ΑρχικήΡέθυμνοΟρθοπεδικόςΡαπτάκης Εμμανουήλ
Ορθοπεδικός Χειρουργός

Ραπτάκης Εμμανουήλ

Χατζηδάκη 23, Ρέθυμνο
raptorth@otenet.gr
Βιογραφικο
Υπηρεσιες
Σεμιναρια

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Ν. ΡΑΠΤΑΚΗΣ
ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ


Γεννήθηκα στο Ηράκλειο Κρήτης το 1963 και τελείωσα το 1ο Πρότυπο Λύκειο Αθήνας. Τελείωσα την Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας. Για δύο χρόνια έκανα υπηρεσία υπαίθρου στο Ρέθυμνο και ακολούθως πήρα την ειδικότητα του Ορθοπαιδικού Χειρουργού από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός στην Αθήνα.

Εκπαίδευση. Κατά την διάρκεια της ειδίκευσης μου παρακολούθησα όλο το φάσμα των ορθοπαιδικών περιστατικών, επείγοντα και ψυχρά – χρόνια περιστατικά. Παρακολούθησα και εκπαιδεύτηκα παράλληλα στην Κλινική Χειρουργικής θώρακος και Μεγάλων Αγγείων, στην μικροχειρουργική στο νοσοκομείο ΚΑΤ, και στην αντιμετώπιση παιδοορθοπαιδικών προβλημάτων στο νοσοκομείο Αγλαία Κυριακού στην Αθήνα. Παράλληλα με την επαγγελματική μου δραστηριότητα παρακολούθησα με επιτυχία δύο προγράμματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, ετήσιας διάρκειας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στα αντικείμενα ΄΄Διαχείρηση Ανθρωπίνων Πόρων΄΄ και ΄΄Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας΄΄

Επαγγελματική δραστηριότητα. Από το 1997 μέχρι σήμερα ασκώ την Ορθοπαιδική Χειρουργική στο Ρέθυμνο σαν ιδιώτης ιατρός. Για πολλά χρόνια υπηρέτησα σαν θεραπευτής ιατρός στα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία και ήμουν συνεργαζόμενος ιατρός της ασφαλιστικής εταιρείας ΑΣΠΙΣ. Για ένα έτος ήμουν επιστημονικός διευθυντής στην Γενική Κλινική Ασκληπιός στο Ρέθυμνο. Είμαι συμβεβλημένος ιατρός με τον ΕΟΠΥΥ.

Κατά την επαγγελματική μου σταδιοδρομία σαν Ορθοπαιδικός Χειρουργός, έχω παρακολουθήσει δεκάδες επιστημονικά συνέδρια, ημερίδες, σεμινάρια,και κάθε είδους επιστημονικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχω συμμετάσχει σε πάνω από 100 επιστημονικές εργασίες που έχουν ανακοινωθεί σε ιατρικά συνέδρια.

Οι κύριοι τομείς της επαγγελματικής μου δραστηριότητας είναι το τραύμα, η οστεοαρθρίτιδα και η οστεοπόρωση. Χειρουργική αντιμετώπιση προβλημάτων άκρας χείρας (σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, σύνδρομο de Quervin, tiger finger, κ.λ.π.) παραμορφώσεις άκρου ποδός (Βλαισός μέγας δάκτυλος, πτώση κεφαλών μεταταρσίων, σφυροδακτυλία κ.λ.π.), ολική αρθροπλαστική γόνατος και ισχίου, χειρουργική αντιμετώπιση καταγμάτων, αποκατάσταση τενόντων. Τα τελευταία δύο χρόνια εφαρμόζω θεραπείες με βλαστοκύτταρα και PRP.

Κοινωνική δράση. Έχω αναπτύξει μεγάλη κοινωνική δράση και προσφορά στην περιοχή που εργάζομαι με μαζικούς ελέγχους οστεοπόρωσης σε όλο τον νομό Ρεθύμνου, τον έλεγχο παιδιών σχολικής ηλικίας για προβλήματα σπονδυλικής στήλης και βάδισης.

Συμμετοχή σε επιστημονικές εταιρείες. Είμαι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ορθοπαιδικής Χειρουργικής και Τραύματος, της Ιατρικής Εταιρείας Ρεθύμνου, της International Society of Muscoloskeletal and Neuronal Interraction, της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών και Ιδρυτικό μέλος στο Ελληνικό Ίδρυμα Οστεοπόρωσης.

Ενδιαφέροντα. Είμαι εθελοντής, σαμαρείτης, διασώστης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και εκπαιδευτής Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και Πρώτων Βοηθειών. Άλλα μου ενδιαφέροντα είναι η ζωγραφική, η κηπουρική, η βυζαντική μουσική, η μαγειρική.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΓΟΝΑΤΟΣ
- Ρήξη μηνίσκου, αρθροσκόπηση γόνατος
- Ρήξη Πρόσθιου Χιαστού
- Ενδαρθρικές εγχύσεις υαλουρονικού οξέος

ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΩΜΟΥ

ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΟΝΑΤΟΣ & ΙΣΧΙΟΥ

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΑΚΡΑΣ ΧΕΙΡΟΣ
- Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα
- Εκτινασσόμενος δάκτυλος

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΑΚΡΟΥ ΠΟΔΟΣ
- Βλαισός μεγας δάκτυλος, Hallux Valgus (κότσι)
- Παραμορφώσεις δακτύλων ποδιού
- Μεταταρσαλγία
- Πτώση καμάρας (Ανεπάρκεια οπισθίου κνημιαίου)
- Διαβητικό πόδι, Charcot
- Παραμορφώσεις ποδιού από ρευματοειδή αρθρίτιδα

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΠΟΔΟΚΝΗΜΙΚΗΣ
- Υποτροπιάζοντα διαστρέμματα
- Αρθρίτιδες ποδοκνημικής, ποδιού

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ ΤΕΝΟΝΤΑ
- Χειρουργική αντιμετώπιση ρήξης Αχίλλειου τένοντα

ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑ

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ

Διεύθυνση:
Χατζηδάκη 23, Ρέθυμνο