Γαστρεντερολόγος - Ηπατολόγος

Χατζόπουλος Δημήτριος

Εθν. Αντιστάσεως 74, Καλαμαριά
chatzopoulosdimitrios@gmail.com
www.drchatzopoulos.gr
Βιογραφικο
Υπηρεσιες
Σεμιναρια

Ο Δρ. Δημήτριος Ν. Χατζόπουλος είναι Ειδικός Γαστρεντερολόγος-Ηπατολόγος.

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1965. Αποφοίτησε από το 5ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αρρένων Θεσσαλονίκης με γενικό βαθμό 19 9/13 και εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Μετά την αποφοίτησή του με Λίαν Καλώς, υπηρέτησε ως Ιατρός στον Ελληνικό Στρατό και εκπλήρωσε την Υπηρεσία Υπαίθρου στην Δαμασκηνιά Βοΐου Κοζάνης, τόπο καταγωγής του. Εκεί παρέμεινε για 22 μήνες και στην συνέχεια άρχισε την Ειδίκευσή του στο Γενικό μέρος της Παθολογίας στην Θεσσαλονίκη στο Β’ Νοσοκομείο ΙΚΑ ``ΠΑΝΑΓΙΑ``.

Μετά την ολοκλήρωσή της επέστρεψε στο Τσοτύλι Κοζάνης όπου και άσκησε ιδιωτικό Ιατρείο για 2 περίπου χρόνια οπότε και επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη για να αποκτήσει την ειδικότητα της Γαστρεντερολογίας στην Β΄ Παθολογική κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Μετά την επιτυχή απόκτηση του τίτλου του Ειδικού Γαστρεντερολόγου τον Ιούνιο του 2001, ανακηρύχθηκε διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με άριστα.

Ασκεί Ιδιωτικό Ιατρείο στην Θεσσαλονίκη (Εθνικής Αντιστάσεως 74, Καλαμαριά). Διατέλεσε Επιστημονικός Συνεργάτης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην Β΄ Παθολογική κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και Διευθυντής της Ενδοσκοπικής μονάδος και του Γαστρεντερολογικού Τμήματος της Κεντρικής Κλινικής Θεσσαλονίκης.

Μαζί με τον συνεργάτη του Ειδικό Γαστρεντερολόγο Ιωάννη Μόσχο, σχεδίασαν και οργάνωσαν τόσο την Ενδοσκοπική Μονάδα της Κεντρικής Κλινικής όσο και την 2η Ενδοσκοπική Μονάδα της Κλινικής Κυανούς Σταυρός, όπου και εργάζονται σήμερα.

Είναι άριστος γνώστης της Αγγλικής γλώσσας, πολύ καλός γνώστης της Γαλλικής γλώσσης, και των Υπολογιστών.

Τα πεδία ενδιαφέροντός του περιλαμβάνουν τόσο το ανώτερο όσο και το κατώτερο πεπτικό σύστημα (Δωδεκαδακτυλοσκοπήσεις, Κολοσκοπήσεις [Κολονοσκοπήσεις]) σε διαγνωστικό και θεραπευτικό επίπεδο, τις Ενδοσκοπικές Πολυπεκτομές αλλά τον Προληπτικό έλεγχο του πεπτικού.

Ιδιαίτερη ενασχόλησή του η Γαστροοισοφαγική Παλινδρομική Νόσος (Οισοφαγίτιδες και Οισοφάγος Barrett's) που αποτελούν και θέμα της διδακτορικής του διατριβής με δεδομένα από τον Διεθνή και τον Ελλαδικό χώρο σε σχέση με τον παθογενετικό μηχανισμό ανάπτυξης αδενοκαρκινώματος σε ανοσοϊστοχημικό, μοριακό και γενετικό επίπεδο.

Έχει δημοσιεύσει πολλές επιστημονικές εργασίες σε Ελληνικά και Διεθνή Ιατρικά περιοδικά και έχει πραγματοποιήσει πολλές παρουσιάσεις και ομιλίες σε Συνέδρια, Επιστημονικές Συγκεντρώσεις και Εκπαιδευτικά Μαθήματα αναφορικά με θέματα που άπτονται της Γαστρεντερολογίας και της Ηπατολογίας.

- Κλινική εξέταση, διάγνωση, θεραπεία και παρακολούθηση ασθενών με παθήσεις οισοφάγου, στομάχου, λεπτού εντέρου, παχέος εντέρου, πρωκτού, ήπατος, χοληφόρων, παγκρέατος
- Γαστροσκόπηση
- Κολονοσκόπηση
- Πολυπεκτομή
- Λήψη βιοψιών
- Ενδοσκοπική αιμόσταση
- Τεστ αναπνοής Ελικοβακτηριδίου του πυλωρού (INFAI test)
- Γαστροστομία

Διεύθυνση:
Εθν. Αντιστάσεως 74, Καλαμαριά