Ειδικότητα

Διαβητολόγος Παθολόγος

Διεύθυνση

Μάχης Κρήτης 10, Εντός Ασκληπιός Διάγνωσις

Τηλέφωνο

2810.528.007

Κινητό

6944.38.84.94


Κινητό

6944.38.84.94

Ιστοσελίδα

---

Email

---


Νικόλαος Κεφαλογιάννης, Διαβητολόγος, Δρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Παθολόγος εξειδίκευσης στον Σακχαρώδη Διαβήτη, Ηράκλειο


Ο Νικόλαος Κεφαλογιάννης του Κωνσταντίνου γεννήθηκε το 1949 στα Ανώγεια Ρεθύμνης Κρήτης όπου και τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές το 1967. Τον ίδιο χρόνο μετά τις εισαγωγικές εξετάσεις πέτυχε στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Το 1968 μεταγράφτηκε στο 2ο έτος της Ιατρικής Σχολής του ίδιου Πανεπιστήμιου από το οποίο και αποφοίτησε τον Μάρτη του 1974 με βαθμό «Λίαν καλώς».

Από το 1974 μέχρι τον Νοέμβρη του 1976 υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία. Από το 1976 μέχρι το 1977 υπηρέτησε σαν βοηθός του Σταθμού Αιμοδοσίας του Βενιζέλειου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου για την εκπλήρωση της υπηρεσίας υπαίθρου. Ειδικεύτηκε στην Παθολογία στη Β΄ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (Μάρτης 1980 - Ιανουάριος 1982) και απέκτησε την ειδικότητα της Παθολογίας, μετά από εξετάσεις, τον Μάρτη του 1982.

Υπηρέτησε σαν εσωτερικός βοηθός της Παθολογικής και Ενδοκρινολογικής Κλινικής της «Πολυκλινικής Αθηνών» και ασχολήθηκε με τον σακχαρώδη διαβήτη (Μάρτης 1982 - Ιούνιος 1983). Εντάχθηκε στο Ε.Σ.Υ. από 3.12.1985 σαν Επιμελητής στην Α΄ Παθολογική Κλινική του ίδιου Νοσοκομείου, ενώ από 5.6.1986 προήχθη στη θέση του Επιμελητή Α΄ στην ίδια Κλινική. Την ίδια εποχή διετέλεσε μέλος της του πενταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου της Ιατρικής Εταιρίας Ηρακλείου.

Από 30.8.1988 κατέχει τη θέση του Επιμελητή Α΄ στο Διαβητολογικό Ιατρείο και τον ίδιο χρόνο, με απόφαση του Παθολογικού Τομέα, ορίστηκε υπεύθυνος του παραπάνω ιατρείου.

Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (ταμίας) του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου από το 1986 μέχρι το 1989.

Έπειτα από έγκριση του Κ.Ε.Σ.Υ., τον Σεπτέμβρη του 1989 πήρε εκπαιδευτική άδεια ενός έτους για το Διαβητολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου MIDDLESEX (Mortimer Street London W1N 8AA), όπου και ασχολήθηκε για ένα χρόνο με τον σακχαρώδη διαβήτη και ειδικότερα με τον Διαβήτη Κύησης.

Από τον Ιούλιο του 1993 κατέχει τη θέση του Διευθυντού του διαβητολογικού Ιατρείου του Β.Π.Π.Γ.Ν. Ηρακλείου.

Από τον Μάιο του 2004 – Φεβρουάριο 2007 διετέλεσε Αντιπρόεδρος ΠΕΣΥΠ και στη συνέχεια Δ.Υ.ΠΕ. Κρήτης και από 22.02.07 Διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης.

Από 23.02.09 επανήλθε στη θέση του Συντονιστή Διευθυντή Διαβητολογικού Ιατρείου στο Β.Π.Γ.Ν. Ηρακλείου έως τον Δεκέμβριο του 2013 που συνταξιοδοτήθηκε από το δημόσιο.

Από τον Φεβρουάριο 2014 εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και είναι υπεύθυνος στο Διαβητολογικό Ιατρείο του Διαγνωστικού Κέντρου «Ασκληπιός».

- Πλήρες παθολογικό Check up σε άνδρες και γυναίκες
- Αξιολόγηση εργαστηριακών εξετάσεων
- Ρυθμιση αρτηριακής πίεσης
- Έλεγχος για δευτεροπαθή/ορμονική υπέρταση
- 24ωρη καταγραφή αρτηριακής πίεσης
- Διερεύνηση, παρακολούθηση σακχαρώδους διαβήτη
- Μεταβολικό σύνδρομο
- Διερεύνηση, αντιμετώπιση υπερλιπιδαιμιών
- Παρακολούθηση, διερεύνηση οξέων και χρόνιων νοσημάτων
- Λοιμώξεις αναπνευστικού, ουροποιητικού, γαστρεντερικού συστήματος.
- Προεγχειρητική και μετεγχειρητική διαχείριση ασθενών
- Πιστοποιητικά υγείας. Γνωματεύσεις για σχολεία, γυμναστήρια.
- Σπιρομέτρηση, παρακολούθηση Χ.Α.Π.
- Ηλεκτροκαρδιογράφημα
- Εμβολιασμός
- Αλλεργίες – εκζέματα – άσθμα
- Πιστοποιητικά Υγείας
- Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση / Παραπεμπτικά
- Διάγνωση, αντιμετώπιση, παρακολούθηση: οξέων-χρονίων παθολογικών καταστάσεων, ασθενών με παράγοντες κινδύνου (κάπνισμα-υπέρταση-λιπίδια) με 24ωρη καταγραφή αρτηριακής πίεσης και έλεγχο λιπιδίων, Σακχ. Διαβήτη όλων των τύπων (ΣΔ1-ΣΔ2-Διαβήτης κύησης LADA-MODY-Δευτεροπαθής ΣΔ) ανεξαρτήτως αγωγής (δισκία – ινσουλίνη - αντλία ινσουλίνης) και επιπλοκών.
- Καθορισμός HbA1c (γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης) και 24ωρη καταγραφή σακχάρου.
- Ανίχνευση για επιπλοκές με κλινική εξέταση για νευροπάθεια –αγγειοπάθεια – νεφροπάθεια – διαβητικό πόδι.
- Πρόληψη - Θεραπεία - Αντιμετώπιση Παχυσαρκίας και διαταραχών διατροφής: ψυχογενής ανορεξία – βουλιμία-υπερφαγία-υποσιτισμό-κύηση-γαλουχία, εφηβεία, αλκοολισμό, αθλητές, προ & μετεγχειρητική διαχείριση ασθενών που υποβάλλονται σε βαριατρική χειρ. επέμβαση
- Διάγνωση - αντιμετώπιση άλλων σημαντικών νοσημάτων: εμπύρετα νοσήματα, νοσήματα νεφρών, πεπτικού συστήματος, φλεγμονώδη νοσήματα εντέρου-ενδοκρινών αδένων -νεοπλάσματα, αναιμίες, θρομβώσεις, θρομβοφιλίες, άπνοιες, υπερουριχαιμία, υπερλιπιδαιμίες, κοιλιοκάκη καθώς και των συνήθων ψυχοσωματικών διαταραχών.
- Αξιολόγηση εργαστηριακών εξετάσεων - μεταβολισμού κ.ά.

Δεν έχουν καταχωρηθεί σεμινάρια.
Δεν έχουν καταχωρηθεί άρθρα.