηκε στην Παθολογία για 1 έτος στη Δ’ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική του ΠΓΝ “ΑΤΤΙΚΟΝ” (2008-2009) και για 6 μήνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας του ΓΝΝΘΑ “Σωτηρία” (2010).

Το 2010 έλαβε μετά από εξετάσεις την ειδικότητα Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας. Κατά τη διάρκεια της ειδίκευσή της εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή της στο Εργαστήριο Πειραματικής Φυσιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών την οποία ολοκλήρωσε το 2011, οπότε και αναγορεύθηκε Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό “Άριστα”.

Το 2011 εργάσθηκε ως Επικουρική Επιμελήτρια ΕΣΥ στη Β’ Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική του ΠΓΝ “ΑΤΤΙΚΟΝ”. Στο διάστημα αυτό συμμετείχε ως Principal Investigator στην πολυκεντρική μελέτη REACH «Θεραπεία πνευμονίας της κοινότητας σε εξωνοσοκομειακούς ασθενείς».

Κατόπιν γραπτών εξετάσεων έλαβε 2 υποτροφίες από την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρία. Σε αυτό το πλαίσιο μετεκπαιδεύτηκε στο Τμήμα Μη Επεμβατικού Μηχανικού Αερισμού και Διαταραχών Αναπνοής στον Ύπνο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Bristol, στη Μεγάλη Βρετανία για 6 μήνες (2012).

Κατόπιν μετεκπαιδεύτηκε για 1 έτος (2012-2013) στην Ογκολογία Θώρακος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Bristol (Bristol Haematology and Oncology Centre), Μεγάλη Βρετανία. Κατά τη διάρκεια της ανωτέρω μετεκπαίδευσης εργάσθηκε ως έμμισθη επιμελήτρια σε θέση locum Consultant in Respiratory and General Medicine (υπεύθυνη του εξωτερικού ιατρείου εκτίμησης ασθενών με Καρκίνο Πνεύμονα- 2 week-wait Clinic, συμμετοχή στο εβδομαδιαίο Multidisciplinary Meeting, επίσκεψη στην Κλινική-Ward Rounds και υπεύθυνη του εξωτερικού ιατρείου εκτίμησης και αντιμετώπισης ασθενών με οξέα αναπνευστικά προβλήματα-Hot Clinic).

Κατά την παραμονή της στη Μεγάλη Βρετανία εκπαιδεύτηκε και έλαβε Πιστοποίηση για επάρκεια διενέργειας θωρακικού υπερήχου (Level A) στο King’s College Hospital, London (2013).

Από τον Σεπτέμβριο του 2013 έως και σήμερα εργάζεται ως Επιμελήτρια στη Γ’ Ογκολογική Κλινική του Νοσοκομείου “ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ”, Δ/ντης Δρ. Β. Μπαρμπούνης.


Η Δρ. Χριστίνα Παππά έχει παρακολουθήσει αρκετά ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια/ημερίδες, και έχει συμμετάσχει ενεργά με ανακοινώσεις/ομιλίες. Είναι μέλος στις εξής Ιατρικές Επιστημονικές Εταιρείες:

American College of Chest Physicians
Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία
General Medical Council (GMC), UK (Νumber 7260781)
Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ)

Διάγνωση και θεραπεία όλων των πνευμονολογικών παθήσεων.

- Σπιρομέτρηση

- Διακοπή Καπνίσματος

- Βρογχικό Άσθμα

- Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (Χ.Α.Π.)

- Λοιμώξεις του Αναπνευστικού

- Διερεύνηση Χρόνιου Βήχα

- Εκτίμηση-Μελέτη απνοιών κατά τον ύπνο

- Διάγνωση-Διερεύνηση καρκίνου πνεύμονα

- Αλλεργικά Τεστ

- Πλευριτικές συλλογές των πνευμόνων

- Οξυμετρία, Αέρια Αίματος

- Δοκιμασία εφαρμογής CPAP

- Μη επεμβατικός αερισμός (BIPAP)

- Υπερηχογραφικός έλεγχος θώρακα

- Ηλεκτρονική συνταγογράφηση ΕΟΠΥΥ

Διεύθυνση:
Θηβών 137, Περιστέρι