Ειδικότητα

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Διεύθυνση

Μαλακοπής 2, Κ. Τούμπα

Τηλέφωνο

2310.905.495

Ιστοσελίδα

valasiadou-diaitologos.gr

Email

liavalasiadou@hotmail.com


Κινητό

---

Ιστοσελίδα

valasiadou-diaitologos.gr

Email

liavalasiadou@hotmail.com


Η Βασιλεία Βαλασιάδου γεννήθηκε το 1969 και επέλεξε να ασχοληθεί με τον τομέα της διατροφής. Σπούδασε στο τμήμα Διατροφής του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, απ’ όπου και αποφοίτησε το 1993, έχοντας τιμηθεί με υποτροφία από το ΙΚΥ (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών). Συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο του Huddersfield της Αγγλίας, για τη διεξαγωγή ενός project με αντικείμενο τη διατροφική σύγκριση Ελλάδας - Βρετανίας. Ασχολήθηκε με τη διεξαγωγή έρευνας σε έφηβους κολυμβητές, τα αποτελέσματα της οποίας και παρουσίασε στην επιστημονική κοινότητα, σε συνέδρια Διατροφής.
​Δίδαξε Διατροφή σε ιδιωτικά εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Έχει αναπτύξει το δικό της σύστημα διατροφής, με εξαιρετικά ποσοστά επιτυχίας και πρωταρχικό γνώμονα την προώθηση της υγείας. Διατηρεί το διαιτολογικό της γραφείο από το 1994 και έχει τεράστια εμπειρία, αφού έχει ασχοληθεί με χιλιάδες διαφορετικές περιπτώσεις.

- Λήψη λεπτομερούς ιατρικού ιστορικού.
- Πλήρης ενημέρωση της Διατροφολόγου για τις φαρμακευτικές αγωγές που ήδη λαμβάνονται & τις εξετάσεις που έχουν γίνει πρόσφατα.
- Λήψη ιστορικού διατροφικών προτιμήσεων.
- Λήψη ιστορικού παρούσας διατροφικής συνήθειας.
- Προσωπική συνέντευξη & γνωριμία
- Σωματομετρικές μετρήσεις
- Προσδιορισμός Βασικού Μεταβολισμού
- Προσδιορισμός Ιδανικού Βάρους
- Προσδιορισμός Επιθυμητού Βάρους
- Λιπομέτρηση
- Ανασυγκρότηση του κατεστραμμένου μεταβολισμού και αποκατάσταση μεταβολικών προβλημάτων.
- Σχεδιασμός εξατομικευμένου διατροφολογίου για κάθε φυσιολογική κατάσταση (κύηση, θηλασμός, αθλητισμός, παιδική παχυσαρκία, αύξηση βάρους κ.λπ.), για κάθε παθολογική κατάσταση (σακχαρώδης διαβήτης, χοληστερίνη, τριγλυκερίδια, λιπώδης διήθηση, ουρικό οξύ, αναιμία, υπέρταση, καρδιαγγειακά νοσήματα, γαστρεντερικές διαταραχές -δυσκοιλιότητα, σπαστική κολίτιδα, οισοφαγική παλινδρόμηση κ.λπ.-, παθήσεις του θυρεοειδούς, διατροφικές διαταραχές -ανορεξία, βουλιμία- κ.λπ.) και για κάθε ηλικία (παιδί, έφηβος, ενήλικος, υπερήλικος).
- Παράλληλη επίδοση των συνταγών που θα χρειαστούν για την πραγματοποίηση του διαιτολογίου (με την υπογραφή της Διατροφολόγου κ. Βαλασιάδου).
- Ψυχολογική υποστήριξη και συμπαράσταση σε φιλικό κλίμα, από την αρχή μέχρι το τέλος της προσπάθειας, τόσο κατά τη διάρκεια των συνεδριών, όσο και τηλεφωνικά, οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί.
- Συντήρηση & εκμάθηση των τρόπων διατήρησης του χαμένου βάρους.

Δεν έχουν καταχωρηθεί σεμινάρια.
Δεν έχουν καταχωρηθεί συνεντεύξεις.
Δεν έχουν καταχωρηθεί συνεργασίες.