Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Τσαγκαράκη Όλγα

Ανωγείων 36, Ηράκλειο
olgatsagkaraki@yahoo.gr
diatrofis.blogspot.com
Βιογραφικο
Υπηρεσιες
Σεμιναρια

Όλγα Τσαγκαράκη - Διαιτολόγος / Διατροφολόγος | Ηράκλειο

Η Όλγα Τσαγκαράκη είναι γεννημένη στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Κρήτης. Πραγματοποίησε πρακτική άσκηση (ειδικευόμενη) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου εκτός από διατροφές ελέγχου βάρους ασχολήθηκε και με διαιτολόγια παθολογικών καταστάσεων όπως διαβητικών ασθενών, υπέρτασης, ουρικού οξέος, συνδρόμου Dumping, πεπτικού έλκους, ηπατικών παθήσεων, χολοκυστοπάθειας, νεφρικών παθήσεων και άλλων. Η πτυχιακή της εργασία είχε ως θέμα «Ο ρόλος των αλιευμάτων στη διατροφή και έρευνα επιπολασμού ως προς την κατανάλωση τους σε 3 περιοχές της Ελλάδας: Ηράκλειο, Ιθάκη, Κόρινθος».

Το 2009 εργάστηκε ως εκπαιδεύτρια των μαθημάτων Διατροφής Αθλητών και Νοσηλευτικής της ειδικότητας Κινησιοθεραπείας του 2ου ΙΕΚ Ηρακλείου.

Μέχρι σήμερα είναι επιστημονικός συνεργάτης του ιατρικού διαδικτυακού περιοδικού Ιάτωρ, συνεργάτης των ηλεκτρονικών περιοδικών www.olagiatogamo.gr και www.flowmagazine.gr. Επίσης, λειτουργεί δικό της αυτόνομο διαιτολογικό γραφείο με την επωνυμία “Όλγα Στ. Τσαγκαράκη” στην Οδό Ανωγείων 36 Ηράκλειο όπου διατηρεί και site του γραφείου www.diatrefontas.gr.

Έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια, συνέδρια και ημερίδες σχετικά με την διατροφή. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων, Mέλος της Ελληνικής Εταιρείας Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού(GrESPEN) και φίλος του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης


Βραβεία:

Tιμητικός έπαινος για την συμμετοχή στο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Αυτοδιαχείρισης ρευματικών νοσημάτων του συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης.
Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης ΚΕΚ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με εκπαιδευτικό αντικείμενο: Ψυχογενής Ανορεξία


Στο διαιτολογικό γραφείο της Κας Όλγας Τσαγκαράκη δινόνται διαιτολόγια για:απώλεια ή άυξηση βάρους,παθολογικές καταστάσεις,κύηση,θηλασμό,διατροφικές διαταραχές και αθλητική διατροφή.Παρέχεται λιπομέτρηση και ανάλυση σύστασης σώματος

Στο διαιτολογικό γραφείο πραγματοποιείται:

Λιπομέτρηση και ανάλυση σύστασης σώματος καθώς και εκτίμηση βασικού μεταβολικού ρυθμού ηρεμίας. Παρέχονται διαιτολόγια για:
Απώλεια ή αύξηση βάρους όλων των ηλικιών
Κύηση
Θηλασμό
Διατροφικές διαταραχές
Αθλητές
Παθολογικές καταστάσεις όπως διαβήτη, νεφροπάθεια, καρδιαγγεικών παθήσεων, αναμία λιπιδαιμίες, σπαστική κολίτιδα, χολοκυστοπάθεια καθώς και σε άλλες ειδικές ομάδες πληθυσμού.
Σχετικά με τη Διατροφή και ιδιαίτερα τη Μεσογειακή Διατροφή . Πάντα πρέπει να ακολουθείται το πρότυπο της Μεσογειακής Διατροφής η οποία είναι διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο με πολύ σημαντικά αποτελέσματα κατόπιν ερευνών, γιατί δεν πρέπει να εστιάζεται στην εξωτερική εμφάνιση μόνο αλλά στη βελτίωση του τρόπου ζωής, στην αλλαγή των διατροφικών συνηθειών για τη βελτίωση της υγείας και την καλύτερη ποιότητά της. Η ιδανική απώλεια βάρους για τους ενήλικες είναι 1 κιλό την εβδομάδα δηλαδή 4 κιλά το μήνα και για τα παιδιά μισό κιλό την εβδομάδα δηλαδή 2 κιλά το μήνα. Αυτό βέβαια εξαρτάται από την καμπύλη ανάπτυξης του παιδιού.

