ΑρχικήΠάτραΠνευμονολόγοςΚαρκούλιας Κυριάκος
Πνευμονολόγος - Φυματιολόγος

Καρκούλιας Κυριάκος

Αγίου Νικολάου 40, Πάτρα
karkouliask@gmail.com
Βιογραφικο
Υπηρεσιες
Σεμιναρια

Δρ. Κυριάκος Καρκούλιας
Πνευμονολόγος - Φυματιολόγος


Ο Δρ. Κυριάκος Καρκούλιας γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Padova, IT, απ όπου αποφοίτησε το 1996. Απέκτησε την ειδικότητα της Πνευμονολογίας το 2006, στο Πνευμονολογικό Τμήμα της Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Εκπόνησε τη Διδακτορική του διατριβή στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Εργάστηκε στο Τμήμα ογκολογίας με εξειδίκευση στον καρκίνο του πνεύμονα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο San Gerardo, Milan, IT. Υπηρετεί στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών από το 2009 αρχικά ως Λέκτορας και στη συνέχεια από τη θέση του Επίκουρου Καθηγητή Πνευμονολογίας. Είναι μέλος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρίας και της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρίας. Ερευνητικό του ενδιαφέρον αποτελούν οι διαταραχές της αναπνοής στον ύπνο, ο καρκίνος του πνεύμονα και η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.
Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Πάτρα, επί της οδού Αγίου Νικολάου, όπου δέχεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού. Ο ιατρός είναι πιστοποιημένος με τον ΕΟΠΥΥ για ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Διάγνωση και θεραπεία όλων των πνευμονολογικών παθήσεων.

- Σπιρομέτρηση
- Διακοπή Καπνίσματος
- Βρογχικό Άσθμα
- Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (Χ.Α.Π.)
- Λοιμώξεις του Αναπνευστικού
- Διερεύνηση Χρόνιου Βήχα
- Εκτίμηση-Μελέτη απνοιών κατά τον ύπνο
- Διάγνωση-Διερεύνηση καρκίνου πνεύμονα
- Αλλεργικά Τεστ
- Πλευριτικές συλλογές των πνευμόνων
- Οξυμετρία, Αέρια Αίματος
- Δοκιμασία εφαρμογής CPAP
- Μη επεμβατικός αερισμός (BIPAP)
- Υπερηχογραφικός έλεγχος θώρακα
- Ηλεκτρονική συνταγογράφηση ΕΟΠΥΥ

Επιλεγμένες Ομιλίες:


Ομιλητής στο Grand Round του Πνευμονολογικού τμήματος της Παθολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στις 6 Δεκεμβρίου 2006 με θέμα «Αναπνευστική ανεπάρκεια».

Ομιλητής με θέμα «Πνευμονική Εμβολή – Καρκίνος Πνεύμονα» στο κλινικό φροντιστήριο του 13ου Πανελλήνιου Πνευμονολογικού Συνεδρίου στις 2-5 Δεκεμβρίου 2004.

Oμιλητής στο 10ο Σεμινάριο Πνευμονολογίας που διοργανώθηκε στις 22-24 Νοεμβρίου 2006 στην Πάτρα με θέμα «Διαταραχές της αναπνοής και Στυτική Δυσλειτουργία».

Oμιλητής στο Σεμινάριο Πνευμονολογίας που διοργανώθηκε στις 7-9 Οκτωβρίου 2005 στην Πάτρα με θέμα «XΑΠ και Στυτική Δυσλειτουργία».

Oμιλητής στο Σεμινάριο της Ελληνικής Βρογχολογικής Εταιρείας με θέμα Διαταραχές λοιπών συστημάτων σε Υπνοαπνοικό Σύνδρομο. 03/2004.

Ομιλητής στην επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Νεώτερα δεδομένα στα νοσήματα του αναπνευστικού» στο ΓΝ. Πύργου τον 06/2008.

Oμιλητής στο Grand Round της Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών με θέμα «Πνευμονική Νοκαρδίωση» το 2008 στην Πάτρα.

Ομιλητής στην επιστημονική εκδήλωση με θέμα «ΧΑΠ – Συστηματική νόσος» τον Μάρτιο 2009 στο Παμπελοποννησιακό Ιατρικό Συνέδριο.

Ομιλητής στην επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Εμπύρετος ουδετεροπενία» τον Οκτώβριο 2009 στο Como, IT.

Παρουσίαση Ερευνητικής Δραστηριότητας Πανεπιστημιακών Πνευμονολογικών Κλινικών - Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική Πανεπιστημίου Πατρών τον 12/2010.

Ομιλητής στα Πλαίσια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρίας «Παρουσίαση ενδιαφερόντων περιστατικών»με θέμα «Ένα σπάνιο αίτιο αιμόπτυσης» το 2011 στο Νοσοκομείο Σωτηρία.

Ομιλητής στο Πανελλήνιο Αλλεργιολογικό Συνέδριο στο Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα: «Σύγχρονη προσέγγιση στην αναπνευστική αλλεργία» με ομιλία «ΧΑΠ και άσθμα: τομές και αποκλίσεις» το 2011 στην Πάτρα.

Ομιλητής στο Επιστημονικό Συμπόσιο της Ελληνικής Εταιρίας Γενικής Ιατρικής με θέμα «Βήχας» τον Φεβρουάριο 2011 στο Ναύπλιο.

Ομιλητής στο 7ο Επιστημονικό Συμπόσιο της Ελληνικής Εταιρίας Γενικής Ιατρικής με θέμα «Λειτουργικός έλεγχος της αναπνοής σε ασθενείς με αναπνευστικά νοσήματα» τον Σεπτέμβριο 2011 στο Λουτράκι.

«Συνοσηρότητα στη ΧΑΠ και το άσθμα» τον Μάρτιο 2012 στα Καλάβρυτα σε εκδήλωση υπό την αιγίδα της ελληνικής πνευμονολογικής εταιρείας.

«Επιδημιολογία του καρκίνου του πνεύμονα σε καπνιστές και μη καπνιστές», Ελληνική αντικαρκινική εταιρεία. Πάτρα 10 Οκτωβρίου 2012.

«10ο Παμπελοποννησιακό Συνέδριο ΙΕΔΕΠ», Ναύπλιο 19-21 Οκτωβρίου 2012, προφορική ανακοίνωση με θέμα «Ακούσια απώλεια ούρων σε ασθενείς με σύνδρομο αποφρακτικής υπνικής άπνοιας».

«10ο Παμπελοποννησιακό Συνέδριο ΙΕΔΕΠ», Ναύπλιο 19-21 Οκτωβρίου 2012, προφορική ανακοίνωση με θέμα «συσχέτιση μεταξύ του ερωτηματολογίου SF-36 και της SaO2 και του AHI σε ασθενείς με σύνδρομο αποφρακτικής άπνοιας ύπνου».

Διεύθυνση:
Αγίου Νικολάου 40, Πάτρα