ΑρχικήΑθήναΨυχίατροςΚλείσας Σπυρίδων
Ψυχίατρος - Ψυχοθεραπευτής

Κλείσας Σπυρίδων

Λεωφ. Αλεξάνδρας 213Α, Αμπελόκηποι
spyros.kleisas@yahoo.gr
Βιογραφικο
Υπηρεσιες
Σεμιναρια

Ως Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής παρέχει ψυχιατρικές υπηρεσίες Ψυχιατρικής αξιολόγησης και αντιμετώπισης:

Αγχωδών διαταραχών (άγχος, φοβίες, κρίσεις πανικού, ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, εμμονές).
Ψυχοσωματικών διαταραχών (σωματοποιημένου άγχους).
Διαταραχών διάθεσης (κατάθλιψη, διπολική διαταραχή, δυσθυμία, κυκλοθυμία, λοιπές υποουδικές διαταραχές).
Ψυχωτικών διαταραχών.
Κατάχρησης αλκοόλ, αλκοολισμού.
Διαταραχών ύπνου.
Διαταραχών μνήμης.
Νόσου Alzheimer και άλλων ανοιών.
Οργανικών ψυχοσυνδρόμων.
Ψυχικών διαταραχών σε χρόνιες σωματικές νόσους.

Είναι πιστοποιημένος για συνταγογράφηση στον ΕΟΠΠΥ.

Σε περιπτώσεις όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο δύναται να πραγματοποιήσει και κατ’οίκον επισκέψεις.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ:

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας για την κλινική διαχείριση προβλημάτων και τη λήψη κλινικών αποφάσεων με βάση τεκμηριωμένες Ενδείξεις (Evidence based practice) και για την εκτίμηση ψυχικής υγείας ασθενών και λοιπού προσωπικού Νοσοκομείων


ΟΜΙΛΙΕΣ-ΣΥΝΕΔΡΙΑ:

5ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο Ειδικών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων & 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ολιστικής Αντιμετώπισης της Σοβαρής Ψυχικής Διαταραχής, 29/09/2016-2/10/2016, Καλαμάτα. Διάλεξη με τίτλο: «Δυσθυμία»
24o Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής, Αλεξανδρούπολη, 14-17 Απριλίου 2016. Συμμετοχή σε στρογγυλή τράπεζα με τίτλο «Επίκαιρες ματιές στη Σχιζοφρένεια». Ο τίτλος της ομιλίας: «Νεότερα δεδομένα στην κληρονομικότητα και το γενετικό υπόβαθρο της Σχιζοφρένειας».
Ημερίδα στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Λωϊδα» στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας των ηλικιωμένων για το 2016 με Θέμα: «Όταν το μυαλό νοσεί… μία σύγχρονη, επιστημονική αντιμετώπιση». Οι τίτλοι των ομιλιών:«Ψυχική νόσος, ιστορική ανασκόπηση από την αρχαιότητα έως σήμερα, αλλά και στην πορεία της ζωής του ανθρώπου» , «Το στίγμα και ο ρόλος των επαγγελματιών ψυχικής υγείας», «Ψυχική νόσος, ιστορική ανασκόπηση από την αρχαιότητα έως σήμερα, αλλά και στην πορεία της ζωής του ανθρώπου».
23ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής, Λάρισσα, 23-26 Απριλίου 2015. Συμμετοχή σε στρογγυλή τράπεζα με τίτλο: «Οι διαταραχές άγχους στο DSM- 5». Ο τίτλος της ομιλίας: «Κοινωνική φοβία και ειδικές φοβίες στο DSM-5».
23ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής, Λάρισσα, 23-26 Απριλίου 2015. Συμμετοχή σε στρογγυλή τράπεζα με τίτλο: «Θεραπευτικές προσεγγίσεις των διαταραχών άγχους». Ο τίτλος της ομιλίας: «Φαρμακευτική θεραπεία των διαταραχών άγχους. Νεότερα δεδομένα».
22° Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής, Ιωάννινα 10-13 Απριλίου 2014. Συμμετοχή σε στρογγυλή τράπεζα με τίτλο: «Άγχος, Ιδεοψυχαναγκαστικός μηχανισμός και σεξουαλικότητα: Νεότερα δεδομένα”. Ο τίτλος της ομιλίας: «Αγχώδεις διαταραχές και σεξουαλική λειτουργία».
2º Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο Ειδικών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων, ΚΥΒΕ Περιστερίου, 17-20 Οκτωβρίου 2013. Συμμετοχή στο στρογγυλό τραπέζι με τίτλο: «Αναζητώντας τη βέλτιστη θεραπεία της διπολικής διαταραχής: Σημαντικά δεδομένα». Ο τίτλος της ομιλίας: «Η συμμόρφωση-πρόσδεση στη θεραπεία της διπολικής διαταραχής».
Ημερίδα 5ου Ψ.Τ.Ε Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, Δαφνί, 1/10/2013, με γενικό θέμα: « Η σύγχρονη προσέγγιση στη θεραπευτική αντιμετώπιση της Σχιζοφρένειας». Ο τίτλος της ομιλίας: «Ένας ασθενής, δύο προσεγγίσεις. Προβληματισμοί για την ορθή αντιμετώπιση» (Ασθενής με σχιζοφρένεια και καταθλιπτική διαταραχή).
Εκπαιδευτικό σεμινάριο για φροντιστές γηριατρικών ασθενών, μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων Λωϊδα, Κηφισιά, 20-29 Σεπτεμβρίου 2013. «Κάλυψη βασικής ψυχιατρικής νοσολογίας στην 3η ηλικία».
1° Διεθνές Συνέδριο «Η φτώχεια και οι συνέπειές της: Ψυχικές συμπεριφορές & διαταραχές σε εφήβους και ενήλικες», Αθήνα, 18-20 Απριλίου 2013. Συμμετοχή στο στρογγυλό τραπέζι με τίτλο: «Κρίση ή φτώχεια;». Ο τίτλος της ομιλίας: «Επίδραση στη σωματική και κοινωνική λειτουργικότητα».
Κοινό συνέδριο των:World Psychiatric Association Thematic Conference on Intersectional Collaboration: “The Multidisciplinary Facets of Psychiatry”4th European Congress of the International Neuropsychiatric Association: “ Overlap and Integration in Neuropsychiatry”, ΕΛΕΠΨΥΣΕΠ First Interdisciplinary Congress “Psychiatry and Related Sciences”, Αθήνα στις 29 Νοεμβρίου-2 Δεκεμβρίου 2012. Συμμετοχή στο στρογγυλό τραπέζι, με τον τίτλο:”Gender and age issues in diagnosing and treating patients with bipolar disorder”, με προεδρείο, τον κο Τουλούμη Χαράλαμπο και τον Rihmer Zoltan. Ο τίτλος της ομιλίας: “Bipolar disorder in the elderly”.
1η Ημερίδα Ψυχιατρικής Θεραπευτικής που οργανώθηκε από το 5ο Ψ.Τ.Ε. του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής στις 3 Νοεμβρίου 2012 στο Ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα με θέμα τη Διπολική Διαταραχή. Συμμετοχή στο προεδρείο με τον καθηγητή κο Ν. Βαϊδάκη. Τίτλος της ομιλίας: «Σεξουαλικότητα και διπολική διαταραχή» Ομιλητής: Α. Παπακωνσταντίνου.
1η Ημερίδα Ψυχιατρικής Θεραπευτικής που οργανώθηκε από το 5ο Ψ.Τ.Ε. του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής στις 3 Νοεμβρίου 2012 στο Ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα με θέμα τη Διπολική Διαταραχή. Ο τίτλος της ομιλίας: «Διπολική διαταραχή και φύλο».
1° Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Ψυχοφαρμακολογίας που διοργανώθηκε από την Ελληνική Ψυχοφαρμακολογική Εταιρεία στις 21-24 Ιουνίου 2012 στην Πύλο της Μεσσηνίας, στο πλαίσιο στρογγυλού τραπεζιού με τίτλο: «Ειδικές μορφές κατάθλιψης». Ο τίτλος της ομιλίας: «Εποχιακή διαταραχή της διάθεσης- Άτυπη κατάθλιψη».
2nd International Congress on Neurobiology, Psychopharmacology and Treatment Guidance, που διοργανώθηκε από την International Society of Neurobiology and Psychopharmacology και το World Psychiatric Association 24-27 Νοεμβρίου 2011 στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο συμποσίου με τίτλο “Dysthymic disorder: Newer data”. Ο τίτλος της ομιλίας: “Epidemiological and clinical aspects of Dysthymic disorder”.
21° Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής στις 6 Μαΐου 2011 σε στρογγυλή τράπεζα με τίτλο «Δύσκολες πτυχές στη Διπολική διαταραχή». Ο τίτλος της ομιλίας: «Διπολική ΙΙ Διαταραχή».
1η Ημερίδα Ψυχιατρικής στην καθημερινή πράξη που διοργάνωσε η International Society of Neurobiology and Psychopharmacology στις 16 Νοεμβρίου 2010 στη Θεσσαλονική, στο πλαίσιο του συμποσίου «Διπολική Διαταραχή τύπου ΙΙ: Σύγχρονα Δεδομένα», με θέμα: «Ορισμός, επιδημιολογία, κλινικά χαρακτηριστικά και πορεία της διπολικής Διαταραχής Τύπου ΙΙ».
1° Πανελληνιο Συνέδριο Κλινικής Ψυχοφαρμακολογίας που διοργάνωσε η ΕΛΕΠΨΥΣΕΠ με γενικό θέμα «Εξελίξεις στην Ψυχοφαρμακολογική Αντιμετώπιση των Ψυχώσεων και άλλων Ψυχικών διαταραχών» στις 24-25 Σεπτεμβρίου 2010 στην Αθήνα, στο συμπόσιο «Ανεπιθύμητες ενέργειες Ψυχοτρόπων φαρμάκων: Τις θυμόμαστε όλες;» Το θέμα της ομιλίας: «Κακόηθες σύνδρομο εκ Νευροληπτικών».
Ημερίδα που διοργάνωσε το 1ο Ψ.Τ.Ε του Ψ.Ν.Α στις 9 Φεβρουαρίου 2010 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ψ.Ν.Α. με θέμα «Γνωστική λειτουργία ένας γνωστός άγνωστος». Το θέμα της ομιλίας ήταν «Πολυφαρμακία και γνωστική λειτουργία».
1/8/2008/-15/6/2010 Συμμετοχή στην διεξαγωγή τακτικών μαθημάτων του 1ου Ψ.Τ.Ε με ποικίλη θεματολογία.

Διεύθυνση:
Λεωφ. Αλεξάνδρας 213Α, Αμπελόκηποι