Laser SmartLipo

Laser SmartLipo- η επανάσταση στη θεραπεία της μασχαλιαίας υπεριδρωσίας

Laser SmartLipo- η επανάσταση στη θεραπεία της μασχαλιαίας υπεριδρωσίας

Υπεριδρωσία είναι η παθολογική υπερβολική έκκριση ιδρώτα από τους εκκρινείς ιδρωτοποιούς αδένες, πέραν των φυσιολογικών αναγκών του οργανισμού για θερμορύθμιση και διακρίνεται σε πρωτοπαθή και δευτεροπαθή. Η πρώτη είναι συνήθως εστιακή, οφείλεται σε δυσλειτουργία του συμπαθητικού νευρικού συστήματος και μπορεί να υπάρχει γενετική προδιάθεση και ξεκινά συνήθως στην παιδική ή εφηβική ηλικία. Η δευτεροπαθής οφείλεται σε ενδοκρινικές, μεταβολικές ή άλλες διαταραχές. Οι κύριες εντοπίσεις της πρωτοπαθούς εστιακής υπεριδρωσίας είναι η μασχάλη, οι παλάμες, τα πέλματα και το πρόσωπο. Οι ψυχολογικές, κοινωνικές και επαγγελματικές επιπτώσεις της υπεριδρωσίας είναι τεράστιες καθώς πολλοί αναφέρουν αμηχανία, χαμηλή αυτοεκτίμηση, δυσκολία εύρεσης εργασίας, προβλήματα στη σεξουαλική ζωή, ακόμη και κατάθλιψη.

Θεραπεία της πρωτοπαθούς εστιακής υπεριδρωσίας

Η θεραπεία της υπεριδρωσίας γινόταν μέχρι τώρα με εφαρμογή αποσμητικών και αντιιδρωτικών ουσιών χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Παλαιότερες μέθοδοι αντιμετώπισης της με ιοντοφόρηση ή χειρουργική αφαίρεση των ιδρωτοποιών αδένων και θωρακοσκοπική συμπαθεκτομή έχουν εγκαταλειφθεί, καθώς δεν προσφέρουν ουσιαστική λύση. Η σύγχρονη αντιμετώπισή της γίνεται με έγχυση αλλαντικής τοξίνης τύπου Α (botox – dysport) και θεραπεία με το laser SmartLipo, που αποφέρει μόνιμο αποτέλεσμα.
Η θεραπεία της υπεριδρωσίας με αλλαντική τοξίνη τύπου Α (botox, dysport) αποτελεί άριστη επιλογή θεραπείας για άμεση μείωση της εφίδρωσης έως 95%, το μόνο μειονέκτημά της είναι η παροδική δράση της, καθώς το αποτέλεσμα διαρκεί περίπου 6 μήνες.
Το laser Smartlipo έφερε επανάσταση στη θεραπεία της μασχαλιαίας υπεριδρωσίας καθώς είναι το μόνο που πετυχαίνει μόνιμη μείωση της εφίδρωσης. Εισχωρεί κάτω από την επιδερμίδα και αδρανοποιεί τους ιδρωτοποιούς αδένες της μασχάλης. Το ειδικό μήκος κύματος του laser υπεριδρωσίας απορροφάται επιλεκτικά από τον υποδόριο ιστό της μασχάλης, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι ιδρωτοποιοί αδένες. Έτσι τους αδρανοποιεί, χωρίς να επηρεάζει τους γύρω ιστούς και επιτυγχάνεται η μόνιμη θεραπεία της μασχαλιαίας υπεριδρωσίας.
Γίνεται τοπική αναισθησία στις μασχάλες και στη συνέχεια η μικροσκοπική οπτική ίνα εισέρχεται στον υποδόριο ιστό. Το laser επιφέρει μόνιμη μείωση της εφίδρωσης 50-85% στη μασχάλη και απαιτούνται 1 έως 2 συνεδρίες. Η όλη διαδικασία είναι απλή, ανώδυνη, σύντομη, χωρίς χρόνο αποθεραπείας και γίνεται στον χώρο της κλινικής, αποκλειστικά από την δερματολόγο Δρ. Αμαλία Τσιατούρα και την ιατρική της ομάδα.

Η Δρ. Αμαλία Τσιατούρα, είναι δερματολόγος -αφροδισιολόγος, επιστημονική διευθύντρια του τμήματος αισθητικής δερματολογίας και laser του Cosmetic Derma Medicine Medical Group, μετεκπαιδευθείσα στην Αισθητική Δερματολογία και στα laser στις ΗΠΑ και επιστημονική συνεργάτης του Νοσοκομείου δερματικών νόσων «Ανδρέας Συγγρός».

Δημοφιλείς Γιατροί

Δήμητρα Πράπα

ΕΥΝΑΡΔΟΥ 8
Γενικός Γιατρός

Μεχρνταντιάν Μέχρνταντ (Μιθριδάτης)

Βασιλική Ταβάκη 36, Θέρμη, 57001

Παπαδημητρίου Στέργιος

Μεγάλου Αλεξάνδρου 23,Βέροια

Σχετικά Άρθρα

Τι είναι ο Αυτισμός;

O όρος Αυτισμός προέρχεται από τη λέξη “εαυτός” και υποδηλώνει την εσωστρέφεια και την απομόνωση ενός ατόμου στον εαυτό του. Έχουν πραγματοποιηθεί διάφορες έρευνες οι οποίες έχουν βοηθήσει στην διαμόρφωση των διαγνωστικών κριτηρίων για...

Ανάπτυξη λόγου

Πως μπορώ ως γονέας να διευκολύνω το παιδί μου στην ανάπτυξη του λόγου; ✔   Να ενθαρρύνετε έως τον πρώτο χρόνο κάθε μορφή επικοινωνιακής αλληλεπίδρασης με το παιδί, π.χ. εκφράσεις προσώπου, χαμόγελα, γέλια, νεύματα, κοιτάγματα. ✔   Να...

Η αυτοπεποίθηση

Σηκώστε το χέρι σας αν έχετε πει ποτέ τη φράση… ‘Μακάρι να είχα περισσότερη αυτοπεποίθηση’ ή ‘Αν είχα περισσότερη αυτοπεποίθηση , θα μπορούσα να…’ Σας ακούγεται γνώριμο; Η αυτοπεποίθηση είναι το κλειδί για να αποκτήσουμε όλα όσα χρειαζόμαστε και...