ΑρχικήΘεσσαλονίκηΠνευμονολόγοςΧατζηαποστόλου Παναγιώτης
Πνευμονολόγος

Χατζηαποστόλου Παναγιώτης

Δημήτριου Γούναρη 44
panoshatziapostolou@gmail.com
hatziapostolou-lung.gr
Βιογραφικο
Υπηρεσιες
Σεμιναρια

Ο Πάνος Χατζηαποστόλου είναι γιός του παιδιάτρου Στάθη Χατζηαποστόλου και της Ελένης. Απεφοίτησε από το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ανατόλια το 1984. Ξεκίνησε την ιατρική στο Kent State University Ohio, και συνέχισε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θες/νίκης, από όπου απεφοίτησε το 1991. Έλαβε την ειδικότητα της πνευμονολογίας-φυματιολογίας από την Πανεπιστημιακή κλινική του Γ. Παπανικολάου, τον Ιούνιο του 1998.
Βρέθηκε ως κλινικός παρατηρητής στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Yale N. Haven, C. T. τον Ιούλιο του 1997, και εργάστηκε στο νοσοκομείο Orpington-Bromley, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο ως τον Νοέμβριο του 1998 και μετέπειτα στο Norwalk Hospital του Connecticut ως τον Φεβρουάριο του 1999, όπου και ασχολήθηκε σχεδόν αποκλειστικά με το σύνδρομο απνοιών στον ύπνο.
Υπήρξε επί τετραετία ( 1998- 2003) επιστημονικός συνεργάτης του Α. Π. Θ. στο νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου, και υποψήφιος διδάκτωρ Α. Π. Θ. Διατέλεσε επί εξαετία αντιπρόεδρος του συλλόγου ιδιωτών Β. Ελλάδος και μέλος του Δ. Σ. της εταιρείας μελέτης πνευμονοπαθειών και επαγγελματικών παθήσεων θώρακος ( ταμίας).
Είναι ο επιστημονικός υπεύθυνος του πνευμονολογικού τμήματος της Euromedica Γενικής Κλινικής από το 2001, και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο από τον Ιανουάριο 1999. Έχει συμμετάσχει σε δεκαπέντε ερευνητικές εργασίες, με τρείς δημοσιεύσεις ( εκ των οποίων η μία σε διεθνές περιοδικό). Το πνευμονολογικό κέντρο που διατηρεί εδράζει στην οδό Δ. Γούναρη 44, στην περιοχή Ναυαρίνο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (κάτω της Εγνατίας ). Είναι εξοπλισμένο με σπιρόμετρο, για πλήρη έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας, οξύμετρο, καταγραφικό νύχτας προς έλεγχο του συνδρόμου απνοιών στον ύπνο, μετρητή εκνεομένου μονοξειδίου του άνθρακα προς έλεγχο των καπνιστών, μετρητή της εισπνευστικής και εκπνευστικής πίεσης ασθενών, νεφελοποιητή, αέριο οξυγόνο, καρδιογράφο και κιτ σαράντα δερματικών αλλεργικών δοκιμασιών προς έλεγχο αλλεργίας. Όπως είναι φυσικό στο ιατρείο διενεργούνται όλες οι σύγχρονες αντιαλλεργικές ενέσιμες θεραπείες έναντι του άσθματος και λοιπών αλλεργικών καταστάσεων του αναπνευστικού όπως και δοκιμασίες διάγνωσης αναπνευστικών παθήσεων. Η θέση του ως επιστημονικού υπεύθυνου στη Γενική κλινική Θεσσαλονίκης δίνει επίσης την δυνατότητα νοσηλείας στους αρρώστους εκείνους που την χρειάζονται, με συνοδό νοσοκομειακή περίθαλψη. Θα πρέπει να επισημάνουμε και την μακρά εμπειρία στην αντιμετώπιση του αλλεργικού άσθματος στην παιδική ηλικία με πλήρη επίσης κάλυψη όλων των περιστατικών.

Διάγνωση και θεραπεία όλων των πνευμονολογικών παθήσεων.

- Σπιρομέτρηση
- Διακοπή Καπνίσματος
- Βρογχικό Άσθμα
- Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (Χ.Α.Π.)
- Λοιμώξεις του Αναπνευστικού
- Διερεύνηση Χρόνιου Βήχα
- Εκτίμηση-Μελέτη απνοιών κατά τον ύπνο
- Διάγνωση-Διερεύνηση καρκίνου πνεύμονα
- Αλλεργικά Τεστ
- Πλευριτικές συλλογές των πνευμόνων
- Οξυμετρία, Αέρια Αίματος
- Δοκιμασία εφαρμογής CPAP
- Μη επεμβατικός αερισμός (BIPAP)
- Υπερηχογραφικός έλεγχος θώρακα
- Ηλεκτρονική συνταγογράφηση ΕΟΠΥΥ

Επεμβατική Πνευμονολογία

- Βρογχοσκόπηση, Κυψελιδικό έκπλυμα
- Θωρακοσκοπήσεις
- Παρακέντηση υπεζωκότα με υπερηχολογική καθοδήγηση
- Διερεύνηση ανεξήγητου - επίμονου βήχα
- Διερεύνηση αιμόπτυσης
- Ξένο σώμα στο αναπνευστικό
- Μετεγχειρητική εκτίμηση πνεύμονα
- Επεμβατική βρογχοσκόπηση
- Φωτοδυναμική θεραπεία
- Τοποθέτηση stent
- Διάταση με μπαλόνι
- Κρυοθεραπεία

Διεύθυνση:
Δημήτριου Γούναρη 44