Ειδικότητα

Γενικός Γιατρός

Διεύθυνση

Εμμανουήλ Μάντακα 1, Χανιά

Τηλέφωνο

2821.055.519

Κινητό

6945.15.56.57

Ιστοσελίδα

myfamilydoctor.gr

Email

christos@myfamilydoctor.gr


Κινητό

6945.15.56.57

Ιστοσελίδα

myfamilydoctor.gr

Email

christos@myfamilydoctor.gr


Γαλανάκης Χρήστος
Γενικός / Οικογενειακός Ιατρός

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης

Ο Χρήστος Γαλανάκης αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή, του Πανεπιστήμιου Ιατρικής και Φαρμακευτικής "Victor Babes", Τιμισοάρας, Ρουμανίας το 1999.

Ολοκλήρωσε επιτυχώς τις εξετάσεις για την αναγνώριση του πτυχίου ως ισότιμο και αντίστοιχο με τα πτυχία Ιατρικής των Ελληνικών πανεπιστημίων και υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Ιατρός.

Ειδικεύτηκε στη Γενική / Οικογενειακή Ιατρική για τέσσερα χρόνια στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου και έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας κατόπιν εξετάσεων το 2007.

Το 2006 ολοκλήρωσε με επιτυχία το ετήσιο μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα «Επείγουσα Προνοσοκομειακή Ιατρική» του Υπουργείου Υγείας και κατέχει πιστοποιήσεις διεθνώς αναγνωρισμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων υποστήριξης της ζωής (BLS, ALS, APLS, ATLS, ALSO, PHTLS).

Εκπόνησε διδακτορική διατριβή μελετώντας μεταβολές πολλαπλών παραμέτρων σε παχύσαρκους ασθενείς μετά από βαριατρικές χειρουργικές επεμβάσεις και το Φεβρουάριο του 2016 έλαβε τον τίτλο του Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Κρήτης.

Διατέλεσε εκπαιδευτής της Βασικής Υποστήριξη της Ζωής Ενηλίκων και Παίδων, στο ΙΕΚ ΕΚΑΒ Χανίων και στο μάθημα «Επείγουσα Ιατρική με Έμφαση στην Παιδική Ηλικία» στο Διδασκαλείο Δ.Ε. του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστήμιου Κρήτης.

Από το 2007 εργάζεται στο ιδιωτικό του ιατρείο "myFamilyDoctor.gr" (Υπηρεσίες Γενικής / Οικογενειακής Ιατρικής & Φροντίδα Υγείας κατ΄Οίκον) στα Χανιά.

Έχει διατελέσει μέλος οργανωτικών επιτροπών σε εθνικά και διεθνή συνέδρια και έχει πολλές συμμετοχές σε εθνικές και διεθνείς επιστημονικές συναντήσεις όντας ομιλητής αλλά και πρόεδρος ή συντονιστής ομιλιών σε ορισμένες από αυτές.

Επίσης συμμετέχει σε ορισμένες ερευνητικές δραστηριότητες ως επιστημονικός συνεργάτης της Κλινικής Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής και της Μονάδας Χειρουργικής Μεταβολικών Νόσων και Παχυσαρκίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ως ερευνητής έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα σε έγκριτα ξενόγλωσσα ιατρικά περιοδικά σχετικά με την έρευνα στην οικογενειακή Ιατρική, τη φροντίδα υγείας κατ’ οίκον, την παχυσαρκία και το μεταβολικό σύνδρομο στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

- Ιατρική κάλυψη όλο το 24h
- Κλινική εξέταση για όλη την οικογένεια
- Ηλεκτρονική συνταγογράφηση/Έκδοση παραπεμπτικών για εργαστηριακές εξετάσεις/Αξιολόγηση αποτελεσμάτων
- Αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών
- Παρακολούθηση αντιμετώπιση χρονίων νοσημάτων (ΧΑΠ, ΑΣΘΜΑ, ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ, ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΥΠΕΡΤΑΣΗ, ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ, ΔΥΣΛΙΠΙΔΑΙΜΙΕΣ, ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ)
- Διαχείριση ψυχικών και σωματικών προβλημάτων (κατάθλιψη, άγχος)
- Εμβολιασμοί
- Θεραπεία μυοσκελετικών παθήσεων (οσφυαλγία, αρθραλγία, ισχιαλγία, αυχεναλγία)
- Προληπτικός έλεγχος => check up, μαστογραφία, υπέρηχοι, ακτινολογικός έλεγχος, Dexa, Τεστ Παπανικολάου
- Καθαρισμός αυτιών με ξηρή αναρρόφηση
- Περιποίηση διαβητικού ποδιού, τραυμάτων, συρραφή, αφαίρεση ραμμάτων
- Έκδοση πιστοποιητικών
- Βεβαιώσεις για σχολεία, γυμναστήρια, κολυμβητήρια

Δεν έχουν καταχωρηθεί σεμινάρια.
Δεν έχουν καταχωρηθεί άρθρα.
Δεν έχουν καταχωρηθεί συνεντεύξεις.
Δεν έχουν καταχωρηθεί συνεργασίες.