Ειδικότητα

Ορθοπεδικός

Διεύθυνση

Τσιμισκή 117, Θεσ/νίκη

Τηλέφωνο

2310.229.823

Κινητό

6932.45.77.77

Ιστοσελίδα

arthroscopist.gr

Email

milt.theodorou@yahoo.gr


Κινητό

6932.45.77.77

Ιστοσελίδα

arthroscopist.gr

Email

milt.theodorou@yahoo.gr


Γυμνάσιο Αρρένων και στη συνέχεια φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου και ολοκλήρωσε τις ιατρικές του σπουδές, με γενικό βαθμό “λίαν καλώς” (8,3). Ειδικεύθηκε στην Ορθοπαιδική στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» της Θεσσαλονίκης. Έλαβε τον τίτλο του Ορθοπαιδικού- Χειρουργού κατόπιν εξετάσεων το Μάρτιο του 1995.

Στη συνέχεια την περίοδο 1995-1998 εργάστηκε σε νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας (“Barrow-in-Furness”, “ Queen's Hospital, Burton ”, και “Droitwich Knee Clinic”), με το βαθμό του “Specialist Registrar in Orthopaedics and Trauma”, εξειδικευόμενος (Fellowship) στις αθλητικές κακώσεις και στην Αρθροσκοπική Χειρουργική Γόνατος, Ώμου και Ποδοκνημικής.

Στην τελευταία του θέση στη Μ. Βρεττανία, εκτελούσε επιπλέον και καθήκοντα “Αcting Consultant of Traumatology”. Την ίδια περίοδο ανέπτυξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον γύρω από τις κακώσεις και τα ορθοπαιδικά προβλήματα των αθλητών κάνοντας πλήθος επεμβάσεων και αποκτώντας μεγάλη εμπειρία στη διαχείρισή τους, από το χειρουργείο έως το στάδιο της αποθεραπείας και της αποκατάστασης.

Έκτοτε, παρακολούθησε πλήθος σεμιναρίων και συμμετείχε ενεργά σε χειρουργικά workshops και live surgeries για τις αθλητικές κακώσεις ώμου, γόνατος και ποδοκνημικής στις χώρες Ιταλία (Center for Arthroscopic and Reconstructive Shoulder Surgery, Istituto Ortopedico Galeazzi, Milano), Γαλλία (Alps Surgery Institute Clinique Generale d'Annecy, Annecy) και Ισπανία (Barcelona International Medical Academy, Barcelona).

Από το 2000 είναι ιατρός της Κ.Α.Ε Άρης, υπεύθυνος για τους αθλητές της ομάδας μπάσκετ του Άρη, επιστημονικός συνεργάτης και υπεύθυνος ορθοπαιδικός της ΠΑΕ.Πανσερραϊκός, ιατρός - ορθοπαιδικός της GBA (Greek Basketball Academy) καθώς και πλήθους άλλων μικρότερων ομάδων της Βόρειας Ελλάδας.

Τα τελευταία χρόνια είναι διευθυντής του ιατρείου αθλητικών κακώσεων και υποστήριξης αθλητικής απόδοσης της Γενικής κλινικής Θεσσαλονίκης.

Το ιατρείο του Mιλτιάδη Θεοδώρου βρίσκεται στην οδό Τσιμισκή 117, στον 3ο όροφο όπου και δέχεται τα απογεύματα μετά από ραντεβού (τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310-229823, 6932457777) ενώ τα πρωινά βρίσκεται στην Γενική κλινική Θεσσαλονίκης, όπου χειρουργεί και παρακολουθεί τη μετεγχειρητική πορεία και αποκατάσταση των ασθενών του.

Είναι παντρεμένος με την ιατρό μικροβιολόγο-βιοπαθολόγο Αναγνώστου Βασιλική και έχει δύο παιδιά τη Δέσποινα και το Μάριο.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΓΟΝΑΤΟΣ
- Ρήξη μηνίσκου, αρθροσκόπηση γόνατος
- Ρήξη Πρόσθιου Χιαστού
- Ενδαρθρικές εγχύσεις υαλουρονικού οξέος

ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΩΜΟΥ

ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΟΝΑΤΟΣ & ΙΣΧΙΟΥ

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΑΚΡΑΣ ΧΕΙΡΟΣ
- Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα
- Εκτινασσόμενος δάκτυλος

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΑΚΡΟΥ ΠΟΔΟΣ
- Βλαισός μεγας δάκτυλος, Hallux Valgus (κότσι)
- Παραμορφώσεις δακτύλων ποδιού
- Μεταταρσαλγία
- Πτώση καμάρας (Ανεπάρκεια οπισθίου κνημιαίου)
- Διαβητικό πόδι, Charcot
- Παραμορφώσεις ποδιού από ρευματοειδή αρθρίτιδα

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΠΟΔΟΚΝΗΜΙΚΗΣ
- Υποτροπιάζοντα διαστρέμματα
- Αρθρίτιδες ποδοκνημικής, ποδιού

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ ΤΕΝΟΝΤΑ
- Χειρουργική αντιμετώπιση ρήξης Αχίλλειου τένοντα

ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑ

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ

Δεν έχουν καταχωρηθεί σεμινάρια.
Δεν έχουν καταχωρηθεί άρθρα.
Δεν έχουν καταχωρηθεί συνεντεύξεις.
Δεν έχουν καταχωρηθεί συνεργασίες.
po:1

Αναγνώστου Βασιλική