Ειδικότητα

Καρδιοχειρουργός

Διεύθυνση

Σοφοκλέους 3, Νέα Ερυθραία

Τηλέφωνο

210.61.98.100

Κινητό

6944.60.47.27

Ιστοσελίδα

vats.gr

Email

info@vats.gr


Κινητό

6944.60.47.27

Ιστοσελίδα

vats.gr

Email

info@vats.gr


Γεννήθηκα στις 20 Φεβρουαρίου 1972 στην Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησα απο το 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Χαλανδρίου το 1989. Τον ίδιο χρόνο εισήχθηκα μετά απο εξετάσεις στο αγγλόφωνο τμήμα της Ιατρικής Σχολής «Albert Szent Gyorgyi Szeged», στην Ουγγαρία, όπου αποφοίτησα το 1996 με βαθμό «Cum Laude» – «Λίαν Καλώς».

Ως φοιτητής στο 4ο έτος, επισκέφθηκα την Ιατρική Σχολή «Baylor College of Medicine» και «Spring Branch Medical Centre», Houston, Texas, U.S.A.,

παρακολουθώντας κλινικά μαθήματα ως επιλεγόμενα, σε συντονισμό με το Πανεπιστήμιό μου. Παρέμεινα στην Αμερική μέχρι αποφοιτήσεώς μου, όπου και γνώρισα τον πρωτοπόρο, τότε, θωρακοχειρουργό κ. Δημήτριο Μπουλαφέντη, ο οποίος και με προέτρεψε να ακολουθήσω την ειδικότητα της Θωρακοχειρουργικής.

Εκπλήρωσα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις στον Ελληνικό Στρατό, στις Ειδικές Δυνάμεις ως Καταδρομέας, όπου και τοποθετήθηκα στην Ι΄ Μοίρα Αμφιβίων Καταδρομών με έδρα την Κω. Εν συνεχεία διατέθηκα απο το Γενικό Επιτελείο Στρατού προς εκτέλεση Υπηρεσίας Υπαίθρου σε άγονο Αγροτικό Ιατρείο και συγκεκριμένα στα Άγραφα Ευρυτανίας, όπου και συνέχισα την υπηρεσία μου.

Κατόπιν υπηρέτησα ως ειδικευόμενος Χειρουργός στην Α΄ Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου «Παπαδημητρίου». Παράλληλα με την εκπαίδευση μου, κατά τον ελεύθερο χρόνο μου, συνέχισα να συμμετέχω ενεργώς, στα χειρουργεία και τις εργασίες της κλινικής του κ. Μπουλαφέντη, ως βοηθός και μαθητευόμενος.

Εν συνεχεία υπηρέτησα ως ειδικευόμενος Θωρακοχειρουργός στην Κλινική Θώρακος – Αγγείων, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Στη συγκεκριμένη κλινική είχα την ευκαιρία να εκπαιδευτώ σε μεγάλη γκάμα τόσο θωρακοχειρουργικών όσο και αγγειοχειρουργικών επεμβάσεων. Ταυτόχρονα εκπαιδεύτηκα στην τοποθέτηση ενδοαυλικών προθέσεων (stent grafts) στην αορτή. Παράλληλα, ξεκίνησα τη διδακτορική μου διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών υπό την επίβλεψη του Καθηγητού κ. Ηλία Μπαστούνη στην τοποθέτηση των ενδοαυλικών προθέσεων στη θωρακική αορτή. Το Νοσοκομειο «Ευαγγελισμός» υπήρξε πρωτοπόρο στην Ελλάδα στο συγκεκριμένο τομέα και ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση της τραυματικής ρήξης της θωρακικής αορτής, με χρήση ενδοαυλικών προθέσεων. Παράλληλα έκανα τα πρώτα μου βήματα στη Θωρακοσκοπική Χειρουργική, κάτι που ουσιαστικά τότε ξεκινούσε στην Ελλάδα.

Η μετέπειτα πορεία μου στον «Ευαγγελισμό» περιλάμβανε την εξειδίκευση στην Καρδιοχειρουργική, ως ειδικευόμενος Καρδιοχειρουργός στη Β΄ Καρδιοχειρουργική Κλινική (Μεταμοσχεύσεων Καρδίας και Πνευμόνων).

