ΑρχικήΠάτραΨυχολόγοςΠαπανικολάου Μαριανή
Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

Παπανικολάου Μαριανή

Σισίνη 17-21, Πάτρα
mariani_pap@yahoo.gr
marianipapanikolaou.wordpress.com
Βιογραφικο
Υπηρεσιες
Σεμιναρια

Παπανικολάου Μαριανή
Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια


Είμαι απόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με άδεια άσκησης επαγγέλματος (Πάτρα, 29/12/2007, Αρ. Πρωτ. 12797).

Έχω παρακολουθήσει εκπαίδευση στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία στη Μονάδα Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών του Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε. Έχω συνεργαστεί με την Παιδοψυχιατρική Μονάδα του ΠΓΝ Πατρών σε πρόγραμμα προαγωγής ψυχικής υγείας παιδιών, εφήβων και νέων. Έχω υπάρξει μέλος του ΣΟΨΥ Πάτρας, του Κέντρου Κοινοτικής Ψυχιατρικής Νοτιοδυτικής Ελλάδας (ΚΕ.ΚΟΙ.ΨΥ.) και της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer και συγγενών διαταραχών «Μνημοσύνη», χώροι στους οποίους προσέφερα εθελοντική εργασία σε λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας και ασθενείς που πάσχουν από άνοια και στους φροντιστές αυτών.

Εργάστηκα ως ψυχολόγος, ως εργασιακός σύμβουλος και σύμβουλος υποστήριξης μεταναστών και προσφύγων στο ΚΕΚ - ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, στους Γιατρούς του Κόσμου, στο Κέντρο Ερευνών Θεμάτων Ισότητας (ΚΕΘΙ), στην Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας και στο ΚΕΜΟΠ Ναυπάκτου. Έχω συνεργαστεί σε προγράμματα του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αρθρογραφώ στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ενώ από το 2009 διατηρώ ιδιωτικό γραφείο στην πόλη της Πάτρας.

Από μικρή επεδίωκα να ακούω τις ιστορίες των ανθρώπων γύρω μου. Με εντυπωσίαζε ο μοναδικός τρόπος να διηγούνται τη ζωή τους, οι λέξεις τους, τα συναισθήματα, οι εκφράσεις του προσώπου τους, ιδιαίτερα στις δύσκολες αφηγήσεις. Σε κάθε επώδυνη διήγηση έψαχνα να βρω κάτι που θα εισχωρήσει και θα πάρει τη θλίψη, κάτι που θα φωτίσει τα σκοτάδια: τη ρωγμή από όπου μπαίνει το φως. Μέσα από τη δουλειά μου, στόχος μου είναι να βρίσκω σε κάθε άνθρωπο «από πού μπαίνει το φως» μέσα του, να πιάνομαι από αυτή τη ρωγμή και να τον οδηγώ να φωτίσει τα σκοτάδια του, να αναγεννηθεί και να βγει στο φως.

Αντιμετώπιση διαταραχών όπως:

- Άγχος εξετάσεων
- Ανορεξία
- Απεξαρτήσεις
- Αρρυθμίες
- Ασθένειες εξάρτησης
- Άσθμα
- Αύξηση απόδοσης
- Αϋπνίες
- Αυτογνωσία
- Αυτοέλεγχος
- Βουλιμία
- Δημιουργία κινήτρων
- Διαταραχές διατροφής
- Έμμονες ιδέες
- Επαγγελματικός προσανατολισμός
- Ζαλάδες
- Ημικρανίες
- Θεραπεία εφήβων
- Θεραπεία ζεύγους
- Θεραπεία οικογένειας
- Θεραπεία σεξουαλικών διαταραχών
- Θεραπεία ψυχοσωματικών διαταραχών
- Θεραπεία ψυχοσωματικών διαταραχών
- Θυρεοειδής
- Κοινωνική φοβία
- Νευρόπονοι
- Πανικός
- Στρες
- Τεχνικές αυτοελέγχου
- Υπέρταση
- Χαλάρωση
- Ψυχαναγκασμοί

Διεύθυνση:
Σισίνη 17-21, Πάτρα