Παρακολούθηση ημερίδων:

2/12/2013:"Ευαισθητοποίηση των επαγγελμάτων υγείας σε θέματα διατροφής και υγιεινού τρόπου ζωής των νοσούντων με εκφυλιστικές παθήσεις"
27/9/2013:Η άσκηση ως μέσο πρόληψης και αποκατάστασης χρόνιων παθήσεων στο πλαίσιο του προγράμματος<<Συμμαχία για την Υγεία-Άσκηση,Ανάπτυξη προγραμμάτων άσκησης ως μέσο πρόληψης και αποκατάστασης χρόνιων παθήσεων-παρεμβατικά προγράμματα>>.
9/12/2012: Διαταραχές πρόσληψης τροφής:Αίτια,διαγνωστικά κριτήρια και θεραπευτικές προσεγγίσεις με ομιλήτρια την Εμμανουηλίδου Καλλιόπη
27/4/2012-28/4/2012: Πρόληψη και αντιμετώπιση του Καρδιαγγειακού Κινδύνου
23/9/2011-24/9/2011: Πρόληψη και Θεραπεία Καρδιομεταβολικών Παραγόντων Κινδύνου:Σύγχρονες Απόψεις
Μάρτιος 2011: Διαιτολογικό γραφείο στην πράξη
Απρίλιος 2008: 14η Διημερίδα Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης
Ιούνιος 2007: Παραδοσιακή Κρητική Διατροφή και Υγεία. Διοργανωτής: Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας σε συνεργασία με το σύλλογο Διαιτολόγων- Τεχνολόγων Διατροφής.
Νοέμβριος 2003: Παχυσαρκία από το Α ως το Ω. Διοργανωτής: Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας.


Παρακολούθηση συνεδρίων:

5-8/12/2013:12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής και Διαιτολογίας
21-23/6/2012: 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καρδιομεταβολικών Παραγόντων Κινδύνου
11/4-13/4/2008: Παγκρήτιο Συνέδριο Δημόσιας Υγείας
7/12/2007-9/12/2007: 9˚ Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής και Διαιτολογίας. Διοργανωτής: Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων- Διατροφολόγων
26/10/2007-27/10/2007: 7˚ Διεθνές Συνέδριο Παχυσαρκίας. Διοργανωτής: Ελληνική Ιατρική Μελέτη της παχυσαρκίας του μεταβολισμού και των διαταραχών διατροφής.


Παρακολούθηση σεμιναρίων:

6/12/2013:Επικοινωνία με τον πελάτη στο πλαίσιο του 12ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Διατροφής και διαιτολογίας
Διδακτικό έτος:2012 Υγεία και Προληπτική Ιατρική-Ψυχοσωματική Ιατρική Ανοικτό λαϊκό πανεπιστήμιο Κρήτης
17/12/2011: Σακχαρώδης Διαβήτης.Από τη θεωρία στην καθημερινή πρακτική.Ελληνικές Κατευθυντήριες Οδηγίες.
5/3/2007-5/7/2007: Παρακολούθηση σεμιναρίου Αυτοματοποίησης Γραφείου. Διοργανωτής: Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών (Dp studies)
31/3/2007 Nutrition and Metabolism Seminar- Medditeranean diet in 21st Century του Πανεπιστημίου του Harvard. Διοργανωτής: Αριστείδης Δασκαλόπουλος
Μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος
Φίλος του συλλόγου των Ρευματοπαθών Κρήτης
Mέλος της Ελληνικής Εταιρείας Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού(GrESPEN)

Διεύθυνση:
Ανωγείων 36, Ηράκλειο