Παράλληλα παρακολούθησα τις εργασίες του European School Of Cardiothoracic Surgery, και τα τρία επίπεδα (Levels 1, 2, 3) στο Bergamo Ιταλίας. Εν συνεχεία παρακολούθησα ένα ειδικό σεμινάριο στο «St. Mary’s Hospital» του Λονδίνου, που αφορούσε την τοποθέτηση των ενδοαυλικών προθέσεων στη θωρακική αορτή. Παράλληλα εγγράφηκα στα μητρώα Ιατρών της Μεγάλης Βρετανίας «Full GMC (General Medical Council) Registration».

Τον Οκτώβριο 2007 και μετά απο επιτυχείς εξετάσεις απέκτησα την άδεια εξάσκησης της ειδικότητας της Χειρουργικής Θώρακος στην Ελλάδα. Άμεσα ξεκίνησα τη συνεργασία μου με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Τον Οκτώβριο 2012 κατόπιν επιτυχών εξετάσεων της Πανευρωπαϊκής Εταιρίας EACTS (European Association of Cardiothoracic Surgeons), μου απενεμήθη ο τίτλος του «Fellow of the European Board of Thoracic – Cardiovascular Surgeons – FETCS».

Μέλος Συλλόγων:

- της Ελληνικής Εταιρίας Χειρουργικής Καρδίας, Θώρακος και Αγγείων
- μέλος και Fellow της EACTS (European Association of Cardiothoracic Surgeons)
- μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών
- μέλος της Αμερικανικής Ένωσης Θωρακοχειρουργών STS (Society of Thoracic Surgeons)

Έχω εκπαιδευτεί σε τεχνικές Ελάχιστα Επεμβατικής Θωρακοχειρουργικής, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

ΟΓΚΟΙ ΠΝΕΥΜΟΝΟΣ

ΤΡΑΥΜΑ ΘΩΡΑΚΟΣ

ΠΝΕΥΜΟΘΩΡΑΚΑΣ

ΟΓΚΟΙ ΘΩΡΑΚΙΚΟΥ ΤΟΙΧΩΜΑΤΟΣ

ΟΖΟΙ ΠΝΕΥΜΟΝΟΣ

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΘΩΡΑΚΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

ΚΛΙΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

Εργάσθηκα και συμμετείχα στην εφαρμογή κλινικοερευνητικών πρωτοκόλλων που αφορούσαν:

Τη χρήση της βαθιάς υποθερμίας με διακοπή της κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση ανευρυσμάτων της θωρακικής αορτής.

Τη χρήση της μασχαλιαίας αρτηρίας για εισαγωγή στην εξωσωματική κυκλοφορία, σε περιπτώσεις αντιμετώπισης εκτεταμένων διαχωρισμών και ανευρυσμάτων ή/και γενικευμένης αθηρωμάτωσης της αορτής.

Την προεγχειρητική τοποθέτηση ενδοαορτικής αντλίας σε ασθενείς με πολύ χαμηλό κλάσμα εξώθησης, που πρόκειται να υποβληθούν σε αορτοστεφανιαία παράκαμψη.

Την ταυτόχρονη χειρουργική αντιμετώπιση στενώσεων των καρωτίδων και των στεφανιαίων αρτηριών.

Τη χρήση θρομβοελαστογραφίας στην περιεγχειρητική αιμορραγία.

Την προστασία του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος με τη χορήγηση παλίνδρομης ή ορθόδρομης (δεξιά μασχαλιαία αρτηρία) εγκεφαλοπληγίας στις επεμβάσεις της ανιούσης αορτής και του αορτικού τόξου, που γίνονται με βαθιά υποθερμία και πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας.

Την προστασία του νωτιαίου μυελού και των σπλάγχνων, στη χειρουργική θεραπεία των θωρακοκοιλιακών ανευρυσμάτων.

Την τοποθέτηση ενδοαυλικών προθέσεων στην αορτή.

Την ελαχιστοποίηση των τομών σε θωρακοσκοπικές επεμβάσεις για ευρύτατη γκάμα θωρακοχειρουργικών επεμβάσεων.

Δεν έχουν καταχωρηθεί άρθρα.
Δεν έχουν καταχωρηθεί συνεντεύξεις.