ΑρχικήΠάτραΠαθολόγοςΓώγος Χαράλαμπος
Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων Πανεπιστημίου Πατρών

Γώγος Χαράλαμπος

Κανακάρη 80, Πάτρα
cgogos@med.upatras.gr
Βιογραφικο
Υπηρεσιες
Σεμιναρια

Γώγος Ι. Χαράλαμπος - Παθολόγος
Καθηγητής Τμήματος Ιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας Πανεπιστημίου Πατρών


Ο Χαράλαμπος Γώγος γεννήθηκε στην Πάτρα και απέκτησε το πτυχίο Ιατρικής από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1979. Υπηρέτησε τον Ελληνικό Στρατό και ειδικεύτηκε στην Παθολογία και τα Λοιμώδη Νοσήματα στην Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών, στο Τμήμα λοιμώξεων του ΠΓΝ Πατρών και στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο Νοσοκομείο του Clatterbridge, NHS, και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Royal Liverpool University Hospital. Είναι Καθηγητής Παθολογίας και Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής και του Τμήματος Λοιμώξεων. Υπήρξε Πρόεδρος του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών από το 2009 έως σήμερα, ενώ είναι Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS και Πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου.

Το ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στην ανοσολογία και τις λοιμώξεις, ιδιαίτερα στην παθογένεια της σήψης. Εχει ασχοληθεί με την ανοσιακή απάντηση στη σήψη, τη φαγοκυττάρωση, την επίδραση των αντιβιοτικών στην εξέλιξη του σηπτικού συνδρόμου, το ρόλο των βιολογικών δεικτών κλπ, με δημοσιεύσεις σε έγκριτα περιοδικά, όπως το Journal of Infectious Diseases, Infection, Journal of Infection, Critical Care, Eur Journal of Clin Microbiology and Infectious Diseases κλπ. Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδος για τη μελέτη της σήψης, μέλους της Global Sepsis Alliance. Είναι συγγραφέας σε πάνω από 80 άρθρα που περιλαμβάνονται στο PubMed, έχει πάνω από 1900 αναφορές στο SCOPUS και είναι reviewer σε πολλά έγκριτα διεθνή ιατρικά περιοδικά. Εχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ιατρική Εκπαίδευση και διευθύνει την Επιτροπή Προγράμματος Σπουδών από το 2006.

Ο Παθολόγος Γώγος Χαράλαμπος διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Πάτρα, επί της οδού Κορίνθου, όπου δέχεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού. Ο ιατρός είναι πιστοποιημένος με τον ΕΟΠΥΥ για ηλεκτρονική συνταγογράφηση.


Περιγραφή Υπηρεσιών-Προϊόντων:
Πυρετός, διαβήτης, εργαστηριακές εξετάσεις, χοληστερίνη, αναιμία, υποθερμία, φλεγμονή, θερμοπληξία.

- Πλήρες παθολογικό Check up σε άνδρες και γυναίκες
- Αξιολόγηση εργαστηριακών εξετάσεων
- Ρυθμιση αρτηριακής πίεσης
- Έλεγχος για δευτεροπαθή/ορμονική υπέρταση
- 24ωρη καταγραφή αρτηριακής πίεσης
- Διερεύνηση, παρακολούθηση σακχαρώδους διαβήτη
- Μεταβολικό σύνδρομο
- Διερεύνηση, αντιμετώπιση υπερλιπιδαιμιών
- Παρακολούθηση, διερεύνηση οξέων και χρόνιων νοσημάτων
- Λοιμώξεις αναπνευστικού, ουροποιητικού, γαστρεντερικού συστήματος.
- Προεγχειρητική και μετεγχειρητική διαχείριση ασθενών
- Πιστοποιητικά υγείας. Γνωματεύσεις για σχολεία, γυμναστήρια.
- Σπιρομέτρηση, παρακολούθηση Χ.Α.Π.
- Ηλεκτροκαρδιογράφημα
- Εμβολιασμός
- Αλλεργίες – εκζέματα – άσθμα
- Πιστοποιητικά Υγείας
- Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση / Παραπεμπτικά

Διεύθυνση:
Κανακάρη 80, Πάτρα