Ειδικότητα

Γενικός Χειρουργός Μαστολόγος

Διεύθυνση

Ρήγα Φεραίου 124, Πάτρα

Τηλέφωνο

2610.222.673

Κινητό

6972.82.91.58

Ιστοσελίδα

katsiakis-mastos.gr

Email

nikos_katsiakis@windowslive.com


Κινητό

6972.82.91.58

Ιστοσελίδα

katsiakis-mastos.gr

Email

nikos_katsiakis@windowslive.com


Γεννήθηκα στη Λάρισα το 1979 όπου και μεγάλωσα. Αποφοίτησα από το 10ο Γενικό Λύκειο Λάρισας το 1997 και ένα χρόνο αργότερα πέτυχα στις Πανελλήνιες Εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή.

Αποφοίτησα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Λάρισα) τον Ιούλιο του 2004 με βαθμό πτυχίου 8,1/10 (6ος στη σειρά κατάταξης του έτους μου).

Στη συνέχεια (11/2004 – 4/2006) υπηρέτησα ως αγροτικός ιατρός στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας και από 5/2006 – 5/2007 στις Ένοπλες Δυνάμεις ως Οπλίτης Ιατρός.

Τον Σεπτέμβριο του 2007 ξεκίνησα την εκπαίδευσή μου στην Γενική Χειρουργική ως ειδικευόμενος ιατρός στην Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομειου Ρίου (Πάτρα), όπου και την ολοκλήρωσα στις 30/9/2013, μετά από εξετάσεις, λαμβάνοντας τον τίτλο Ειδικότητας Γενικής Χειρουργικής.

Από την 01/10/2013 ασκώ το ελεύθερο επάγγελμα ως γενικός χειρουργός με εξειδίκευση στη χειρουργική του Μαστού. Δέχομαι τους ασθενείς μου στο ιδιωτικό ιατρείο μου (Ρ. Φεραίου 124 & Παντανάσσης) αλλά και στο Ολύμπιο Θεραπευτήριο Πάτρας, όπου χειρουργώ τα περιστατικά μου.

Παράλληλα εκπονώ τη Διδακτορική μου Διατριβή στο Πανεπιστήμιο Πατρών – τμήμα Ιατρικής, όπου ερευνώ την έκφραση και τον ρόλο διαφόρων παραγόντων στην γένεση του καρκίνου του μαστού.

Τον Ιανουάριο και τον Αύγουστο του 2017 όπως και τον Αύγουστο του 2018, μετεκπαιδεύτηκα στη χειρουργική του Μαστού στο Τμήμα Μαστού της Πανεπιστημιακής Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, Γερμανία (Brustzentrum, Frauenkliniκ, Uni – Heidelberg).

Από τον Μάρτιο του 2016 έως και τον Δεκέμβριο του 2016 παρακολούθησα τα μαθήματα της Ελληνικής Σχολής Μαστολογίας, δίνοντας επιτυχώς εξετάσεις στο τέλος του κύκλου των μαθημάτων.

Από το 2015 συμμετέχω εθελοντικά σε πολλές εκδηλώσεις του συλλόγου γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Πάτρας, πραγματοποιώντας πλήθος ομιλιών σε γυναίκες της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδας καθώς και εξετάζοντας και συμβουλεύοντας πολλές γυναίκες στα κοινωνικά ιατρεία που διοργανώνει ο Σύλλογος.

Κατά καιρούς έχω παρακολουθήσει πολλά συνέδρια και σεμινάρια που αφορούν στον Καρκίνο του Μαστού, είτε ως ομιλητής είτε ως συμμετέχων, και έχω δημοσιεύσει εργασίες μου σε Ελληνικά και Διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Παθήσεις Γενικής Χειρουργικής

Χολολιθίαση
Αποκατάσταση κηλών
Επείγοντα περιστατικά
Παθήσεις περιπρωκτικής χώρας (αποστήματα, ραγάδες, συρίγγια, αιμορροϊδοπάθειες)
Κύστεις κόκκυγα (ανοικτή μέθοδος και με χρήση ραδιοσυχνοτήτων)


Παθολογία Μαστού

Χειρουργική αντιμετώπιση παθήσεων μαστού
Διερεύνηση - αξιολόγηση ύποπτων ευρημάτων σε ασυμπτωματικούς ασθενείς
Συμβουλευτική ασθενών με καρκίνο μαστού
Υπολογισμός κινδύνου εμφάνισης καρκίνου μαστού

Δεν έχουν καταχωρηθεί σεμινάρια.
Δεν έχουν καταχωρηθεί άρθρα.