Ειδικότητα

Αγγειοχειρουργός

Διεύθυνση

Μαυρολένης 20, Ηράκλειο

Τηλέφωνο

2810.282.123

Κινητό

6977.07.75.20

Ιστοσελίδα

angionet.gr

Email

angionet.info@gmail.com


Κινητό

6977.07.75.20

Ιστοσελίδα

angionet.gr

Email

angionet.info@gmail.com


ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ
Αγγειοχειρουργός

Σύμβουλος-Συνεργάτης Αγγειοχειρουργός σε Ιδιωτικές Κλινικές στο Ηράκλειο Κρήτης και στην Αθήνα
τ. Επιμελητής Α΄ - Βενιζέλειο & Πανεπιστημιακό Νοσ/μείο Ηρακλείου
Ειδικευθείς στην Αγγειοχειρουργική στο Ηνωμένο Βασίλειο


Ο Δρ. Ζαχαρίας Ανδρουλακάκης είναι αγγειοχειρουργός και αναλαμβάνει την αντιμετώπιση κάθε ιατρικού προβλήματος που άπτεται της ειδικότητας της Αγγειακής & Ενδοαγγειακής Χειρουργικής, εφαρμόζοντας όλες τις σύγχρονες μεθόδους διάγνωσης και θεραπείας.

Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αφού ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του στη Γενική Χειρουργική στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, ειδικεύτηκε στην Αγγειοχειρουργική στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Δρ. Ανδρουλακάκης διετέλεσε επί δεκαετία επιμελητής στο «Βενιζέλειο-Πανάνειο» και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, έχει συγγράψει πληθώρα επιστημονικών άρθρων, έχει συνεισφέρει στην μετάφραση επιστημονικών συγγραμμάτων Αγγειακής Χειρουργικής και έχει εκπαιδεύσει μεγάλο αριθμό ειδικευόμενων ιατρών σε χειρουργικές και αγγειοχειρουργικές τεχνικές.

Σήμερα δραστηριοποιείται στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα, τόσο στην Αθήνα, όπου κυρίως συνεργάζεται με την Βιοκλινική Αθηνών, όσο και στο Ηράκλειο Κρήτης. Επίσης εργάζεται στην Αγγλία σε θέση διευθυντή (consultant) Αγγειοχειρουργικής στοNHS.


Ο ιατρός με την ομάδα του διενεργούν όλες τις χειρουργικές και ενδοαγγειακές επεμβάσεις σε πιστοποιημένα ιδιωτικά θεραπευτικά κέντρα συμβεβλημένα με δημόσια ταμεία και με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Οι αγγειακές θεραπείες που δεν απαιτούν νοσοκομειακή φροντίδα γίνονται στο ιατρείο στο Ηράκλειο Κρήτης και στην Αθήνα. Ο ιατρός συνεργάζεται με τις περισσότερες ιδιωτικές ασφάλειες και έχει πιστοποίηση για ηλεκτρονική συνταγογράφηση του ΕΟΠΥΥ.

Ο Dr Ανδρουλακάκης εργάζεται από το 2016 ως διευθυντής (consultant) Αγγειοχειρουργικής στο NHS στη Μεγάλη Βρετανία. Από το 2018, κατέχει μόνιμη θέση πλήρους απασχόλησης στο Raigmore Hospital, Inverness.

Κλινικά Ενδιαφέροντα:

Αποκατάσταση των ανευρυσμάτων (χειρουργική και ενδοαυλική)
Χειρουργική θεραπεία της καρωτιδικής νόσου
Αγγειοπλαστική με μπαλόνι και χειρουργικές επεμβάσεις των περιφερικών αρτηριών
Αγγειακή προσπέλαση νεφροπαθών (fistula, μόσχευμα)
Θεραπεία των φλεβικών παθήσεων (όπως εγχείρηση, σκληροθεραπεία)


Τόποι Επαγγελματικής Δραστηριότητας:

Ηράκλειο
Αθήνα


Ιατρική Εκπαίδευση:

Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών
Χειρουργική – Νοσοκομεία: ΝΙΜΤΣ, Αγία Σοφία, Αρεταίειο (στην Αθήνα)
Αγγειοχειρουργική – Νοσοκομεία: University Hospital of South Manchester, Stepping
Hill Hospital, George Eliot Hospital, Glasgow Royal Infirmary (στο Ηνωμένο Βασίλειο)


Τίτλοι Ειδικότητας:

