Ειδικότητα

ΩΡΛ

Διεύθυνση

Μπουμπουλίνας 31-33, Πειραιάς

Τηλέφωνο

210.64.03.293

Κινητό

6932.20.00.11

Ιστοσελίδα

faceanatomy.gr

Email

kypraiou@faceanatomy.gr


Κινητό

6932.20.00.11

Ιστοσελίδα

faceanatomy.gr

Email

kypraiou@faceanatomy.gr


Η ιατρός Αργυρώ Κυπραίου γεννήθηκε στον Πειραιά.

Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών .

Έκανε υπηρεσία υπαίθρου στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης, Τμήμα Γενικής Χειρουργικής.

Στη συνέχεια έκανε ειδικότητα Γενικής Χειρουργικής στο Νοσοκομείο Μεταξά το 1996.

Ειδικότητα ΩΡΛ στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών από το 1997 έως το 2002 όπου και ειδικεύτηκε σε ευρύτερο πεδίο ρινοχειρουργικής και ρινοπλαστικής περί τα 3.000 περιστατικά.

Έκανε clinical attachment στο Νοσοκομείο Wythensaw-Withington, S. Manchester, U.K , Τμήμα ΩΡΛ.

Έκανε μετεκπαίδευση στην Πλαστική Χειρουργική Προσώπου στο Πανεπιστήμιο UIC, Chicago, USA και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην επανορθωτική ρινοπλαστική .

Η δρ. Κυπραίου είναι η πρώτη διπλωματούχος στην Ελλάδα του International Board for Certification Πλαστικής & Επανορθωτικής Προσώπου.

Είναι ομιλήτρια, σε πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό με θέματα κυρίως νέες τεχνικές ρινοπλαστικής και εξελίξεις στη χειρουργική ρινικού διαφράγματος . Έχει ανακοινώσεις και επιστημονικές εργασίες που αφορούν εξειδικευμένα θέματα ρινοπλαστικής και αντιμετώπισης μετεγχειρητικών επιπλοκών.

Όσον αφορά τη ρινοπλαστική η δρ. Κυπραίου πιστεύει ότι είναι πολύ σημαντικό η μύτη να εξατομικεύεται, ώστε να ταιριάζει στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε ασθενή αλλά και στην προσωπικότητά του.

Μεγάλη σημασία έχει η σχέση και η επικοινωνία ιατρού και ασθενή ώστε να μην υπάρχουν σκοτεινά σημεία και ερωτηματικά. Οι απαιτήσεις του κάθε περιστατικού οφείλουν να συζητηθούν λεπτομερώς καθώς και οι διορθώσεις που θα γίνουν. Μια πρόβλεψη αποτελέσματος είναι δυνατή μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Η μοντέρνα διαφραγματορινοπλαστική είναι ο κύριος χειρουργικός στόχος. Οι παλαιές τεχνικές αφήνουν την μύτη χωρίς στήριγμα δηλαδή αφαιρούν μεγάλα και καίρια τμήματα του χόνδρινου διαφράγματος αλλά και μεγάλα τμήματα οστών και χόνδρων προκειμένου να μικρύνει η μύτη. Το αποτέλεσμα είναι μια εικόνα μύτης εμφανώς χειρουργημένης, αφύσικης, με υπερβολική λεπτή και χαμηλή ράχη, μυτερή κορυφή, κακό σχεδιασμό στα ρουθούνια. Μια μύτη που κεντρίζει το βλέμμα αρνητικά και φυσικά δεν αναδεικνύει και δεν κολακεύει το πρόσωπο.

Η δρ. Κυπραίου εξειδικεύεται στην πρωτοπαθή και επανορθωτική ρινοπλαστική.

Έχει στο ενεργητικό της περί τα 6000 περιστατικά στο ευρύτερο φάσμα της ρινοχειρουργικής:

εξειδικευμένες επεμβάσεις ρινικού διαφράγματος, ρινικών πολυπόδων και περίπλοκες περιπτώσεις επανορθωτικής ρινοπλαστικής στις οποίες εφαρμόζει όλες τις νέες τεχνικές που έχουν ανακοινωθεί διεθνώς.

Πραγματοποιεί από 150 – 300 ρινοπλαστικές ανά έτος με ποσοστό 70% επανορθωτικών επεμβάσεων. Πολλές φορές απαιτείται συνδυασμός της ρινοπλαστικής με επεμβάσεις στο πηγούνι ή τα βλέφαρα.

Η ωτοπλαστική σε παιδιά και ενήλικες απαιτεί επίσης ιδιαίτερη τέχνη ώστε το αποτέλεσμα να είναι φυσικό .Εφαρμόζονται νέες τεχνικές , ανώδυνες ακόμα και αναίμακτες.

