Ειδικότητα

Ορθοπεδικός

Διεύθυνση

Αίαντος 2Β, Καλαμαριά

Τηλέφωνο

2310.265.722

Κινητό

6977.21.07.58

Ιστοσελίδα

athanasakopoulos.gr

Email

panagiotis@athanasakopoulos.gr


Κινητό

6977.21.07.58

Ιστοσελίδα

athanasakopoulos.gr

Email

panagiotis@athanasakopoulos.gr


Γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Μαθήτευσε και περάτωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο 5ο Λύκειο Αρρένων Θεσσαλονίκης, του οποίου υπήρξε σημαιοφόρος, με άριστα το 1983. Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εξειδικεύτηκε στην Γενική Χειρουργική στην Β’ Χειρουργική Κλινική του 424 ΓΣΝΕ για 1 έτος, από τον Νοέμβριο του 1990 έως και τον Νοέμβριο του 1991. Υπηρέτησε την υπηρεσία υπαίθρου (αγροτικό ιατρείο )στον Ν. Μυλότοπο Γιαννιτσών από τον Ιανουάριο 1992 έως και τον Νοέμβριο του 1994. Εξειδικεύθηκε στην Ορθοπαιδική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Άγιος Παύλος Θεσσαλονίκης καθώς και στην Μονάδα Χρόνιων Παθήσεων και Αθλητικών Κακώσεων του ίδιου Νοσοκομείου, υπό την διεύθυνση του Δρ. Κ.Παρίση, από τον Νοέμβριο 1994 έως και τον Νοέμβριο 1998.

Στα πλαίσια του rotation εκπαιδεύτηκε στην Παιδοορθοπαιδική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς, υπό τον αείμνηστο καθηγητή Παπαβασιλείου και στην Β’ Νευροχειρουργική Κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης υπό τον καθηγητή Τσιτσόπουλο. Τον Δεκέμβριο του 1998, μετά από επιτυχείς εξετάσεις, έλαβε τον τίτλο του Ειδικού Ορθοπαιδικού Χειρουργού. Έκτοτε σταδιοδρομεί στον ιδιωτικό τομέα και είναι συνεργάτης της κλινικής Άγιος Λουκάς από το 1999.

Ασχολείται ιδιαίτερα με τις αθλητικές κακώσεις και την αρθοσκοπική χειρουργική γόνατος και ώμου (ειδίκευση στο Κέντρο Αθλητικών Κακώσεων του Νοσοκομείου Άγιος Παύλος Θεσσαλονίκης) καθώς και με την επανορθωτική χειρουργική γόνατος και ισχίου (ολική αρθροπλαστική), αντιμετώπιση τραυμάτων και καταγμάτων με όλες τις σύγχρονες μεθόδους (ενδομυελική ήλωση μακρών οστών, χρήση βλαστοκυττάρων για αντιμετώπιση ψευδαρθρώσεων κ.λ.π.), αντιμετώπιση χόνδρινων βλαβών γόνατος με την πολλά υποσχόμενη θεραπεία αυτολόγων ενεργοποιημένων βλαστοκυττάρων με ελάχιστη επεμβατικότητα, σε συνεργασία με κέντρο Βιοτεχνολογίας και Γενετικής των Αθηνών.

Υπάρχει ιδιαίτερη εμπειρία και ενασχόληση με την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης (εξειδίκευση από το Ελληνικό Ινστιτούτο Οστεοπόρωσης το 1998 ), συμμετοχή σε διαλέξεις, στρογγυλές τράπεζες, ανακοινώσεις στα πλαίσια συνεδρίων για τον μεταβολισμό των οστών.

Συμμετοχή σε πλήθος Ευρωπαϊκών, Παγκοσμίων και Ελληνικών Συνεδρίων και διαρκής ενημέρωση για τις σύγχρονες εξελίξεις πάνω σε Ορθοπαιδικά Χειρουργικά θέματα καθώς και θέματα μεταβολισμού των οστών-οστεοπόρωσης κ.λ.π.

Είναι μέλος της Ορθοπαιδικής Τραυματολογικής Εταιρείας Μακεδονίας Θράκης, της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας, του Ελληνικού Ινστιτούτου Οστεοπόρωσης και της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Μεταβολισμού των Οστών

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΓΟΝΑΤΟΣ
- Ρήξη μηνίσκου, αρθροσκόπηση γόνατος
- Ρήξη Πρόσθιου Χιαστού
- Ενδαρθρικές εγχύσεις υαλουρονικού οξέος

ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΩΜΟΥ

ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΟΝΑΤΟΣ & ΙΣΧΙΟΥ

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΑΚΡΑΣ ΧΕΙΡΟΣ
- Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα
- Εκτινασσόμενος δάκτυλος

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΑΚΡΟΥ ΠΟΔΟΣ
- Βλαισός μεγας δάκτυλος, Hallux Valgus (κότσι)
- Παραμορφώσεις δακτύλων ποδιού
- Μεταταρσαλγία
- Πτώση καμάρας (Ανεπάρκεια οπισθίου κνημιαίου)
- Διαβητικό πόδι, Charcot
- Παραμορφώσεις ποδιού από ρευματοειδή αρθρίτιδα

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΠΟΔΟΚΝΗΜΙΚΗΣ
- Υποτροπιάζοντα διαστρέμματα
- Αρθρίτιδες ποδοκνημικής, ποδιού

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ ΤΕΝΟΝΤΑ
- Χειρουργική αντιμετώπιση ρήξης Αχίλλειου τένοντα

ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑ

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ

Δεν έχουν καταχωρηθεί σεμινάρια.
Δεν έχουν καταχωρηθεί άρθρα.
Δεν έχουν καταχωρηθεί συνεντεύξεις.
Δεν έχουν καταχωρηθεί συνεργασίες.