FNA Συχνές Ερωτήσεις

Θα έχετε αναρωτηθεί, πόσο αξιόπιστη είναι η παρακέντηση; Αξίζει να υποβληθώ σε αυτή τη διαδικασία; Αλήθεια, ποια είναι τα οφέλη συγκριτικά με άλλες μεθόδους βιοψίας; και άλλες ακόμα απορίες, ερωτήσεις ή ανησυχίες.

Μιλώντας για αξιοπιστία είναι γνωστό σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία ότι η FNA είναι αξιόπιστη μέθοδος διάγνωσης αρκεί να τηρούνται οι εξής προϋποθέσεις:

  • Εμπειρία Κυτταρολόγου ώστε να μην θέτει μόνο υποψία αλλά και διάγνωση στο κυτταρολογικό υλικό
  • Εμπειρία Ακτινοδιαγνώστη τόσο για τη διάγνωση της βλάβης όσο και για τη διαδικασία FNA
  • Επαρκές υλικό
  • Υπερηχοτομογράφος τελευταίας τεχνολογίας με σύγχρονες απεικονιστικές μεθόδους ώστε να εκτιμώνται σωστά τα υπερηχογραφικά κριτήρια της βλάβης και αυτή να είναι διακριτή για τη σωστή λήψη υλικού.

Οι παραπάνω προϋποθέσεις τηρούνται στο ακέραιο στο Ιατρείο Υπερήχων καθώς:

  • Ο Κυτταρολόγος είναι διεθνούς φήμης και έχει τεράστια εμπειρία.
  • Ο Ακτινοδιαγνώστης του ιατρείου διαθέτει την απαιτούμενη εμπειρία καθώς:

    • κατέχει το μεταπτυχιακό τίτλο της επεμβατικής ακτινολογίας (με βαθμό άριστα) μετά από διετή εκπαίδευση,
    • ήταν υπεύθυνος του τμήματος παρακεντήσεων FNA για 2χρόνια στην Euromedica Περιστερίου,
    • είναι Επιμελητής του Ακτινολογικού σε Στρατιωτικό Νοσοκομείο με σχεδόν καθημερινή συμμετοχή στη διενέργεια FNA από το 2013.

  • Ο Υπερηχοτομογράφος GE S7 με όλες τις σύγχρονες μεθόδους απεικόνισης (b mode, έγχρωμη απεικόνιση και ελαστογραφία) εγγυάται ώστε τόσο η διάγνωση όσο και η διαδικασία της παρακέντησης να πραγματοποιηθεί με ακρίβεια και αξιοπιστία.

Περισσότερα: https://yperixos-paidon.gr/yperixos-paidon/fna-faq/

Δημοφιλείς Γιατροί

Δήμητρα Πράπα

ΕΥΝΑΡΔΟΥ 8
Γενικός Γιατρός

Μεχρνταντιάν Μέχρνταντ (Μιθριδάτης)

Βασιλική Ταβάκη 36, Θέρμη, 57001

Παπαδημητρίου Στέργιος

Μεγάλου Αλεξάνδρου 23,Βέροια

Σχετικά Άρθρα

Τι είναι ο Αυτισμός;

O όρος Αυτισμός προέρχεται από τη λέξη “εαυτός” και υποδηλώνει την εσωστρέφεια και την απομόνωση ενός ατόμου στον εαυτό του. Έχουν πραγματοποιηθεί διάφορες έρευνες οι οποίες έχουν βοηθήσει στην διαμόρφωση των διαγνωστικών κριτηρίων για...

Ανάπτυξη λόγου

Πως μπορώ ως γονέας να διευκολύνω το παιδί μου στην ανάπτυξη του λόγου; ✔   Να ενθαρρύνετε έως τον πρώτο χρόνο κάθε μορφή επικοινωνιακής αλληλεπίδρασης με το παιδί, π.χ. εκφράσεις προσώπου, χαμόγελα, γέλια, νεύματα, κοιτάγματα. ✔   Να...

Η αυτοπεποίθηση

Σηκώστε το χέρι σας αν έχετε πει ποτέ τη φράση… ‘Μακάρι να είχα περισσότερη αυτοπεποίθηση’ ή ‘Αν είχα περισσότερη αυτοπεποίθηση , θα μπορούσα να…’ Σας ακούγεται γνώριμο; Η αυτοπεποίθηση είναι το κλειδί για να αποκτήσουμε όλα όσα χρειαζόμαστε και...