Η δρ. Κυπραίου έχει επίσης εξειδίκευση στην αποκατάσταση του πτερυγίου ωτός μετά από εκ γενετής ελλείψεις ή αφαίρεση ογκιδίων και καρκινωμάτων τόσο από το αυτί όσο και σε όλο το πρόσωπο. Έχει καίρια σημασία όχι μόνο να γίνει η αφαίρεση της βλάβης σε υγιή όρια αλλά και η αισθητική αποκατάσταση και λειτουργία του προσώπου να είναι άριστη.

Ο σχεδιασμός της κάθε επέμβασης και η επιλογή της κατάλληλης τεχνικής γίνεται αποκλειστικά από την κ. Κυπραίου καθώς αυτές οι επεμβάσεις είναι μοναδικές!

Πιστοποιημένη χειρουργός από το International Board for Certification in Facial Plastic and Reconstructive Surgery.

Πρόκειται για ένα διεθνές δίπλωμα που έχει σκοπό να δημιουργήσει υψηλό επίπεδο γνώσεων στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής προσώπου παγκοσμίως.

Συγκεκριμένα κριτήρια έχουν επιλεγεί για τους χειρουργούς σύμφωνα με τα πρότυπα αριστείας που καθιερώθηκαν από την Αμερικανική Ακαδημία Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου .

Να σημειωθεί ότι η κα Κυπραίου είναι η πρώτη χειρουργός στην Ελλάδα που κατακτά αυτό το σημαντικό δίπλωμα κάνοντας πράξη τα όσα πρεσβεύει για τη συνεχιζόμενη υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και εφαρμογή των αρτιότερων τεχνικών χειρουργικής σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα.

Η πιστοποίηση των χειρουργών γίνεται όχι μόνο διαμέσου εξετάσεων σε ευρύ πεδίο κρανιοπροσωπικής χειρουργικής , τραύμα στο πρόσωπο και κρανίο , αφαίρεση καρκινωμάτων με κρημνούς αποκατάστασης , δερματολογίας , ογκολογίας και κάθε είδους αισθητικής παρέμβασης στο πρόσωπο αλλά και εξέταση από ειδική επιτροπή καθηγητών του βιογραφικού των χειρουργικών τεχνικών και της εξέλιξης γενικότερα του χειρουργού ώστε να είναι ικανός να λάβει μέρος στην όλη διαδικασία.

ΩΡΛ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ:

ΠΑΙΔΟ ΩΡΛ
ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ ΜΥΤΗΣ
ΡΙΝΙΚΕΣ ΒΑΛΒΙΔΕΣ
ΚΟΓΧΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
ΙΓΜΟΡΙΤΙΔΑ
ΠΟΛΥΠΟΔΕΣ Κ ΟΖΙΔΙΑ ΛΑΡΥΓΓΑ
ΑΜΥΓΔΑΛΕΚΤΟΜΗ
ΦΑΡΥΓΓΟΥΠΕΡΩΙΟΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗ | ΡΟΧΑΛΗΤΟ | ΥΠΝΙΚΗ ΑΠΝΟΙΑ

ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ:

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
EΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗ ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
ΑΝΑΙΜΑΚΤΗ ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
ΣΜΙΛΕΥΣΗ ΜΥΤΗΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΛΟΓΟΥ ΛΙΠΟΥΣ
ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΥΤΗΣ ΜΕ ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΑ ΠΛΕΥΡΙΚΟΥ ΧΟΝΔΡΟΥ

ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ:

ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
ΠΩΓΩΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
ΜΕΛΕΤΗ | ΑΝΑΔΟΜΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΣΠΙΛΟΙ | ΜΟΡΦΩΜΑΤΑ | ΟΥΛΕΣ
ΔΕΡΜΑΤΙΚΑ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΑ

ΜΗ-ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ:

ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ
ΒΟΤΟΥΛΙΝΙΚΗ ΤΟΞΙΝΗ
ΛΙΠΟΜΕΤΑΦΟΡΑ
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ
RADIOFREQUENCY (ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ) ΠΡΟΣΩΠΟΥ- ΣΩΜΑΤΟΣ
ΗΠΙΑ ΔΕΡΜΟΑΠΟΞΕΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ SILKPEEL
ΟΞΥΕΝΔΟΔΕΡΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ-ΣΩΜΑΤΟΣ
ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΠΕΝΑΚΙ ΑRT-PEN
CARBOXYTHERAPY ΚΑΙ O2 ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΣΩΜΑ

Δεν έχουν καταχωρηθεί σεμινάρια.
Δεν έχουν καταχωρηθεί άρθρα.