Ειδικότητα

Γαστρεντερολόγος Ηπατολόγος

Διεύθυνση

Πλωτάρχου Μαριδάκη 27, Σούδα

Τηλέφωνο

2821.020.520

Κινητό

6956.03.65.91

Ιστοσελίδα

fb.com/gastrosouda

Email

john_ercp@yahoo.gr


Κινητό

6956.03.65.91

Ιστοσελίδα

fb.com/gastrosouda

Email

john_ercp@yahoo.gr


Ο Δήμας Ιωάννης MD, MSc, PhD(c) είναι γαστρεντερολόγος - ηπατολόγος και επεμβατικός ενδοσκόπος με έδρα στα Χανιά, και συγκεκριμένα στη Σούδα.

Αποφοίτησε από την Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) το 2006, ως αξιωματικός ιατρός του Πολεμικού Ναυτικού. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της γαστρεντερολογίας - ηπατολογίας το 2018, μετά δύο έτη στη Γαστρεντερολογική Κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, υπό την επίβλεψη του Δρ. Γεράσιμου Στεφανίδη, και δύο έτη στη Γαστρεντερολογική Κλινική του Βενιζελείου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, υπό την επίβλεψη του Δρ. Γρηγόρη Πασπάτη.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών στην εφαρμοσμένη διαιτολογία - διατροφή, με κατεύθυνση την κλινική διατροφή. Στον παρόντα χρόνο, είναι υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης, με το ερευνητικό του αντικειμενο να αφορά στις στενώσεις χοληφόρων.

Έχει στο ενεργητικό του δημοσιεύσεις σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά (Endoscopy, Eur. Journal of Gastrenterology and Hepatology κ.α.), και περιλήψεις σε συνέδρια του εσωτερικού (Πανελλήνιο Γαστρεντερολογικό, ΕΟΜΙΦΝΕ) και του εξωτερικού (UEGweek, ESGE Days, DDW, EAS, ECCO). Έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε συνέδρια του εσωτερικού και έχει τιμηθεί τρεις φορές με βραβείο καλύτερης ανακοίνωσης - παρουσίασης.

Είναι ενεργό μέλος της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος, της Ελληνικής Ομάδας Μελέτης ΙΦΝΕ, του Ελληνικού Ιδρύματος Γαστρεντερολογίας και Διατροφής και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ενδοσκόπησης Πεπτικού (ESGE).

Από τον Ιούλιο του 2018, έχει τοποθετηθεί ως διευθυντής του Ενδοσκοπικού Τμήματος του Ναυτικού Νοσοκομείου Κρήτης, ενώ παράλληλα είναι συνεργάτης του Ενδοσκοπικού Τμήματος του Βενιζελείου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Καλοήθεις και κακοήθεις παθήσεις πεπτικού

Αφαίρεση πολυπόδων

Ιδιοπαθή φλεγμονώδη νοσήματα εντέρου

Ελκώδης κολίτιδα, Νόσος Crohn

Εκρίζωση ελικοβακτηριδίου πυλωρού

Δοκιμασία αναπνοής ουρεάσης

Κοιλιοκάκη

Ευερέθιστο έντερο

Λειτουργικές παθήσεις πεπτικού σωμάτων

Παθήσεις παγκρέατος και χοληφόρων

Θεραπεία παθήσεων πρωκτού

Οισοφάγος Barrett

Αχαλασία οισοφάγου

Γαστροστομίες

Δεν έχουν καταχωρηθεί σεμινάρια.
Δεν έχουν καταχωρηθεί άρθρα.
Δεν έχουν καταχωρηθεί συνεντεύξεις.