Ειδικότητα

Παιδοχειρουργός

Διεύθυνση

Υψηλάντου 132, Πειραιάς

Τηλέφωνο

210.41.22.290

Κινητό

6944.62.73.37

Ιστοσελίδα

marados.gr

Email

info@marados.gr


Κινητό

6944.62.73.37

Ιστοσελίδα

marados.gr

Email

info@marados.gr


Ονομάζομαι Άγγελος Μαράντος. Είμαι εξειδικευμένος γιατρός στην Χειρουργική Παίδων με ειδικό ενδιαφέρον στην Παιδιατρική Ουρολογία που είναι ένα από βασικά τμήματα της Χειρουργικής Παίδων.

Γεννήθηκα στον Άγιο Δημήτριο Βοιωτίας το 1960. Μετά τις βασικές σπουδές στο εκεί δημοτικό σχολείο και στο γυμνάσιο αρρένων Λιβαδειάς, πέρασα με επιτυχία τις εισαγωγικές εξετάσεις της Ιατρικής Σχολής Αθήνας το 1977.

Αποφοίτησα το 1984 και συνέχισα με την στρατιωτική θητεία και το αγροτικό στην Τσαγκαράδα στο Πήλιο. Άρχισα την ειδικότητα της Παιδοχειρουργικής το 1988 και τελείωσα το 1995 στο νοσοκομείο παίδων Α.Π Κυριακού. Από το 1995 εργάστηκα για 3 χρόνια στην Αγγλία, στα νοσοκομεία Sheffield Children's Hospital αρχικά και μετά στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Alder Hey Children's Hospital, σαν βοηθός του καθηγητή D.A Lloyd και του καθηγητή στο πανεπιστήμιο του Helsiniki Risto Rintala. Στο διάστημα αυτό συμμετείχα σε όλες τις δραστηριότητες του τμήματος,το οποίο κάλυπτε όλο το φάσμα της Παιδοχειρουργικής, δεδομενου ότι το νοσοκομείο είναι ένα από τα κέντρα αναφοράς στην Βρετανία. Παράλληλα συμμετείχα στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των φοιτητών της Ιατρικής.

Έχω αναπτύξει ειδικό ενδιαφέρον για την χειρουργική των γεννητικών οργάνων στα παιδιά και ιδιαίτερα του υποσπαδία και της κρυψορχίας.

Εφαρμόζω την λαπαροσκοπική χειρουργική όπου αυτή κρίνεται απαραίτητη.

Έχω δύο εργασίες δημοσιευμένες σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά του εξωτερικού, και αρκετές σε ελληνικά περιοδικά. Κατά διαστήματα έχω συμετάσχει σε οργάνωση συνεδρίων της Ελληνικής Εταιρίας Χειρουργών Παίδων και της BAPS. Έχω αρκετές συμμετοχές σε ξένα και ελληνικά συνέδρια με παρουσίαση εργασιών και συμμετοχή σε προεδρία. Από τον Μάρτιο του 2016 είμαι μέλος του Δ.Σ της Ελληνικής Εταιρίας Χειρουργών Παίδων

Από το 2001 διατηρώ ιδιωτικό ιατρείο στον Πειραιά. Από το 2001 έως το 2009 εργάστηκα στο νοσοκομείο Metropolitan. Από το 2009 έως τον Απρίλιο 2015 εργάστηκα ως διευθυντής παιδοχειρουργός στην Ευρωκλινική Παίδων. Από τον Μάιο 2015 ἐως Οκτώβριο 2017 εργάστηκα ως επιστημονικός συνεργάτης στο Ιασώ Παίδων. Από τον Νοέμβριο 2017 εργάζομαι ως επιστημονικός συνεργάτης στο Παιδοχειρουργικό Τμήμα του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών στο Μαρούσι Είμαι επίσης σύμβουλος παιδοχειρουργός για τα προβλήματα των νεογέννητων στον μαιευτήριο Ρέα.

ΠΑΙΔΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ:

Γεννητικά όργανα:
- Βαλανοποσθικές συμφύσεις
- Κρυψορχία
- Ξηρωτική βαλανίτιδα
- Υποσπαδίας
- Φίμωση

Δέρμα και Yποδόριος:
- Κύστη κόκκυγος

Κεφάλι και Τράχηλος:
- Βραχύς Χαλινός Γλώσσας

Κήλες στα παιδιά:
- Βουβωνοκήλη
- Ομφαλοκήλη
- Υδροκήλη-Κύστη τόνου

Γαστρεντερικό:
- Οξεία σκωληκοειδίτιδα

Ουροποιητικό:
- Κυστεοουρητηρική Παλινδρόμηση

Δεν έχουν καταχωρηθεί σεμινάρια.
Δεν έχουν καταχωρηθεί άρθρα.