Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Γουμενάκη Θεανώ

Γεωργίου Παπανδρέου 8, Ρέθυμνο
theano.goumenaki@gmail.com
fb.com/diatrofologos.theano.goumenaki
Βιογραφικο
Υπηρεσιες
Σεμιναρια

Αποφοίτησα από το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας της σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου παρακολούθησα πολυάριθμα σεμινάρια ώστε να είμαι ενήμερη για τις τρέχουσες εξελίξεις της διατροφολογίας.

Πραγματοποίησα πρακτική άσκηση στο Διαιτολογικό Τμήμα του Γ.Π.Ν. Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της οποίας συμμετείχα στο 21ο Ετήσιο Συνέδριο Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, με την εργασία « Διατροφική Πρόσληψη Na σε Θήλυ Πληθυσμό με ή χωρίς Σακχαρώδη Διαβήτη
Παράλληλα εκπόνησα δημοσιευμένη πτυχιακή εργασία, με εξωτερικούς ασθενείς στο διαβητολογικό κέντρο του Γ.Π.Ν. Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης, με θέμα: « Παράλληλη Αξιολόγηση Διαλογής σε Υπερήλικες Διαβητικούς με τη Χρήση Δύο Διαφορετικών ScreeningTest ».

Εργάστηκα στο Διαβητολογικό κέντρο του Γ.Π.Ν. Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης όπου εξειδικεύτηκα στη διατροφική αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη και απέκτησα μεγάλη εμπειρία στην Κλινική Διατροφή δουλεύοντας με πολυάριθμα περιστατικά με Αρτηριακή Υπέρταση, Καρδιαγγειακά Νοσήματα, Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια.

Η επιθυμία μου να βοηθήσω αποτελεσματικά ανθρώπους με συναισθηματική εξάρτηση από το φαγητό με οδήγησε στο πιστοποιημένο από τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας Κέντρο Εκπαίδευσης & Αποκατάστασης Διατροφικών Διαταραχών, όπου εκπαιδεύτηκα στην αντιμετώπιση Διατροφικών Διαταραχών & στην Παχυσαρκία για ενήλικες, παιδιά και εφήβους , Master Practitioner Programme in Eating Disorders and Obesity- NCFED.

Η επιστήμη της διατροφής έχει μια ιστορία παράλληλη με την εξέλιξη του ανθρώπου. Οι τελευταίες της εξελίξεις οδήγησαν τα βήματά μου στη Μεταβολομική και στη Διατροφογενετική/ Διατροφογενωμική, χάρη στις οποίες υπάρχει η δυνατότητα εξατομικευμένων οδηγιών διατροφής σύμφωνα με το γενετικό προφίλ ( DNA ) και τις διαταραχές του μεταβολισμού.

Η αγάπη μου για τον γραπτό λόγο εκφράζεται μέσα από την αρθογραφία στην εβδομαδιαία τοπική εφημερίδα «ΡΕΘΕΜΝΟΣ» και στο site “ https://www.diatrofi .gr”.

Η αμφίδρομη ανάγκη μου για επικοινωνία με το ευρύ κοινό βρίσκει ανταπόκριση στην ενημερωτική «Διάφανη Πόλη» του studio 9.80FM Ρέθυμνο με επιλεγμένη θεματολογία σχετικά με τη διατροφή, επιπλέον έχω συμμετάσχει σε εκπομπή στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης.

Διατροφικές Διαταραχές
Παχυσαρκία
Παθολογικές Καταστάσεις
Παιδιά & Έφηβοι
Αθλητισμό
Εγκυμοσύνη & Θηλασμό


~ Αντιμετώπιση Διατροφικών Διαταραχών & Παχυσαρκίας
~ Διατροφογενετική
~ Μεταβολομική

Εξατομικευμένα Προγράμματα Υγιεινής Διατροφής για:
Ιδανικό Βάρος
Παθολογικές Καταστάσεις
Εγκυμοσύνη & Θηλασμό
Αθλητισμό
Παιδιά & Εφήβους

~ Ανάλυση Σύστασης Σώματος ( Λιπώδη Μάζα, Μυϊκή Μάζα, Σπλαχνικό Λϊπος, Σωματικά Υγρά)
~ Φορητό Μόνιτορ Καταγραφής Φυσικής Δραστηριότητας & Άσκησης

Διεύθυνση:
Γεωργίου Παπανδρέου 8, Ρέθυμνο