Ειδικότητα

Αγγειοχειρουργός

Διεύθυνση

Βαλαωρίτου 3, Χανιά

Τηλέφωνο

2110.128.129

Κινητό

6949.19.98.70

Ιστοσελίδα

vasculartherapy.gr

Email

t.g.giannakopoulos@gmail.com


Κινητό

6949.19.98.70

Ιστοσελίδα

vasculartherapy.gr

Email

t.g.giannakopoulos@gmail.com


Τριαντάφυλλος Γιαννακόπουλος
Αγγειοχειρουργός MD, FEBVS, MSc


Υποψήφιος Διδάκτωρ Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,
Επιμελητής Αγγειοχειρουργικής Κλινικής Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών,
Συνεργάτης Κλινικής Αγγειακής & Ενδαγγειακής Χειρουργικής Ιατρικού Κέντρου Αθηνών


Σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) ταυτόχρονα με τη φοίτησή του στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ). Αποφοίτησε το 2001 με βαθμό πτυχίου «Λίαν Καλώς» και εντάχθηκε ταυτόχρονα στις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού ως Υγειονομικός Αξιωματικός με το βαθμό του Σημαιοφόρου (ΥΙ). Ακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών (ΝΝΑ) και στη συνέχεια υπηρέτησε ως Ιατρός Πολεμικού Πλοίου στη Φρεγάτα «ΣΑΛΑΜΙΣ» για 2,5 έτη συμμετέχοντας σε πολυάριθμες αποστολές.
Στα πλαίσια της απόκτησης της Αγγειοχειρουργικής εκπαιδεύτηκε στη Γενική Χειρουργική στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης και στο ΝΝΑ ενώ στην Αγγειοχειρουργική ειδικεύθηκε στη νεοσυσταθείσα τότε Πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) στο ΠΓΝ «Αττικόν». Το 2011 απέκτησε Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις «Ενδαγγειακές Τεχνικές» ενώ το 2013 ήταν ο πρώτος Αγγειοχειρουργός που απέκτησε τον τίτλο της Αγγειοχειρουργικής ειδικότητας εκπαιδευόμενος εξολοκλήρου στην Πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική Κλινική του ΕΚΠΑ του ΠΓΝ «Αττικόν».
Το 2013 ανέλαβε καθήκοντα Επιμελητή στην Αγγειοχειρουργική Κλινική του ΝΝΑ ενώ το 2014 απέκτησε και τον Ευρωπαϊκό (UEMS) Τίτλο της Αγγειοχειρουργικής, Fellow of the European Board of Vascular Surgery (FEBVS) & ταυτόχρονα εξειδικεύθηκε στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας στην Ενδαγγειακή αντιμετώπιση σύνθετων Θωρακοκοιλιακών Ανευρυσμάτων και Διαχωρισμών με Κλαδωτά και Θυριδωτά ενδομοσχεύματα (Branched / Fenestrated Endografts). Από τo 2015 συνεχίζει τη θητεία του ως Επιμελητής Αγγειοχειρουργικής Κλινικής ΝΝΑ ενώ απέκτησε και Δίπλωμα Σύνθετης Ενδαγγειακής Αορτικής Χειρουργικής από το Πανεπιστήμιο της Γαλλίας CHRU Lille.
Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ με αντικείμενο την Αγγειοπλαστική των Καρωτίδων ενώ στο 2016 έχει ολοκληρώσει επιπλέον Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με αντικείμενο την Υπερηχογραφία στην πρόληψη και αντιμετώπιση των Αγγειακών Παθήσεων.
Έχει δημοσιεύσει πλήθος επιστημονικών εργασιών σε ξένα και ελληνικά ιατρικά περιοδικά ενώ συμμετέχει ενεργά σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια.


Κλινικά ενδιαφέροντα:

Αγγειακοί υπέρηχοι, Ανευρυσματική νόσος αορτής, Αρτηριοφλεβικές επικοινωνίες, Βασική έρευνα, Εγκεφαλική ισχαιμία, Περιφερική αρτηριακή νόσος, Φλεβικές παθήσεις


Διακρίσεις - Βραβεία - Πιστοποιήσεις (Αwards):

Κάτοχος Ευρωπαϊκού Διπλώματος Αγγειοχειρουργικής (FEBVS)
Κάτοχος άδειας εκτέλεσης υπερηχογραφημάτων Αγγείων (TRIPLEX)
Υποψήφιος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

Διάγνωση - Θεραπεία για Παθήσεις Αγγείων: Φλέβες – Αρτηρίες – Λεμφαγγεία
Ενδαγγειακή & Ελάχιστα επεμβατική Αγγειοχειρουργική
Κλασική Αγγειοχειρουργική
Αγγειακή Πρόσβαση Νεφροπαθών & Ογκολογικών ασθενών
Έγχρωμο υπερηχογράφημα (Triplex) αγγείων
Φλεβικές παθήσεις (Κιρσοί των κάτω άκρων με Laser, Ευρυαγγείες, Φλεβεκτασίες, Χρόνια φλεβική ανεπάρκεια, Άτονα φλεβικά έλκη με δυσκολία επούλωσης, Επιπολής / Εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση & Μεταθρομβωτικό Σύνδρομο),
Αρτηριακές παθήσεις (Απόφραξη/Στένωση αρτηριών των άνω ή κάτω άκρων με συνοδό Διαλείπουσα χωλότητα, Άλγος ηρεμίας ή/και Γάγγραινα, Διαβητικό Πόδι, Απόφραξη/Στένωση των αρτηριών του εντέρου, των νεφρών και της λεκάνης, Στένωση Καρωτίδων & Σπονδυλικών αρτηριών που μπορεί να οδηγήσουν σε Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια, Ανεύρυσμα/Διαχωρισμός θωρακικής αορτής, Ανεύρυσμα/Διαχωρισμός κοιλιακής αορτής και λαγονίων αλλά και Θωρακοκοιλιακό Ανεύρυσμα/Διαχωρισμός) καθώς και Παθήσεις των Λεμφαγγείων (Ανιούσα Λεμφαγγειίτιδα, Χρόνιο Λεμφοίδημα, Υποτροπιάζουσες κυτταρίτιδες).
Δημιουργία αρτηριοφλεβικής επικοινωνίας – FISTULA – ΦΙΣΤΟΥΛΑ - AVF σε νεφροπαθείς προς αιμοκάθαρση, Τοποθέτηση Κεντρικών Φλεβικών Καθετήρων αλλά και Port-a-Cath σε Ογκολογικούς & Αιματολογικούς ασθενείς).

Δεν έχουν καταχωρηθεί σεμινάρια.
Δεν έχουν καταχωρηθεί άρθρα.