Ακτινολόγος

Σταγκουράκη Σοφία

Δαιδάλου 30-32, Ηράκλειο
sofiastagk@yahoo.com
sofiastagkouraki.gr
Βιογραφικο
Υπηρεσιες
Σεμιναρια

Σταγκουράκη Σοφία
Ακτινολόγος


Η ενασχόληση της Ιατρού Σοφίας Σταγκουράκη με το χώρο των ακτινοδιαγνωστικών απεικονίσεων ξεκινά από το 2011 με απόκτηση ειδικότητας από τον Ιατρικό σύλλογο Ηρακλείου. Η Ιατρός πλέον διαθέτει μια τεράστια εμπειρία, σε ένα πολυσχιδές ιατρικό αντικείμενο στο χώρο των ακτινοδιαγνωστικών υπηρεσιών. Σε επίπεδο σπουδών, ολοκλήρωσε με άριστα τις σπουδές της (Βαθμός πτυχίου Άριστα – 100/110) το 2001 στο Πανεπιστήμιο της Μπολώνιας της Ιταλίας (Universita’ degli studi di Bologna). Η εξειδίκευση της είχε θέμα : “Diagnostica delle mammelle secernenti” (Διαγνωστική του εκκρίνοντος μαστού).

Έχει εργαστεί στο Γ.Ν. Ρεθύμνης (Οκτώβριος 2001 – Απρίλιος 2003) στην Παθολογική Κλινική, Χειρουργική Κλινική, Α’ Βοήθειες, Παιδιατρική Κλινική, Γυναικολογική Κλινική και έχει ολοκληρώσει το Αγροτικό της στο Περιφερειακό Ιατρείο Αρμένων, Κ.Υ. Σπηλίου (Οκτώβριος 2003 – Φεβρουάριος 2004). Από τον Μάιο του 2004 έως τον Ιούνιο 2006 εργάστηκε στο κέντρο Ammoudara Medical Assistance, ως Ιατρός Α’ Βοηθειών, και από τον Ιούνιο 2006, στο Βενιζέλειο Πανάνειο Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο, ολοκληρώνοντας την ειδικότητα της ως ιατρός ακτινοδιαγνωστικής. Από το 2011 έως το 2017 εργάστηκε στο διαγνωστικό κέντρο Ασκληπιός Διάγνωση ενώ από τον Ιούνιο του 2017 μέχρι και σήμερα συνεργάζεται με το Διαγνωστικό – Θεραπευτικό – Χειρουργικό & Ερευνητικό Κέντρο – Ιδιωτική Γενική Κλινική Creta InterClinic ΑΕ και διατηρεί την θέση του Επιστημονικού υπευθύνου στο ακτινολογικό τμήμα της κλινικής. Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου και της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας . Έχει υπάρξει εισηγήτρια σε πλήθος σεμιναρίων και εκδηλώσεων ιατρικού αντικειμένου.

Ήταν μέλος της συντονιστικής ομάδας που υποστήριζε την κινητή μονάδα μαστογράφου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου από τις 8 Ιουλίου του 2008 όπου πραγματοποιούσε τις γνωματεύσεις των μαστογραφιών και παραμένει μέλος του ιατρικού team. Για την συνεισφορά της σε αυτήν την σπουδαία προσφορά υγείας, βραβεύτηκε σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό μαζί με το υπόλοιπο επιστημονικό group της Νομαρχίας Ηρακλείου στη Συνέλευση των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΕΡΗΧΩΝ:

TRIPLEX
ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ
ΕΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ
ΥΠΕΡΗΧΟΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ


ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΕΡΗΧΩΝ & ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:

Εκτός από τις εξετάσεις ρουτίνας & απλά υπερηχογραφήματα οργάνων, στο εργαστήριό μας διενεργούνται εξειδικευμένες εξετάσεις υπερήχων και ειδικές επεμβατικές εξετάσεις όπως:

Μελέτη συμπαγών οργάνων (ήπατος, νεφρών, σπληνός, παγκρέατος) με έγχυση σκιαγραφικού υπερήχων
Προεγχειρητική χαρτογράφηση φλεβών
Ελαστογραφία εγκαρσίου κύματος – (shearwave elastography SWE ή ARFI elastography acustic radiation force impulse) οργάνων (θυρεοειδούς, μαστού, ήπατος, προστάτου κλπ).


ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:

Ένα σημαντικό (και σχετικά πρόσφατο) κεφάλαιο της Υπερηχογραφίας είναι οι Υπερηχογραφικά Καθοδηγούμενες Επεμβατικές πράξεις για διάγνωση ή για θεραπεία. Στο εργαστήριό μας διενεργούνται οι ακόλουθες εξετάσεις:

Παρακέντηση με λεπτή βελόνη – (fine needle aspiration- FNA) θυρεοειδούς – σιελογόνων αδένων – λεμφαδένων
Διορθικό υπερηχογράφημα προστάτου με χρήση ελαστογραφίας και κατευθυνόμενη βιοψία προστάτου
Κατευθυνόμενη ιστολογική βιοψία ήπατος
Τοποθέτηση άγκιστρου μαστού.
Βιοψία Μαστού υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση.

Διεύθυνση:
Δαιδάλου 30-32, Ηράκλειο