ΑρχικήΠάτραΨυχολόγοςΑλεξοπούλου Αναστασία
Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

Αλεξοπούλου Αναστασία

Ρήγα Φεραίου 126, Πάτρα
natalexopoulou@yahoo.gr
Βιογραφικο
Υπηρεσιες
Σεμιναρια

H Αλεξοπούλου Αναστασία είναι ψυχολόγος, με έδρα στην Πάτρα, η οποία προσφέρει ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία ατόμου, ζεύγους, ομάδας, εφήβων και ενηλίκων.

Είναι διπλωματούχος του Ινστιτούτου Ψυχανάλυσης Ομάδας Μιλάνου - I.I.P.G. και Μέλος του European Federation for Psychoanalytic Psychotherapy in Health and Related Public Services.

Έχει ειδικευθεί στις διαταραχές προσωπικότητας - Transference Focused Psychotherapy (TFP) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Columbia, Cornell, Νέα Υόρκη, υπό την εποπτεία του Otto Kernberg, MD, FAPA και του Frank Yeomans, MD, PhD (New York Presbyterian Hospital, Weill Cornell Medical College).

Διαθέτει, επίσης, εξειδίκευση στις αυτοβλαπτικές συμπεριφορές (self-injury, cutting, burning, branding) και στο αισθημα κενού.

Είναι μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Οριακών Διαταραχών (International Society for Transference-Focused Psychotherapy ISTFP).

Η κυρία Αλεξοπούλου είναι κάτοχος διπλώματος οικογενειακού διαμεσολαβητή διαζυγίων - Family Mediator από το κέντρο σπουδών Bruner και προσφέρει συμβουλευτική ζεύγους και οικογένειας. Είναι, επίσης, μέλος του Ευρωπαϊκού Forum Κατάρτισης και Έρευνας στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση.

Συνεργάζεται με το Μηχανισμό Υποστήριξης Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας ως περιφερειακός συνεργάτης για την 6η ΥΠΕ και είναι μέλος του study group για τη δημοσίευση των κατευθυντήριων οδηγιών για τη διπολική διαταραχή.

Τέλος, είναι επιστημονική συνεργάτιδα της ψυχιατρικής κλινικής Π.Γ.Ν.Π. Ρίου.

Αντιμετώπιση διαταραχών όπως:

- Άγχος εξετάσεων
- Ανορεξία
- Απεξαρτήσεις
- Αρρυθμίες
- Ασθένειες εξάρτησης
- Άσθμα
- Αύξηση απόδοσης
- Αϋπνίες
- Αυτογνωσία
- Αυτοέλεγχος
- Βουλιμία
- Δημιουργία κινήτρων
- Διαταραχές διατροφής
- Έμμονες ιδέες
- Επαγγελματικός προσανατολισμός
- Ζαλάδες
- Ημικρανίες
- Θεραπεία εφήβων
- Θεραπεία ζεύγους
- Θεραπεία οικογένειας
- Θεραπεία σεξουαλικών διαταραχών
- Θεραπεία ψυχοσωματικών διαταραχών
- Θεραπεία ψυχοσωματικών διαταραχών
- Θυρεοειδής
- Κοινωνική φοβία
- Νευρόπονοι
- Πανικός
- Στρες
- Τεχνικές αυτοελέγχου
- Υπέρταση
- Χαλάρωση
- Ψυχαναγκασμοί

Διεύθυνση:
Ρήγα Φεραίου 126, Πάτρα