Ειδικότητα

Ογκολόγος

Διεύθυνση

Εθν. Μακαρίου 9, Πειραιάς

Τηλέφωνο

210.48.07.161

Κινητό

6937.03.58.48

Ιστοσελίδα

athensradiotherapy.gr

Email

adimopoulos@metropolitan-hospital.gr


Κινητό

6937.03.58.48

Ιστοσελίδα

athensradiotherapy.gr

Email

adimopoulos@metropolitan-hospital.gr


Διευθυντής Τμήματος Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας Metropolitan Hospital
Ακτινοθεραπευτής Ογκολόγος
Διδάκτωρ πανεπιστημίου Βιέννης

Σπουδές:

Ιούνιος 1989: Απόφοιτος 3ου Λυκείου Πατρών.
Ιούνιος 1998: Πτυχίο Ιατρικής Σχολής, Πανεπιστημίου Βιέννης, Αυστρία.


Ειδικότητα:

Ασκούμενος ιατρός στην Χειρουργική και Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Eisenstadt, Burgenland, Αυστρίας. Ειδικευόμενος Ιατρός στην Κλινική Ακτινοθεραπείας και Ιατρικής Ακτινοβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Βιέννης, στο Γενικό Νοσοκομείο Βιέννης. Απόκτηση, κατόπιν εξετάσεων, ειδικότητας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας.


Νοσοκομιακή Σταδιοδρομία:

Επιμελητής στην Κλινική Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας και Ιατρικής Ακτινοβιολογίας και συγχρόνως υπεύθυνος του Τμήματος Γυναικολογικής Ακτινοθεραπείας, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Βιέννης, στο Γενικό Νοσοκομείο Βιέννης.


Παρούσα θέση:

Διευθυντής του Τμήματος Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του Metropolitan Hospital, Ν. Φάληρο, Αθήνα.


Επαγγελματικές και Επιστημονικές Δραστηριότητες:

Από το 2004: Ενεργό Μέλος της ομάδας “GYN GEC-ESTRO (Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας) Working group”.
Από το 2004: Μέλος της διδακτικής ομάδας των «Μαθημάτων GEC-ESTRO για τη Βραχυθεραπεία των Γυναικολογικών Όγκων» που διεξάγονται σε ετήσια βάση.
2004-2006: Εκπρόσωπος των Ειδικευομένων της «Αυστριακής Εταιρείας Ακτινοογκολογίας – Ακτινοβιολογίας και Ιατρικής Φυσικής στην (ÖGRO)».
Από το 2005: Μέλος και Συντονιστής της ομάδας εργασίας Ι για τον σχεδιασμό (contouring) του «GEC ESTRO (Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας) 3D GYN Brachytherapy Network».
2006: Τοπικός οργανωτής των «Ετησίων μαθημάτων GEC-ESTRO (Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας) για την βραχυθεραπεία κακοηθειών στην γυναικολογία».
Από το 2006: Μέλος της Διατλαντικής Ομάδας «Για τον καθορισμό του σχεδιασμού του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, βασιζόμενος σε απεικονιστικά δεδομένα».
Από το 2006: Συντονιστής της Αυστριακής, Φάση ΙΙΙ, προοπτικής - τυχαιοποιημένης-πολυκεντρικής κλινικής μελέτης για την «Επίδραση της αύξησης της Αιμοσφαιρίνης με Ερυθροποιητίνη στα αποτελέσματα της ακτινοθεραπείας του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας».
2007: Διδάσκων στην Αμερικανική Εταιρεία Βραχυθεραπείας (ABS).
2007-2009: Εκπρόσωπος των Ειδικευμένων Ιατρών της «Αυστριακής Εταιρείας Ακτινοογκολογίας – Ακτινοβιολογίας και Ιατρικής Φυσικής (ÖGRO)».
Από το 2008: Συντονιστής της Διεθνούς μελέτης για την καθοδηγούμενη με MRI Βραχυθεραπεία σε τοπικά προχωρημένο καρκίνο του Τραχήλου της μήτρας EMBRACE.
2009-2010: Εκπρόσωπος των Young ESTRO members στην επιτροπή GEC-ESTRO (Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας).
2010: Μέλος της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας GynART (Απεικονιστικά καθοδηγούμενη προσαρμοσμένη ακτινοθεραπεία του Γυναικολογικού Καρκίνου).
2010: Μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής των Young ESTRO members για το ESTRO 29.
2011-2012: Μέλος της επιτροπής GEC-ESTRO (Γυναικολογική Ομάδα – Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας).

- Διάγνωση νόσου και σχεδιασμός θεραπευτικού σχήματος

- Χημειοθεραπεία-Ορμονοθεραπεία-Βιολογικοί παράγοντες

- Υποστήριξη ασθενούς και οικογένειας

- Γενετική συμβουλή σε συγγενείς ασθενούς με κακοήθεια

- Ανακουφιστική-παρηγορική φροντίδα σε ασθενείς με νόσο τελικού σταδίου

- Συνεργασία με ογκολογικές ερευνητικές ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ/ΣΥΝΕΔΡΙΑ:

2011:
Course director στο Διεθνές επιστημονικό εκπαιδευτικό σεμινάριο που διοργανώθηκε από τη Διεθνή επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (IAEA) και αφορούσε την ακτινοθεραπεία των γυναικολογικών όγκων (Metropolitan Hospital, Athens, Greece).

2013:
Guest lecturer στο «Ετήσιο επιστημονικό εκπαιδευτικό σεμινάριο για τις σύγχρονες τεχνικές βραχυθεραπείας υπό την αιγίδα της GEC-ESTRO (Γυναικολογική Ομάδα - Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας).

Άλλα:

Author and Co-author σε περισσότερες από 50 διεθνείς δημοσιεύσεις σε διακεκριμένα επιστημονικά περιοδικά (Total Impact Factor>200)
Author and Co-author περισσότερα από 70 επιστημονικές ανακοινώσεις που έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια
Author and Co-author 17 κεφαλαίων βιβλίων, άρθρων ανασκόπησης και letters to the editor
First author and Co-author σε 2 κατευθυντήριες οδηγίες που έχουν εκδοθεί από την GEC-ESTRO (Γυναικολογική Ομάδα – Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας)
Reviewer σε 5 διεθνή επιστημονικά περιοδικά
Βραβευμένος από την Αμερικανική Εταιρεία Βραχυθεραπείας (ABS) και την Αυστριακής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας (ÖGRO).
Lecturer και μέλος του διδακτικού προσωπικού των μεταπτυχιακών εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Αυστριακής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας (ÖGRO), της Γερμανικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας (DGRO), της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας (ΕΕΑΟ) και της Ελληνικής Ακαδημίας Ογκολογίας (ΕΟΠΕ).
Guest lecturer στο Τμήμα Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας Tata Memorial Hospital, Mumbai, India, και στο Mc Gill University, Canada
Προσκεκλημένος ομιλητής σε πάνω από 50 διεθνή συνέδρια

Δεν έχουν καταχωρηθεί άρθρα.
Δεν έχουν καταχωρηθεί συνεντεύξεις.