Γενικός Ιατρός

Πατεράκης Εμμανουήλ

Πλατεία Ελευθερίας 33, Ηράκλειο
emmgpaterakis@gmail.com
fb.com/emmgpaterakis
Βιογραφικο
Υπηρεσιες
Σεμιναρια

Μοδινάκης Γεώργιος
Ιατρός Γενικής Ιατρικής


Ο Εμμανουήλ Πατεράκης, γιός του Γεωργίου Πατεράκη και της Δέσποινας Γκόγκολα, γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1971, οπου και μεγαλωσε, και έχει μια αδερφή την Αικατερίνη, εκπαιδευτικό.

Aποφοίτησε από το 5ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου (1989) και στη συνέχεια από τη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιατρικής και Φαρμακευτικής “Iuliu Hatieganu” Κλουζ - Ναπόκα της Ρουμανίας (1998).

Έπειτα από την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, διετέλεσε αγροτικός ιατρός στο ΠΙ Γαρίπας, ΚΥ Αρκαλοχωρίου (2002-2003).

Απο το 2003 ως το 2006 εργάστηκε στη Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας, στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι και στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Ν. Καζαντζάκη, στο Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Επισκοπής, και συνεργάστηκε για την ιατρική κάλυψη των τουριστικών περιοχών/ξενοδοχείων Λυγαριάς, Αγ. Πελαγίας και Φόδελε. Ιατρός στο παιδικό, εφηβικό και εργασιακό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του Δήμου Ηρακλείου, στο παιδικό και εφηβικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της ΕΠΣΗ, στα Σχολικά Πρωτάθληματα (Γραφείο Φυσικής Αγωγής Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Κρήτης).

Το 2010 ολοκλήρωσε την ειδίκευση του στην γενική (οικογενειακή) ιατρική στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Παράλληλα ηταν υπεύθυνος ιατρός του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Θηλεων Ηρακλείου, και διετέλεσε εκπαιδευτής στο πρόγραμμα Χειρουργικής νοσηλευτικής Ειδικότητας (ΒΠΓΝΗ), 2006-2009 & εκπαιδευτής παθολογίας, ΤΕΕ Α Κύκλου Β. Νοσηλευτριών ΒΠΓΝΗ, 2008-2010.

Από το 2010 εργάζεται ως Ιδιώτης Ιατρός, Ειδικός Γενικής Ιατρικής (Οικογενειακή και Ολιστική ιατρική), διατηρεί ιατρείο στο κέντρο του Ηρακλείου και στην περιοχή του Άγιου Ιωάννη. Παράλληλα έχει εργαστεί για την Ιατρική κάλυψη ξενοδοχείων Αμουδαρας, Λυγαριάς, Αγίας Πελάγιας και Φόδελε (2010 και 2011), στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Επισκοπής(2010), στον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Ηρακλείου - Παγκρητιο Στάδιο(2010-11), στις κοινωνικές δομές Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΑΠΗ και Ιατροκοινωνικο Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου - Δημοτικό Διαμέρισμα Νέας Αλικαρνασσού (2011-12), ενω απο τον Οκτώβριο 2012 ως σήμερα ειναι υπεύθυνος ιατρός ιδιωτικής Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Είναι κάτοχος και εκπαιδευτής της θεραπευτικής μεθόδου sensorial remodulation, επίσημο μέλος της Medical International Society on Auricular Neuromodulation (μέλος I.C.M.A.R.T. International Council of Medical Acupuncture and Related Techniques), Docente F.I.S.A. της Medical International School on Auricular Neuromodulation, federazione Italiana Scuole Agopuntura.

Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα ιατρικά συνέδρια και αρκετές επιστημονικές εργασίες.

Εθελοντής στους Special Olympics στο Ηράκλειο (2011), καθως και σε αλλες κοινωνικες δραστηριοτητες.

Ως φοιτητής έχει διατελέσει για δυο συνεχείς χρονιές μέλος του συλλόγου ελλήνων φοιτητών Κλουζ Ναπόκα, Ρουμανίας. Ενώ ως ειδικευόμενος Πρόεδρος και Γραμματέας του Συλλόγου Ειδικευόμενων και Υπεράριθμων Ιατρών Βενιζελείου Νοσοκομείου, τις περιόδους 2006-7 και 2008-9, αντίστοιχα. Μέλος του ΔΣ της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ν. Ηρακλείου (ΕΓΕΣΥΝΗ) και της Τριμελούς επιτροπής των Ιατρών του Βενιζελείου Γ.Ν. Ηρακλείου, την περίοδο 2007-9, ενώ από το 2011 ως το 2013 μέλος της διαχειριστικης ομάδας του Κινήματος Νέων Ιατρών. Αρθογραφεί στον τοπικό και διαδικτυακό τύπο για θέματα που αφορούν το σύστημα υγείας στην Ελλάδα.

- Ιατρική κάλυψη όλο το 24h
- Κλινική εξέταση για όλη την οικογένεια
- Ηλεκτρονική συνταγογράφηση/Έκδοση παραπεμπτικών για εργαστηριακές εξετάσεις/Αξιολόγηση αποτελεσμάτων
- Αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών
- Παρακολούθηση αντιμετώπιση χρονίων νοσημάτων (ΧΑΠ, ΑΣΘΜΑ, ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ, ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΥΠΕΡΤΑΣΗ, ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ, ΔΥΣΛΙΠΙΔΑΙΜΙΕΣ, ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ)
- Διαχείριση ψυχικών και σωματικών προβλημάτων (κατάθλιψη, άγχος)
- Εμβολιασμοί
- Θεραπεία μυοσκελετικών παθήσεων (οσφυαλγία, αρθραλγία, ισχιαλγία, αυχεναλγία)
- Προληπτικός έλεγχος => check up, μαστογραφία, υπέρηχοι, ακτινολογικός έλεγχος, Dexa, Τεστ Παπανικολάου
- Καθαρισμός αυτιών με ξηρή αναρρόφηση
- Περιποίηση διαβητικού ποδιού, τραυμάτων, συρραφή, αφαίρεση ραμμάτων
- Έκδοση πιστοποιητικών
- Βεβαιώσεις για σχολεία, γυμναστήρια, κολυμβητήρια

Διεύθυνση:
Πλατεία Ελευθερίας 33, Ηράκλειο