Ειδικότητα

Διαβητολόγος Ενδοκρινολόγος

Διεύθυνση

Μυλωνογιάννη 23, Χανιά

Τηλέφωνο

2821.095.766

Κινητό

6937.38.22.71

Email

balomenakimar@yahoo.gr


Κινητό

6937.38.22.71

Ιστοσελίδα

---

Email

balomenakimar@yahoo.gr


Μπαλωμενάκη Μαρία
Διαβητολόγος - Ενδοκρινολόγος


Η ιατρός ενδοκρινολόγος Μπαλωμενάκη Μαρία, που εδρεύει στα Χανιά, είναι πτυχιούχος της Ιατρική Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εξειδικεύθηκε στην ενδοκρινολογία στο Τμήμα Ενδοκρινολογίας, Σακχαρώδους διαβήτη και Μεταβολισμού στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Ειδικεύεται σε παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα και των παραθυρεοειδών αδένων, της υπόφυσης και των επινεφριδίων, στον σακχαρώδη διαβήτη, στην οστεοπόρωση, στις διαταραχές εμμήνου ρύσεως και στις διαταραχές των λιπιδίων.

Επίσης, έχει εκπαιδευτεί στο Ιατρείο Διαβητικού Ποδιού στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Έχει αναπτύξει ερευνητική δραστηριότητα και έχει βραβευθεί για τη συνεισφορά της στην κλινική έρευνα. Έχει συμμετάσχει με παρουσιάσεις σε ελληνικά συνέδρια. Είναι μέλος της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας.

Στο ιατρείο αντιμετωπίζονται όλες οι ενδοκρινολογικές παθήσεις σύμφωνα με τα τελευταία guidelines όλων των διεθνών εταιρειών της ενδοκρινολογίας, του σακχαρώδους διαβήτη, της οστεοπόρωσης και των μεταβολικών νοσημάτων.

- Διάγνωση, αντιμετώπιση, παρακολούθηση: οξέων-χρονίων παθολογικών καταστάσεων, ασθενών με παράγοντες κινδύνου (κάπνισμα-υπέρταση-λιπίδια) με 24ωρη καταγραφή αρτηριακής πίεσης και έλεγχο λιπιδίων, Σακχ. Διαβήτη όλων των τύπων (ΣΔ1-ΣΔ2-Διαβήτης κύησης LADA-MODY-Δευτεροπαθής ΣΔ) ανεξαρτήτως αγωγής (δισκία – ινσουλίνη - αντλία ινσουλίνης) και επιπλοκών.
- Καθορισμός HbA1c (γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης) και 24ωρη καταγραφή σακχάρου.
- Ανίχνευση για επιπλοκές με κλινική εξέταση για νευροπάθεια –αγγειοπάθεια – νεφροπάθεια – διαβητικό πόδι.
- Πρόληψη - Θεραπεία - Αντιμετώπιση Παχυσαρκίας και διαταραχών διατροφής: ψυχογενής ανορεξία – βουλιμία-υπερφαγία-υποσιτισμό-κύηση-γαλουχία, εφηβεία, αλκοολισμό, αθλητές, προ & μετεγχειρητική διαχείριση ασθενών που υποβάλλονται σε βαριατρική χειρ. επέμβαση
- Διάγνωση - αντιμετώπιση άλλων σημαντικών νοσημάτων: εμπύρετα νοσήματα, νοσήματα νεφρών, πεπτικού συστήματος, φλεγμονώδη νοσήματα εντέρου-ενδοκρινών αδένων -νεοπλάσματα, αναιμίες, θρομβώσεις, θρομβοφιλίες, άπνοιες, υπερουριχαιμία, υπερλιπιδαιμίες, κοιλιοκάκη καθώς και των συνήθων ψυχοσωματικών διαταραχών.
- Αξιολόγηση εργαστηριακών εξετάσεων - μεταβολισμού κ.ά.

Δεν έχουν καταχωρηθεί σεμινάρια.
Δεν έχουν καταχωρηθεί άρθρα.
Δεν έχουν καταχωρηθεί συνεντεύξεις.
Δεν έχουν καταχωρηθεί συνεργασίες.