Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.

Καρτσιούνης Χρήστος

Λούη Σπύρου 5, Πυλαία
ch_kartsiounis@hotmail.com
www.kartsiounis.gr
Βιογραφικο
Υπηρεσιες
Σεμιναρια

Ο Χρήστος Καρτσιούνης σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονικης. Ειδικεύτηκε στη Μαιευτική - Γυναικολογία στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και το 1977 έλαβε τον τίτλο της ιατρικής ειδικότητας Μαιευτικής - Γυναικολογίας.

Την ίδια χρονιά λειτούργησε το ιδιωτικό του ιατρείο. Παράλληλα συμμετείχε στις εργασίες της Μαιευτικής - Γυναικολογικής κλινικής του Μαιευτηρίου, η "ΜΑΝΝΑ", του Ιδρύματος του ΑΣΥΛΟΥ του ΠΑΙΔΙΟΥ.

Από το 1978 ως το 1986 εργάστηκε ως βοηθός Ιατρός (ειδικός) στη Γυναικολογική Κλινική του Θεαγενείου Ιατρικού Ινστιτούτου υπό την διεύθυνση του παγκοσμίως γνωστού Ογκολόγου, Παπανίκανδρου Κωνσταντίνου. Κατά την περίοδο αυτή εκπαιδεύτηκε σε όλα τα είδη των γυναικολογικών - ογκολογικών επεμβάσεων, την κολποσκόπηση και την ακτινοθεραπεία.

Την περίοδο εκείνη η Γυναικολογική Κλινική ανέπτυξε έντονη δράση για την πρόληψη του Γυναικολογικού καρκίνου με εξορμήσεις σε όλη την Μακεδονία και Θράκη. Λειτούργησε το ιατρείο του Προληπτικού έλεγχου, στο οποίο συμμετείχε ενεργά. Παράλληλα ανέπτυξε εκπαιδευτική δραστηριότητα στο Γυναικολογικό τμήμα, στο χειρουργείο, στη βραχυθεραπεία και στον Προληπτικό έλεγχο, επιμελούμενος της Θεωρητικής και της πρακτικής εκπαίδευσης των ειδικευόμενων ιατρών.

Το 1986 διακόπηκε η συνεργασία με το Θεαγένειο λόγω της ίδρυσης του ΕΣΥ. To 1987 συμμετείχε στην υπό ίδρυση Γ΄ Γυναικολογική Μαιευτική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης υπό την Διεύθυνση του Καθηγητή Κ. Καλογερόπουλου, ως άμισθος επιστημονικός συνεργάτης για περιπτώσεις ογκολογίας και δίδασκε το μάθημα της Γυναικολογικής - Ογκολογίας στους φοιτητές και συμμετείχε στην οργάνωση του Γυναικολογικού - Ογκολογικού τμήματος. Παράλληλα δίδασκε ως "Επίκουρος Καθηγητής Εφαρμογών" στo ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Νοσηλευτικής και Μαιευτικής.

Τον Ιούνιο του 1990 επανήλθε στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ως επιμελητής Α' στην Γυναικολογική Κλινική. Εκπόνησε διδακτορική διατριβή με τίτλο: "Ανάλυση με ηλεκτρονικό υπολογιστή τν παραμέτρων του καρκινώματος του τραχήλου της μήτρας 1182 ασθενείς" και αναγορεύτηκε διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ το 1991. Το 2006 ανέλαβε την διεύθυνση της Γυναικολογικής Κλινικής και μετά από επιτυχή κρίση το 2008 εκλέχθηκε στη θέση του Συντονιστή Διευθυντή. Συνταξιοδοτήθηκε το 2011. Έκτοτε διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Πυλαία Θεσσαλονίκης (Κωνσταντινοπολίτικα).

- Πλήρες γυναικολογικό check up (επίσκεψη)
- Προληπτικός έλεγχος (γυναικολογικός υπέρηχος – τεστ Παπ)
- Τεστ HPV, Υστεροσκόπηση
- Παθολογία τραχήλου
- Θεραπευτική και διαγνωστική απόξεση ενδομητρίου
- Κολποσκόπηση
- Υστεροσκόπηση – Λαπαροσκόπηση
- Παιδική – εφηβική γυναικολογία
- Αντισύλληψη
- Διερεύνηση υπογονιμότητας
- Έλεγχος μαστού
- Εμμηνόπαυση
- Ογκολογική Γυναικολογία

Διεύθυνση:
Λούη Σπύρου 5, Πυλαία