Ειδικότητα

Γυναικολόγος - Μαιευτήρας

Διεύθυνση

Αρχοντάκη 3, Χανιά

Τηλέφωνο

2821.041.100

Ιστοσελίδα

gynaikologos-chania.gr

Email

iomarinakis@yahoo.com


Κινητό

---

Ιστοσελίδα

gynaikologos-chania.gr

Email

iomarinakis@yahoo.com


Ο ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ – ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ
διατηρεί το ιδιωτικό του ιατρείο στα Χανιά Κρήτης, όπου παρέχει υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες. Έχοντας ως γνώμονα τη διαφύλαξη της γυναικείας υγείας, εφαρμόζει τις πλέον έγκυρες και σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους, πάντα με υπευθυνότητα και σεβασμό απέναντι στον ασθενή.
Το 1982 αποφοίτησε από το Α’ Λύκειο Χανίων. Την ίδια χρονιά συμμετέχοντας στις Πανελλήνιες εξετάσεις, πέτυχε την εισαγωγή του στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το 1988 αποφοίτησε απ’ την Ιατρική Σχολή με βαθμό «Λίαν Καλώς 8/10».
Την επόμενη τριετία ολοκλήρωσε τη Στρατιωτική του θητεία στο «Πεδίο Βολής Κρήτης» και στην «Προεδρική Φρουρά Αθηνών», καθώς και στην Υπηρεσία Υπαίθρου ως Αγροτικός Ιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλικιανού Χανίων.
Στα πλαίσια της απόκτησης ειδικότητας Μαιευτικής – Γυναικολογίας εκπαιδεύτηκε επί πενταετία στο «Royal Gwent Hospital» της Μεγάλης Βρετανίας και στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» Αθηνών.
Το 1998 μετεκπαιδεύτηκε στην «Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και Εξωσωματική Γονιμοποίηση» στο «University College Hospital (UCH)» του Λονδίνου.
Ο ιατρός μετά την απόκτηση τίτλου ειδικότητας και κατόπιν επιτυχούς εξέτασης, απέκτησε Άδεια από το Υπουργείο Υγείας για εκτέλεση Μαιευτικού και Γυναικολογικού Υπερηχογραφήματος και πιστοποίηση στη Διαγνωστική Κολποσκόπηση απ’ την «Ελληνική Εταιρεία Κολποσκόπησης», καθώς και από την «European Federation For Colposcopy».
Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων, ελληνικών και ευρωπαϊκών, σχετικών με την ειδικότητά του.
Από το τέλος του 1999 δραστηριοποιείται στα Χανιά ως Ιδιώτης Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος.


Πιστοποιήσεις:

Άδεια από το Υπουργείο Υγείας (αριθμός Υ7α/ΓΠ34799) για τη διενέργεια γυναικολογικού και μαιευτικού υπερηχογραφήματος
Πιστοποίηση στη διενέργεια μαιευτικού υπερηχογραφήματος Α’ και Γ΄ τριμήνου (Doppler)
Πιστοποίηση στη διαγνωστική κολποσκόπηση από την «European Federation for Colposcopy» και την «Ελληνική Εταιρεία Παθολογίας Τραχήλου και Κολποσκόπησης»
Μέλος στην «Γυναικολογική Ενδοσκοπική Εταιρεία», την «Εταιρεία Κολποσκόπησης» και την «Εταιρεία Κατώτερου Ουρογεννητικού Συστήματος»

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ:
Γυναικολογική εξέταση
Λήψη κολποτραχηλικών επιχρισμάτων για κυτταρολογική εξέταση (PAP TEST), μικροβιολογική εξέταση και μοριακή εξέταση ανίχνευσης και ταυτοποίησης του ιού των κονδυλωμάτων.
Γυναικολογικό υπερηχογράφημα διακοιλιακό και διακολπικό για τη διάγνωση ανατομικών ανωμαλιών του γυναικείου γεννητικού συστήματος (ινομυώματα, ενδομητρικοί πολύποδες, ενδομητρίωση, ωοθηκικές κύστεις, γυναικολογικός καρκίνος).
Κολποσκόπηση με καταγραφή εικόνων. Μαζί με το PAP TEST αποτελεί μέθοδο ανίχνευσης ενδοεπιθηλιακών δυσπλασιών του κατώτερου γεννητικού συστήματος της γυναίκας που συνήθως οφείλονται στον ιό των κονδυλωμάτων.
LOOP κωνοειδής εκτομή τραχήλου. Αναίμακτη και σχετικά ανώδυνη μέθοδος εκτομής της μεταπλαστικής ζώνης του τραχήλου της μήτρας. Διενεργείται μέσα στο χώρο του ιατρείου με χρήση τοπικής αναισθησίας, κυρίως για την αντιμετώπιση υψηλόβαθμων αλλοιώσεων (ΗSIL).


ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ LASER:

Καυτηρίαση οξυτενών κονδυλωμάτων
Σε σύνδεση με το κολποσκόπιο Laser κωνοειδής εκτομή τραχήλου και Laser ablation (εξάχνωση).
Ανάπλαση κόλπου – αιδοίου. Πρωτοποριακή μέθοδος με την εφαρμογή Fractional CO2 Laser. Σε 3 συνεδρίες γίνεται ανάπλαση του κολπικού επιθηλίου και αύξηση του κολλαγόνου του. Έτσι αντιμετωπίζονται χωρίς φαρμακευτική παρέμβαση (π.χ. χρήση οιστρογόνου) περιπτώσεις ατροφίας κόλπου, ξηρότητας, δυσπαρεύνειας και πιθανώς ήπιας ακράτειας ούρων.

ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ

Ενδοσκοπικές επεμβάσεις:

Λαπαροσκόπηση: είναι μέθοδος που χρησιμοποιείται σε απλές γυναικολογικές επεμβάσεις όπως εξωμήτριος κύηση, ωοθηκικές κύστεις και ινομυώματα αλλά και σε πιο βαριές, όπως υστερεκτομία, ενδομητρίωση και στήριξη κολπικού κολοβώματος και μήτρας με οπισθοπεριτοναϊκό πλέγμα.
Υστεροσκόπηση είναι η μέθοδος κατά την οποία μία οπτική κάμερα εισέρχεται εντός της μήτρας. Χρησιμοποιείται για τη διάγνωση καθώς και την εξαίρεση πολυπόδων, υποβλενογόνιων ινομυωμάτων, συμφύσεων κ.λπ. καθώς και για τη διόρθωση συγγενών ανωμαλιών της μήτρας (π.χ. εξαίρεση ενδομητρικού διαφράγματος).


ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΥΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΗΣΗΣ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΕΣΑ:

Υπερηχογράφημα ανάπτυξης και ανατομικό Α’, Β’ και Γ’ τριμήνου
Doppler υπερηχογραφία: Ελέγχει την επαρκή τροφοδοσία αίματος στη μήτρα και στο έμβρυο δίδοντας αναλυτικά γραφήματα ανάπτυξης του εμβρύου και γραφήματα Doppler αγγείων της μήτρας και του εμβρύου
Καρδιοτοκογραφικός έλεγχος. Πρόκειται για εξέταση καταγραφής της καρδιακής λειτουργίας του εμβρύου σε σχέση με την δραστηριότητα της μήτρας και την κινητικότητα του εμβρύου
Βιοφυσικό Profile. Αποτελεί συνδυασμό υπερηχογραφίας Γ’ τριμήνου και καρδιοτοκογραφήματος. Σκοπό έχει την ανίχνευση εμβρύων που βρίσκονται σε ενδομήτριο κίνδυνο.


ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ:

– Διενέργεια φυσιολογικού τοκετού και τοκετού δι’ εμβρυουλκίας όπου απαιτείται. Καισαρική τομή επί ενδείξεων μόνο. Μακρόχρονη πείρα αποκτηθείσα σε Νοσοκομεία της Βρετανίας και της Ελλάδας καθώς και σε ιδιωτικές κλινικές των Χανίων.


ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ

ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ:

Διαγνωστική προσπέλαση και θεραπεία προβλημάτων υπογονιμότητας ζεύγους
Υπερηχογραφική πρόκληση και παρακολούθηση ωοθυλακιορρηξίας
Ομόλογη και ετερόλογη σπερματένχυση
Πρωτόκολλα θεραπείας και παρακολούθησης κύκλων εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF)
Ωοληψία και εμβρυομεταφορά σε εξειδικευμένη κλινική των Χανίων για την αντιμετώπιση υπογονιμότητας. Ο ιατρός έχει εξειδικευθεί στην Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και την εξωσωματική γονιμοποίηση στο University College of London

Δεν έχουν καταχωρηθεί σεμινάρια.
Δεν έχουν καταχωρηθεί άρθρα.
Δεν έχουν καταχωρηθεί συνεντεύξεις.