Αγγειοχειρουργικής (1998)
Γενικής Χειρουργικής (1991)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Ο Ζαχαρίας Φ. Ανδρουλακάκης σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αποφοιτήσας με βαθμό «λίαν καλώς». Εξεπλήρωσε τις στρατιωτικές υποχρεώσεις του στο Υγειονομικό Σώμα του Στρατού Ξηράς. Έκανε την υπηρεσία υπαίθρου στο Αγροτικό Ιατρείο Γουβών Ηρακλείου. Ολοκλήρωσε την ειδίκευσή του στη Γενική Χειρουργική στη Β΄ Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Αρεταίειο Νοσοκομείο. Η εκπαίδευσή του εκεί είχε ιδιαίτερη έμφαση στην Αγγειοχειρουργική. Κατόπιν, ειδικεύθηκε στον τομέα της Αγγειοχειρουργικής στο Ηνωμένο Βασίλειο (1992-1997), όπου διετέλεσε Επιμελητής [Registrar] Αγγειοχειρουργικής μεταξύ άλλων στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία University Hospital of South Manchester (Αγγλία) και Glasgow Royal Infirmary University & NHS Trust (Σκωτία).

Στην Ελλάδα εργάστηκε επί 10ετία (1997-2007) ως Επιμελητής στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου «Βενιζέλειο-Πανάνειο», ενώ ανέπτυξε στενή επιστημονική συνεργασία και με το Τμήμα Αγγειοχειρουργικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, όπου επίσης εργάστηκε ως Επιμελητής Αγγειοχειρουργικής για ένα έτος (2004). Στο «Βενιζέλειο», ήταν υπεύθυνος για την αντιμετώπιση όλων των τακτικών και των εκτάκτων αγγειοχειρουργικών περιστατικών του νοσοκομείου, ενώ οργάνωσε και λειτούργησε τακτικό αγγειοχειρουργικό εξωτερικό ιατρείο.

Από το 2007, εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Είναι Σύμβουλος-Συνεργάτης Αγγειοχειρουργός σε πιστοποιημένα ιδιωτικά νοσοκομεία, όπου πραγματοποιεί τις αγγειοχειρουργικές και ενδαγγειακές επεμβάσεις του. Τους εξωτερικούς ασθενείς του δέχεται και εξετάζει στο ιατρείο στο Ηράκλειο και στην Αθήνα, όπου διενεργεί τις θεραπείες που δεν απαιτούν νοσοκομειακή φροντίδα. Επίσης, διατηρεί εργασιακή σχέση και μετεκπαιδευτική δραστηριότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το 2013 εργάστηκε για 3 μήνες στο αγγειοχειρουργικό τμήμα του St Thomas’ Hospital (Guy’s & St Thomas’ Foundation NHS Trust) στο Λονδίνο, που είναι μείζον κέντρο Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής με διεθνή αναγνώριση ιδίως στην αντιμετώπιση των συνθέτων αορτικών ανευρυσμάτων & αορτικών διαχωρισμών και της διαβητικής περιφερικής αρτηριοπάθειας. Εκεί μετεκπαιδεύτηκε επίσης στις σύγχρονες σχεδόν αναίμακτες τεχνικές θεραπείας των κιρσών των κάτω άκρων ως περιστατικά ημέρας.

Από τον Μάιο 2016, ο Dr Androulakakis έχει αρχίσει να εργάζεται ως διευθυντής (consultant) Αγγειοχειρουργικής Κλινικής σε νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) στην Αγγλία (δείτε το Τελευταία άρθρα και νέα).

Ο ιατρός έχει πραγματοποιήσει πάνω από τέσσερεις χιλιάδες αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις και έχει εκπαιδεύσει μεγάλο αριθμό ειδικευόμενων ιατρών σε χειρουργικές και αγγειοχειρουργικές τεχνικές, τόσο στα βρετανικά όσο και στα ελληνικά νοσοκομεία όπου εργάστηκε. Συμμετείχε ως εκπαιδευτής σε προγράμματα εκπαίδευσης ιατρών, όπως κλινικά μαθήματα στην Αγγειοχειρουργική στο πλαίσιο προετοιμασίας ιατρών – ειδικευόμενων χειρουργών για τις τελικές εξετάσεις Χειρουργικής προς απόκτηση του Fellowship of the Royal College of Surgeons (FRCS) της Γλασκώβης (1996 και 1997), διδασκαλία μαθημάτων Αγγειοχειρουργικής στους ειδικευόμενους Χειρουργικής και Γενικής Ιατρικής στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, διαλέξεις προς ιατρούς στο ΠαΓΝΗ, στο Βενιζέλειο, στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και προς το κοινό. Έχει συγγράψει πρωτότυπα επιστημονικά άρθρα που έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρα διεθνή ιατρικά περιοδικά ή έχουν παρουσιαστεί ως ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά συνέδρια, σχετικά με τον τομέα της Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής. Συμμετείχε σε πολλά ιατρικά συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες ως εκπαιδευόμενος ή ως ομιλητής, καθώς και σε προεδρεία συνεδρίων. Επίσης, έχει συνεισφέρει με τη μετάφραση 5 κεφαλαίων σε δύο επιστημονικά συγγράμματα Χειρουργικής Αγγείων – Κλινικής Αγγειολογίας.

