Ειδικότητα

Αλλεργιολόγος

Διεύθυνση

Αλαμάνας 3, Μαρούσι

Τηλέφωνο

210.61.00.880

Κινητό

6979.68.35.89

Ιστοσελίδα

athensallergy.gr

Email

info@allergycare.gr


Κινητό

6979.68.35.89

Ιστοσελίδα

athensallergy.gr

Email

info@allergycare.gr


Ο Ιατρός Ιωάννης Μωυσίδης είναι κάτοχος των ειδικοτήτων της Παιδιατρικής και της Αλλεργιολογίας Ανοσολογίας για παιδιά και ενήλικες, και επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Αλλεργίας, Άσθματος και Κλινικής Ανοσολογίας στο Μαρούσι.

Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Παιδιατρικής στην Νέα Υόρκη (Ιατρική Σχολή Albert Einstein Medical School) στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Cohen Children’s Hospital και την ειδικότητα της Αλλεργιολογίας-Κλινικής Ανοσολογίας στην Νέα Ορλεάνη (Louisiana State University Medical Centre).

Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Είναι Κλινικός Επίκουρος Καθηγητής Παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο Τενεσσή στις ΗΠΑ. Έχει γράψει πολυάριθμα επιστημονικά άρθρα σε περιοδικά που έχουν κριθεί από διεθνείς αξιολογητές (peer review journals). Είναι ομιλητής σε αλλεργιολογικά και παιδιατρικά συνέδρια και διαλέξεις σε Πανεπιστήμια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Έχει διατελέσει υπεύθυνος αξιολόγησης άδειας και πιστοποίησης ορθής λειτουργίας Νοσοκομείων κατά Joint Commission International το κορυφαίο όργανο διαπίστευσης ιατρικών κέντρων διεθνώς.

Τέλος είναι Παιδίατρος Αλλεργιολόγος σύμβουλος ιατρός για θέματα υγείας μαθητών των σχολείων του Δήμου Κηφισιάς.

Αντιμετώπιση και διερεύνηση αναπνευστικών αλλεργιών (αλλεργική ρινίτιδα, επιπεφυκίτιδα, αλλεργικό άσθμα, κ.τ.λ.), τροφικών αλλεργιών παιδιών και ενηλίκων, δερματικών αλλεργικών παθήσεων (αλλεργικά εξανθήματα, έκζεμα, κνίδωση, αλλεργικής και ατοπικής δερματίτιδας, κ.τ.λ.), αναφυλαξία, αλλεργικό σοκ.

Εφαρμογή δερματικών αλλεργικών test (δερματικές δοκιμασίες δια νυγμού, ενδοδερμικές δοκιμασίες, επιδερμικές δοκιμασίες), έλεγχος της αναπνευστικής λειτουργίας.

Εφαρμογή ανοσοθεραπειών (με εμβόλια πόσιμα η ενέσιμα) για αλλεργική ρινίτιδα, βήχα, άσθμα και xolair εμβολίων για χρόνιο επίμονο βαρύ αλλεργικό άσθμα μη ελεγχόμενο με συμβατές θεραπείες.

Δεν έχουν καταχωρηθεί σεμινάρια.
Δεν έχουν καταχωρηθεί άρθρα.
Δεν έχουν καταχωρηθεί συνεντεύξεις.