Ειδική Νευρολόγος

Αμερίδου Ιωάννα

Σφακιανάκη 4, Ηράκλειο
info@neurohelp.gr
neurohelp.gr
Βιογραφικο
Υπηρεσιες
Σεμιναρια

Αμερίδου Ιωάννα MP, PhD
Ειδική Νευρολόγος


Γεννήθηκα στην Αθήνα και σπούδασα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ειδικεύτηκα στη Νευρολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Έλαβα τη διδακτορική μου διατριβή (PhD) με βαθμό άριστα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Λάρισα) με θέμα Νευροφυσιολογική διερεύνηση της νεύρωσης του 1ου ραχιαίου μεσοστέου του ποδός και της χειρός και του βραχέος εκτείνοντος τους δακτύλους.

Έχω συμμετάσχει σε τουλάχιστον 50 επιστημονικά συνέδρια και έχω στο ενεργητικό μου δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα περιοδικά καθώς και παρουσιάσεις εργασιών σε συνέδρια.

Έχω ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη Νευροφυσιολογία (ηλεκτρομυογράφημα / ηλεκτροεγκεφαλογράφημα) την οποία ασκώ στο ιατρείο μου με χρήση μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας.

Είμαι μέλος και εθελόντρια συνεργάτιδα στην εταιρεία Alzheimer Ηρακλείου από το 2007 εκτελώντας τέστ μνήμης για τους ασθενείς, κάνοντας ενημερωτικές ομιλίες σε διάφορα Κ.Α.Π.Η και σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης και έχω αρθογραφήσει νευρολογικά θέματα σε τοπικές εφημερίδες και περιοδικά.


Σπουδές:

Ιατρική Σχολή Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Αγροτικό ιατρείο Κλεινοβού Τρικάλων
ΓΝΝ Φλωρίνης, Τμήμα Παθολογίας
Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης τμήμα Ψυχιατρικής
Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου ειδίκευση στη Νευρολογία
Διδακτορική Διατριβή (PhD) Ιατρική Σχολή - Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

H Νευρολογία είναι η ιατρική επιστήμη που μελετάει τις διαταραχές του νευρικού συστήματος. Υπάρχει πολλές φορές σύγχυση αυτής με τη Ψυχιατρική όμως υπάρχει θεμελιώδης διαφορά καθώς οι νευρολογικές παθήσεις έχουν οργανικό υπόβαθρο δημιουργίας ενώ οι ψυχιατρικές ψυχικό. Μερικές γνωστές νευρολογικές παθήσεις στον περισσότερο κόσμο είναι :

η νόσος Alzheimer
η νόσος Πάρκινσον
η επιληψία
η σκλήρυνση κατά πλάκας
οι κεφαλαλγίες κ.α

Ακόμη μερικά άλλα συμπτώματα που εξετάζει ο νευρολόγος είναι

η ζάλη
τα λιποθυμικά επεισόδια
οι αιμωδίες (κοινώς τα “μουδιάσματα”)
αυχεναλγία και οσφυαλγία
νευρομυικές παθήσεις κτλπ

Διεύθυνση:
Σφακιανάκη 4, Ηράκλειο