Είναι κάτοχος του Διπλώματος ECFMG, μετά από επιτυχία στις εξετάσεις ECFMG (1983) και VQE (1983), απαραίτητου για την άσκηση της ιατρικής στις ΗΠΑ. Κατέχει άδεια ικανότητας εκτέλεσης υπερηχογραφημάτων triplex αγγείων (από το ΚΕΣΥ, 1997). Είναι τακτικό μέλος στις εξής επιστημονικές εταιρείες: Ελληνική Εταιρεία Αγγειακής & Ενδαγγειακής Χειρουργικής, Ελληνική Αγγειολογική Εταιρεία, Ευρωπαϊκή Εταιρεία Αγγειακής Χειρουργικής (ESVS), Βρετανική Εταιρεία Σκληροθεραπείας (BAS) και Ευρωπαϊκό Φλεβολογικό Forum (EVF). Επίσης, είναι στο Specialist Register του Γενικού Ιατρικού Συμβουλίου (GMC) της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο ιατρός παραμένει ένθερμος υποστηρικτής της τακτικής σωματικής άσκησης για καλή υγεία και με αυτό το πνεύμα έχει συμμετάσχει σε αγώνες δρόμου μεγάλων αποστάσεων.

Οι ιατρικές υπηρεσίες που προσφέρουμε έχουν πάντοτε βάση την τεκμηριωμένη και βασισμένη σε ενδείξεις ιατρική επιστήμη και μοναδικό κριτήριο το όφελος του ασθενή.

Αναλαμβάνουμε την αντιμετώπιση κάθε ιατρικού προβλήματος που άπτεται της ειδικότητας της Αγγειακής & Ενδοαγγειακής Χειρουργικής. Δίνουμε μεγάλη προσοχή ώστε να σας κάνουμε να αισθάνεστε άνετα καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης, να συζητήσουμε λεπτομερώς το αγγειακό σας πρόβλημα, να προτείνουμε ό,τι θεωρούμε καλύτερο για σας και να πραγματοποιήσουμε τη θεραπεία σας. Προτιμούμε τις ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες όποτε αυτό είναι ενδεδειγμένο και εφικτό.

Επίσης, μπορούμε να σας ενημερώσουμε και να σας καθοδηγήσουμε σε θέματα πρόληψης αγγειακών παθήσεων.


ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:

Χειρουργική αρτηριών
Ενδοαγγειακή χειρουργική
Χειρουργική φλεβών
Σκληροθεραπεία
Αγγειακή προσπέλαση νεφροπαθούς
Θεραπεία άτονων ελκών
Θεραπεία λεμφοιδήματος


ΑΓΓΕΙΑΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ:

Κιρσοί κάτω άκρων & Ευρυαγγείες
Φλεβική θρόμβωση
Χρόνια φλεβική ανεπάρκεια
Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής
Αποφρακτική νόσος καρωτίδας
Περιφερική αποφρακτική αρτηριοπάθεια
Διαλείπουσα χωλότητα
Άτονα έλκη κάτω μελών
Φαινόμενο Raynaud
Λεμφοίδημα
Παγίδευση ιγνυακής αρτηρίας
Νόσος Buerger
Παθήσεις αγγείων άνω άκρων
Αγγειοδυσπλασίες
Ανεύρυσμα ιγνυακής αρτηρίας

Σεμινάρια/Συνέδρια/Συμπόνια

Ενδεικτικά:

30/04/2016 – Συμμετοχή του αγγειοχειρουργού Ζ. Ανδρουλακάκη στο Charing Cross International Symposium – Vascular & Endovascular Challenges Update, 26 – 29, Απριλίου 2016
25/05/2014 – Συμμετοχή του αγγειοχειρουργού Ζ. Ανδρουλακάκη στο Συνέδριο της Βρετανικής Εταιρείας Σκληροθεραπευτών (BAS)
18/03/2014 – Συμμετοχή στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής
10/10/2013 – Μετεκπαίδευση του αγγειοχειρουργού Ζ. Ανδρουλακάκη σε σύγχρονες τεχνικές θεραπείας αγγειακών παθήσεων

Δεν έχουν καταχωρηθεί άρθρα.
Δεν έχουν καταχωρηθεί συνεντεύξεις.