Υπογονιμότητα και το σύμβολο του ανανά

Τον τελευταίο καιρό έχει παρατηρηθεί πως στα social media, κυκλοφορούν πολλές φωτογραφίες με γυναίκες που φοράνε καρφίτσες ή t-shirts με το σύμβολο του ανανά. Παράλληλα το κάθε post συνοδεύεται με το hashtag #ivfstrongertogether.

Αυτό συμβαίνει διότι πρόσφατα ο ανανάς έχει γίνει παγκοσμίως, το αναγνωρισμένο σύμβολο τις κοινότητας TTC (trying to conceive- προσπαθώ να συλλάβω).

Ο σημαντικός λόγος για τον οποίο οι γυναίκες φορούν το συγκεκριμένο σύμβολο είναι για να δείξουν την υποστήριξή τους σε άλλες γυναίκες που ακολουθούν τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίηση (IVF) έτσι ώστε να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι μόνες, στον αγώνα για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας.

Αν και τώρα τελευταία έχει γίνει σύμβολο της TTC, το συγκεκριμένο φρούτο συνδέεται εδώ και καιρό με τη γονιμότητα. Το στέμμα του ανανά και ο ίδιος ο καρπός συμβολίζουν τη γονιμότητα, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι είναι τα «αναπαραγωγικά όργανα» των αντίστοιχων μητρικών τους φυτών.

Επίσης υπάρχει η θεωρεία πως ο ανανάς (ειδικά ο πυρήνας του) περιέχει μια ουσία που ονομάζεται βρομελίνη η οποία υποστηρίζει την ήπια εμφύτευση λόγω του ότι έχει αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες.

Το ποσοστό των γυναικών που αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας σε παγκόσμιο επίπεδο ολοένα και αυξάνεται όπως και ο αριθμός των μελών της κοινότητας TTC.

Η εξωσωματική γονιμοποίηση αποτελεί σήμερα την απόλυτη επιλογή σε όλες τις περιπτώσεις υπογονιμότητας, στις οποίες άλλες απλούστερες μέθοδοι υποβοηθούμενης αναπαραγωγής δεν έδωσαν λύση.

Με 30+ χρόνια εμπειρίας και κέντρα εξωσωματικής γονιμοποίησης σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, το ΙΑΚΕΝΤΡΟ αποτελεί κορυφαία επιλογή για την επιτυχή αντιμετώπιση των προβλημάτων υπογονιμότητας!

Δημοφιλείς Γιατροί

Δήμητρα Πράπα

ΕΥΝΑΡΔΟΥ 8
Γενικός Γιατρός

Μεχρνταντιάν Μέχρνταντ (Μιθριδάτης)

Βασιλική Ταβάκη 36, Θέρμη, 57001

Παπαδημητρίου Στέργιος

Μεγάλου Αλεξάνδρου 23,Βέροια

Σχετικά Άρθρα

Τι είναι ο Αυτισμός;

O όρος Αυτισμός προέρχεται από τη λέξη “εαυτός” και υποδηλώνει την εσωστρέφεια και την απομόνωση ενός ατόμου στον εαυτό του. Έχουν πραγματοποιηθεί διάφορες έρευνες οι οποίες έχουν βοηθήσει στην διαμόρφωση των διαγνωστικών κριτηρίων για...

Ανάπτυξη λόγου

Πως μπορώ ως γονέας να διευκολύνω το παιδί μου στην ανάπτυξη του λόγου; ✔   Να ενθαρρύνετε έως τον πρώτο χρόνο κάθε μορφή επικοινωνιακής αλληλεπίδρασης με το παιδί, π.χ. εκφράσεις προσώπου, χαμόγελα, γέλια, νεύματα, κοιτάγματα. ✔   Να...

Η αυτοπεποίθηση

Σηκώστε το χέρι σας αν έχετε πει ποτέ τη φράση… ‘Μακάρι να είχα περισσότερη αυτοπεποίθηση’ ή ‘Αν είχα περισσότερη αυτοπεποίθηση , θα μπορούσα να…’ Σας ακούγεται γνώριμο; Η αυτοπεποίθηση είναι το κλειδί για να αποκτήσουμε όλα όσα χρειαζόμαστε και...