Γενικός Χειρουργός

Ζυγομαλάς Απόλλων

Θεοδότου 26, Πάτρα
azygomalas@i-surgery.gr
i-surgery.gr
Βιογραφικο
Υπηρεσιες
Σεμιναρια

Απόλλων Ν. Ζυγομαλάς
Χειρουργός, MD, MSc, PhD, FACS
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πατρών

Ο χειρουργός Απόλλων Ν. Ζυγομαλάς γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα αλλά μεγάλωσε στην Πάτρα. Σπούδασε Ιατρική στη σχολή Ιατρικής και Χειρουργικής του Πανεπιστημίου της Αγκώνα (Università Politecnica delle Marche, Italy) από όπου αποφοίτησε με Άριστα ενώ είχε πλήρη υποτροφία σπουδών.

Πραγματοποίησε το αγροτικό του στο άγονο Περιφερειακό Ιατρείο του Λειβαρτζίου στην ορεινή Αχαΐα. Υπηρέτησε ως Κελευστής Ιατρός στη χειρουργική κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Κρήτης και στο Υδρογραφικό "Πυθέας".

Ειδικεύτηκε στη Κλασική και Λαπαροσκοπική Χειρουργική (Πεπτικό, Ενδοκρινείς αδένες, Μαστός, Κοιλιακό τοίχωμα, Ογκολογία, Παχυσαρκία) αρχικά στο Γεν. Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» και έπειτα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών όπου έλαβε και το τίτλο ειδικότητας μετά από επιτυχή εξέταση.

Μετεκπαιδεύτηκε στη προχωρημένη Λαπαροσκοπική, στη χειρουργική ΤΕΜ και στη χειρουργική Ενδοκρινών αδένων στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ospedale Universitario di Ancona (Prof. M. Guerrieri), καθώς και στη χειρουργική Παγκρέατος στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο San Raffaele di Milano (Prof. M. Falconi).
Συμμετέχει συνεχώς σε εξειδικευμένα μετεκπαιδευτικά σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ολοκλήρωσε με Άριστα τις μεταπτυχιακές του σπουδές (Master) στην Ιατρική Πληροφορική (Πανεπιστήμιο Πατρών) όπου μελέτησε τη χρήση μικρο-ρομποτ στη χειρουργική δια μέσου φυσικών οπών (NOTES).

Ανακηρύχθηκε ομόφωνα με Άριστα, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών στην Επιστήμη Τεχνολογίας Υπολογιστών - Χειρουργική Πληροφορική αναπτύσσοντας το εξειδικευμένο σύστημα PROMETHEiA™ για τη χειρουργική αντιμετώπιση ηπατικών όγκων υποβοηθούμενη από υπολογιστές. Η διατριβή του υποστηρίχθηκε με υποτροφία διδακτορικών σπουδών από το Ίδρυμα Ωνάση.

Για το επιστημονικό του έργο ο κ. Ζυγομαλάς έχει βραβευθεί δύο φορές από την Ελληνική Χειρουργική Εταιρία.
Το ερευνητικό έργο του περιλαμβάνει δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, ανακοινώσεις σε συνέδρια και συμμετοχή σε εξειδικευμένα σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Είναι μέλος επιστημονικών εταιριών της Ελλάδας και του Εξωτερικού και μέλος του αμερικανικού κολλεγίου χειρουργών (FACS).

Είναι επιμελητής Χειρουργός στη Γενική Κλινική Πατρών «ΟΛΥΜΠΙΟΝ». Είναι χειρουγός της ομάδας χειρουργικής ογκολογίας της Γενικής Κλινικής Ολύμπιον με συνέργασία περαν της 10ετίας με κορυφαίους καθηγητές χειρουργικής. Παράλληλα συνεργάζεται ως μεταδιδακτορικός ερευνητής με το πειραματικό χειρουργείο ενδοκρινολογίας της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στην κλινική αντιμετωπίζονται οι χειρουργικές παθήσεις με σύγχρονες τεχνικές ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής και χειρουργικής υποβοηθούμενης από υπολογιστές (Computer Assisted Surgery).

Ειδικά για τις επεμβάσεις στο ήπαρ χρησιμοποιέιται το εξειδικευμένο σύστημα προεγχειρητικού σχεδιασμού και διεγχειρητικής καθοδήγησης PROMETHEiA™.

Λαπαροσκοπικές Επεμβάσεις
Χειρουργική Ήπατος-Παγκρέατος
Χειρουργική Θυρεοειδούς
Κήλες κοιλιακού τοιχώματος
Λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή
Κύστη κόκκυγα με Ραδιοσυχνότητες ή Laser
Παχύ έντερο
Αιμορροϊδες, Ραγάδα, Απόστημα, Συρίγγιο
Διαπρωκτική Χειρουργική -ΤΕΜ
Δερματικά Αποστήματα, Σπίλοι, Κύστες, Λιπώματα
Βιοψίες


Επισκέψεις κατ'οίκον
Κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης δύναται να πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο σπίτι ανάλογα με την περίπτωση και εφόσον ο ιατρός το κρίνει ασφαλές

Μετεκπαίδευση

Χειρουργική Παγκρέατος (San Raffaele di Milano, Italy, 2019)
Χειρουργική Ήπατος - Χοληφόρων - Παγκρέατος (2017)
Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική κηλών του κοιλιακού τοιχώματος (2016)
Χειρουργική μαστού (2016)
Γυναικολογικός καρκίνος (2015)
Χειρουργική Παχέος Εντέρου και Πρωκτού (Λαπαροσκοπική και Διαπρωκτική -TEM), (University Hospital of Ancona, Italy, 2013)
Χειρουργική Ενδοκρινών Αδένων, (University Hospital of Ancona, Italy, 2013)
Χειρουργική παθολογία Παχέος εντέρου (2012, 2014)
Λαπαροσκοπική Χειρουργική ανωτέρου πεπτικού (2013)
Ρομποτική da Vinci Surgical System Training Module (2013)
Βασική και Προηγμένη Λαπαροσκοπική Χειρουργική (2010)
Λαπαροσκοπική Χειρουργική δια μονής οπής-SILS/LESS (2009)
Διαχείριση κοιλιακών παθήσεων (2009)
Τεχνητή Διατροφή (2008)
Ενδοσκοπική Χειρουργική μέσω φυσικών οπών (NOTES), (University of Strasbourg, France 2007)
Διαχείριση παθήσεων πεπτικού (2007)
Γηριατρική (2006-2007, 2016, 2018, 2019)
Ογκολογία (2005, 2007, 2009, 2013, 2014)

Διεύθυνση:
Θεοδότου 26, Πάτρα