Ψυχίατρος - Παιδοψυχολόγος

Γκίκας Πασχάλης

Νεφέλης 17, Κάτω Πετράλωνα
paschalis.gkikas@gmail.com
psyxiatros-petralona.gr
Βιογραφικο
Υπηρεσιες
Σεμιναρια

Ονομάζομαι Πασχάλης Γκίκας, είμαι παντρεμένος και πατέρας 2 παιδιών. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, σπούδασα Ιατρική στην Ιατρική σχολή της Μπολόνια στην Ιταλία. Έχω εργαστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο», στο 1ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ (Παπαδημητρίου) και στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «ΚΑΤ». Ολοκλήρωσα την ειδικότητα της Ψυχιατρικής στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δαφνί», όπου εργάστηκα στο 3ο Ψυχιατρικό τμήμα επειγόντων ,στη Μονάδα Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ τμήμα προβληματικής χρήσης διαδικτύου, καθώς και στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Περιστερίου.

Παράλληλα με την ειδίκευση στην Ψυχιατρική , εξειδικεύτηκα στη Γνωσιακή – Συμπεριφορική ψυχοθεραπεία (CBT) καθώς επίσης και στην οικογενειακή συστημική ψυχοθεραπεία στην αντίστοιχη μονάδα του ΨΝΑ στο Παγκράτι.

Υπήρξα συνθεραπευτής ομάδων ψυχοθεραπείας του προγράμματος του 18ΑΝΩ, ενώ έχω συμμετάσχει στην ενημέρωση πολλών σχολείων για την ασφάλεια και την εξάρτηση στο διαδίκτυο στα πλαίσια του προγράμματος Αριάδνη. Θεωρώ τον εθελοντισμό ως στάση ζωής γι αυτό και προσφέρω εθελοντικές υπηρεσίες σε διάφορους φορείς μεταξυ των οποίων και το κοινωνικό ιατρείο του ΙΣΑ.

Διατέλεσα επιστημονικός συνεργάτης του προγράμματος Αριάδνη της Β’ Παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΕΚΠΑ και του 3ου ΨΤΕ στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δαφνί». Εργάζομαι ως υπεύθυνος ψυχίατρος σε 2 οικοτροφεία της ΕΠΑΨΥ και 1 της ΑΛΘΑΙΑ, ως σύμβουλος πραγματογνωμονας σε εταιρεία υποστήριξης θυμάτων ατυχημάτων καθώς και ως εκπαιδευτής σε πιστοποιημένο κέντρο δια Βίου Μάθησης που προσφέρει προγράμματα εξειδικευμένης επαγγελματικής μετεκπαίδευσης στη Γνωσιακή – Συμπεριφορική ψυχοθεραπεία (CBT).

Μέλος της επιτροπής ψυχικής υγείας του ιατρικού συλλόγου Αθηνών, της ελληνικής ψυχιατρικής εταιρείας, της ελληνικής ψυχιατροδικαστικής εταιρείας, της Ελληνοαμερικάνικης Ψυχιατρικής Εταιρείας κ.α.

Ολοκληρωμένη ψυχιατρική και ψυχοθεραπευτική παρακολούθηση που αφορά στο σύνολο των ψυχικών διαταραχών ενηλίκων:

Αγχώδεις διαταραχές (άγχος, φοβίες, κρίσεις πανικού)
Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή
Διαταραχές διάθεσης (κατάθλιψη, διπολική διαταραχή)
Κατάχρηση αλκοόλ, αλκοολισμός
Διαταραχές ύπνου
Ψυχωτικές διαταραχές (σχιζοφρένεια)
Άνοιες, διαταραχές μνήμης
Προβλήματα σχέσεων
Θυμός και επιθετικότητα
Ψυχοσωματικά προβλήματα
Χρόνιος πόνος
Συνταγογράφηση (Τρίτη και Τετάρτη 9.00-11.00 χωρίς ραντεβού)
Ψυχιατρικές γνωματεύσεις (ΚΕΠΑ, διορισμοί, security, άδειες οπλοφορίας κ.λπ.)
Πιστοποιητικά
Ψυχομετρικές δοκιμασίες-τεστ
Ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις και στήριξη οικογενειακού περιβάλλοντος
Ψυχοεκπαίδευση
Διενέργεια ειδικών σύγχρονων φαρμακογενετικών εξετάσεων μέσω ανάλυσης DNA, που συμβάλλουν στην επιλογή εξατομικευμένης φαρμακευτικής αγωγής με τις λιγότερες δυνατές ανεπιθύμητες ενέργειες.
Online συνεδρίες ψυχοθεραπείας
Κατ’ οίκον επισκέψεις, καλυπτόμενες περιοχές: Αθήνα, Ταύρος, Καλλιθέα, Γκάζι, Κεραμεικός, Θησείο, Κουκάκι, Νέος Κόσμος, Μοσχάτο, Πειραιάς
Δυνατοτήτα πληρωμής μέσω πιστωτικής κάρτας


Επιπρόσθετες παρεχόμενες υπηρεσίες στο ιατρείο:

Παιδοψυχιάτρου
Παιδοψυχολόγου
Ψυχολόγου
Λογοθεραπευτή
Διατροφολόγου

Διεύθυνση:
Νεφέλης 17, Κάτω Πετράλωνα