Ειδικότητα

Παιδοψυχίατρος Ψυχίατρος

Διεύθυνση

Τσιμισκή 128, Θεσ/νίκη

Τηλέφωνο

2310.245.524

Ιστοσελίδα

nisida.gr

Email

kentronisida@gmail.com


Κινητό

---

Ιστοσελίδα

nisida.gr

Email

kentronisida@gmail.com


Κατερίνα Κωνσταντίνου, Σχολική Ψυχολόγος Α.Π.Θ., Ψυχοθεραπεύτρια Ομάδων Ν.D.I.

Η Κατερίνα Κωνσταντίνου αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. to 2002 (άδεια άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου αρ.πρωτ.:24/18443, 29/9/2003)

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη Σχολική και Εξελικτική Ψυχολογία, Α.Π.Θ. Έχει εξειδικευτεί στην Ψυχοθεραπεία Ομάδων, με τη μη-κατευθυντική μέθοδο εμψύχωσης (NDI) και έχει εμψυχώσει ομάδες παιδιών προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας, καθώς και ομάδες αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης ενηλίκων.

Από το 2004, είναι επιστημονική συνεργάτιδα του Τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. σε έρευνες σχετικές με το σχολικό εκφοβισμό, και τη χρήση του Διαδικτύου από παιδιά και εφήβους. Έχει συμμετάσχει σε πολλά πανελλήνια και διεθνή συνέδρια με εργασίες και ανακοινώσεις της σχετικές με τη σχολική βία και τον εκφοβισμό, με την ενδοοικογενειακή βία, και με τη χρήση του Διαδικτύου από παιδιά και εφήβους.

Στο χώρο της Ειδικής Αγωγής έχει πλούσια εμπειρία, καθώς από το 2001 έως σήμερα εργάστηκε εθελοντικά και μη στο 4ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, στην ΕΛ.Ε.Π.Α.Α.Π Θεσσαλονίκης, στην Κατασκήνωση παιδιών με ειδικές ανάγκες στη Μεταμόρφωση Χαλκιδικής, στην Ακαδημία Αναπτυξιακής Αποκατάστασης (πρώην Ψυχολογικό Κέντρο Β. Ελλάδος) και στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας.

Σήμερα είναι σχολική ψυχολόγος στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και στο ΕΕΕΕΚ Έδεσσας. Επίσης, από το 2006 έως το 2009 εργάστηκε ως εκπαιδεύτρια στο Ι.Ε.Κ Θέρμης στην ειδικότητα «Προσχολική Αγωγή & Ημερήσια Φροντίδα Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες».

Από το 2004 εργάζεται ιδιωτικά και από το 2011 συνεργάζεται με το Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας «γίγνεσθαι».

Έχει εμπειρία στη διάγνωση και την αξιολόγηση μαθησιακών δυσκολιών και παρέχει υπηρεσίες ατομικής και ομαδικής ψυχοθεραπείας σε παιδιά και εφήβους και συμβουλευτική υποστήριξη σε γονείς.

- Ατομική ψυχοθεραπεία παιδιών & εφήβων
- Ομαδική ψυχοθεραπεία παιδιών & εφήβων
- Συμβουλευτική γονέων
- Ψυχομετρική αξιολόγηση
- Ατομική ψυχοθεραπεία ενηλίκων
- Ομαδική ψυχοθεραπεία ενηλίκων
- Θεραπεία ζεύγους
- Ομάδες γονέων
- Ομάδες αυτογνωσίας
- Ψυχοθεραπεία ενήλικα
- Συμβουλευτική γονέων
- Ψυχοθεραπεία παιδιού
- Ομάδες παιδιών-εφήβων
- Θεραπεία ζεύγους
- Οικογενειακή θεραπεία
- Συνεργασία με παιδοψυχίατρο, ψυχιάτρο, λογοπεδικό, εργοθεραπευτή

Δεν έχουν καταχωρηθεί σεμινάρια.
Δεν έχουν καταχωρηθεί άρθρα.
Δεν έχουν καταχωρηθεί συνεντεύξεις.